۵ شهریور ۱۴۰۲، ۷:۴۴
کد خبرنگار: 1278
کد خبر: 85211100
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ورزش بوکس زنجان در مسیر رشد و توسعه

۵ شهریور ۱۴۰۲، ۷:۴۴
کد خبر: 85211100
ورزش بوکس زنجان در مسیر رشد و توسعه

زنجان - ایرنا - رشته ورزشی بوکس در زنجان همانند بسیاری از نقاط کشور طرفداران زیادی دارد که در سال‌های اخیر بر تعداد آنها افزوده شده و هم اکنون با تلاش و همت مسوولان و ورزشکاران بر روی ریل رشد و توسعه قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، بوکس یا مشت‌زنی یکی از رشته ورزشی رزمی انرژی بخش، هیجان انگیز و مفرح محسوب می شود که قدمت آن به قرن‌ها پیش بر می گردد و طرفداران زیادی دارد چراکه از تکنیک های این ورزش که شامل حرکات، مشت زنی و جا به جا کردن بدن و جاخالی دادن است در آموزش های دفاع شخصی، مبارزه و آمادگی های جسمانی از آن استفاده می شود.

بهبود سلامت بدن به خصوص قلب، تقویت قوای جسمانی، کالری سوزی، بهبود تعادل و هماهنگی اعضای بدن، کاهش فشار خون و اضطراب از اثرات فراوان فعالیت در این رشته ورزشی است.

در ورزش بوکس که نیازمند نیروی بدنی بالا و آشنایی با تکنیک های آن است ۲ وزرشکار به روی رینگ رفته و با حرکات مخصوص ورزشی و با استفاده از دستکش بوکس به یکدیگر مشت می زنند تا یکی از حریفان بر دیگری پیروز شود.

ورزش بوکس از سال ۱۳۱۴ وارد ایران شد و با شناخته شدن آن از سال ۱۳۱۸ مسابقات قهرمانی آن در کشور برگزار گردید اما به دلیل نبود تجهیزات لازم این رشته ورزشی در کشور تا سال ۱۳۲۴ جزو برنامه های رسمی فعالیت های ورزشی کشور قرار نگرفت به طوریکه در سال ۱۳۲۴ به طور رسمی باشگاه این رشته ورزش شروع به فعالیت کرد و با تایید سازمان تربیت بدنی جزو برنامه های ورزشی دانشگاهها، مراکز نظامی و باشگاههای رسمی قرار گرفت.

ورزش بوکس زنجان در مسیر رشد و توسعه

نصرالله سائلی، رییس هیات بوکس استان زنجان که از سال ۱۳۷۲ مدیریت این رشته ورزشی را برعهده دارد، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا وضعیت ورزش بوکس استان را تشریح کرد.

ایرنا: هیات بوکس استان زنجان هم اکنون در چه وضعیتی قرار دارد؟

سائلی: این هیات از سال ۹۸ پیشرفت و توسعه خوبی داشته است و قهرمانان خوبی را پرورش داد که "طوفان شریفی" از جمله این قهرمانان نامدار است.

این ورزشکار برای اولین بار در تاریخ بوکس زنجان مدال جهانی را برای استان به ارمغان آورد.

محمدحسین حقی و برادران رسولی از شهرستان ابهر و محمد کمالی از شهرستان خرمدره نیز از جمله قهرمانان این رشته ورزشی در استان زنجان هستند.

برای اولین بار نیز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، " سید خلیل صدیقی" مدال نقره کشوری را به ارمغان آورد.

ایرنا: استقبال از این ورزشی چگونه است؟

سائلی: استقبال از ورزش بوکس خیلی خوب است. تنها دغدغه ما حمایت خانواده هاست که فرزندان خود را به این رشته سوق دهند.

اطلاع رسانی خوبی در این خصوص انجام نشده است وآن گونه که باید و شاید نتوانسته ایم اطلاعات خانواده ها را نسبت به این رشته ورزشی ارتقا دهیم تا از فعالیت فرزندان خود در این رشته احساس خطر نکنند.

والدین و علاقه مندان به این رشته بوکس ورزش مشت نخوردن است و نه مشت زدن. ورزشی باید آگاهی داشته باشند که این ورزش خطرناک نیست به طوریکه در آسیا خطرات آن زیر ۱۰ نفر و در مسابقات آزاد جهان بیش از ۱۵ نفر است که این عدد بسیار کمتر از خطر برخی از رشته های ورزشی محسوب می شود.

خوشبختانه کمیته فنی و انضباطی این رشته ورزشی در استان فعال است و خانواده ها را تفهیم می کند که رشته بوکس، رشته مشت نخوردن است و نه مشت زدن.

