به گزارش ایرنا، انرژی برق از مهمترین بسترهای زیرساختی و با اهمیتترین شاخص توسعه یافتگی محسوب میشود که براساس مصرف سرانه این انرژی میزان توسعه را ارزیابی میکنند.
به واقع انرژی برق را باید خط مقدم فرایندهای تولید و توسعه در هر کشور ارزیابی کرد، چرا که این انرژی قابل دسترس نسبت به سایر انرژیها ارزانتر بوده و چشم بیدار یک اجتماع محسوب میشود.
به طور حتم مناطقی که در مسیر توسعه قرار دارند و چشم اندازهایی را در حوزههای پیشرفت و آبادانی ترسیم کردهاند، بیش از سایر استانها به اهمیت زیرساختهای انرژی برق واقف هستند و بر توسعه آن تاکید خواهند داشت که یکی از همین مناطق، استان قزوین است.
در سال ۷۲ و براساس سیاستهای وزارت نیرو مبنی بر تشکیل شرکتهای توزیع نیروی برق، قزوین نیز عهدهدار تامین و توزیع نیروی برق در محدوده جغرافیایی خود شد تا اینکه در سال ۸۶ استقلال شرکت توزیع برق در استان اعلام شده و به زیر مجموعه شرکت مادر تخصصی توانیر منتقل شد.
شرکت توزیع نیروی برق استان قزوین هم اکنون دارای ۶۴۳ هزار مشترک است که ۷۹ درصد آن خانگی، ۷ درصد عمومی، ۱۲ درصد تجاری و همچنین حوزه های کشاورزی و صنعتی به ترتیب هر کدام یک درصد را شامل می شود، این شرکت از ابتدای شروع به کار دولت سیزدهم تاکنون در حوزههای مختلف گام های اساسی و سازنده ای را برداشته و عملکرد مثبتی از خود برجای گذاشته است.
شبکه برق ۲۰۴ روستای استان قزوین با اعتباری معادل یک هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال بازسازی