ورزش بوکس زنجان در مسیر رشد و توسعه

ایرنا: چگونه می توان ورزشکاران خوبی را در این رشته پرورش داد؟

سائلی: ورزشکاران و قهرمانان این رشته ورزشی باید به طور مطلوبی حمایت شوند در حالیکه تاکنون این امر محقق نشده است.

پشتیبانی ها باید به گونه ای باشد که فعالان در آن دغدغه ای جز ورزش نداشته باشند و با فراغ بال در این رشته فعالیت کنند و تا قهرمانی پیش بروند.

ایرنا: ظرفیت ورزش بوکس در استان زنجان چگونه است و زنجان چه جایگاهی در کشور دارد؟

سائلی: زنجان ظرفیت بسیار بالایی در این رشته دارد اخیرا برای نونهالان چهار مسابقه داخل استانی و برون استانی داشتیم که در همه آنها بسیار خوب درخشیدند و احتمال دارد که یکی از سکوهای قهرمانی این رشته را به خود اختصاص دهیم.

ورزش بوکس نیز با شیوع کرونا با افت مواجه شد اما هم اکنون با جدیت و تلاش مضاعف پیش می رود. در رده سنی بزرگسالان رتبه ششم کشور و در جوانان و نوجوان رتبه پنجم را داریم و در رده نونهالان که نوپاست متاسفانه به دلیل شیوع کرونا با افت شدیدی مواجه شدیم ولی با همت و عزم بیشتری در این مسیر نیز گام برداشته ایم که جایگاه اصلی خود را در بوکس به دست بیاوریم.

ورزش بوکس زنجان در مسیر رشد و توسعه

ایرنا: زیرساختها و سالن های هیات بوکس زنجان در چه وضعیتی قرار دارند؟

سائلی: به لحاظ وجود سالن های ورزشی راضی نیستیم چراکه باید در چهار نقطه شهر زنجان سالن داشته باشیم تا همه جوانان بتوانند بدون دغدغه به سالن ورزشی دسترسی داشته باشند و در این سالن ها تمرین کنند.

از سال ۱۴۰۱ سالن آکادمی بوکس را که بزرگترین آکادمی بوکس شمالغرب محسوب می شود، در مجموعه ورزشی مادران و کودکان شهر زنجان در اختیار داریم که سالن بزرگی است و رینگ استاندارد جهانی را با همت و تلاش خودمان و حمایت مسوولان استان در این سالن راه اندازی کرده ایم.

سالن دیگری نیز از قبل داشتیم که جزو قدیمی ترین سالن هاست.

خیرین ورزشیار، برای تامین سالن های ورزشی نیز ورود کنند. سالن ورزش مهمترین دغدغه این هیات است، در شرایط کنونی باید ۲ سالن دیگر داشته باشیم که کفاف نیازمان را بدهد.

در همین رابطه از خیرین ورزشیار تقاضا داریم تا جاییکه توانایی دارند در ساخت سالنهای ورزشی برای استفاده گروههای مختلف سنی مشارکت کنند چرا که زنجان جزو استانهای خیر خیز کشور است و این افراد می توانند از ورزش هم حمایت کنند.

از خانواده ها نیز درخواست داریم تا فرزندان خود را برای سوق به این ورزش ترغیب کنند چراکه همه ورزش ها خوب است اما بوکس ورزشی بسیار مفرح محسوب می شود.

ایرنا: دغدغه و برنامه های هیات بوکس زنجان در زمان حاضر چیست؟

سائلی: تلاش داریم نونهالان، نوجوانان و خردسالان را برای این ورزش دعوت و از آنها حمایت کنیم.

همچنین باید از پیشکسوتان نیز حمایت کنیم و این درحالی است که تاکنون نتوانسته ایم برای این گروه سنی که حق بزرگی بر گردن ما دارند، کاری انجام دهیم.

پیشکسوتان، اساتید و بزرگانی هستند که باید حمایت و تجلیل شوند.

کار در این هیات بسیار زیاد است همه کمیته ها و اداره کل ورزش و جوانان نیز کمک می کند اما بدون حمایت مسوولان و حامیان مالی نمی توان همه برنامه ها و اهداف را محقق کرد.

ایرنا: هم اکنون چه تعداد ورزشکار، مربی و داور در این رشته ورزشی فعال هستند؟

سائلی: در زمان حاضر بیش از ۳۰۰ ورزشکار، ۴۰ داور و بیش از ۶۰ مربی در این رشته ورزشی در استان فعال هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha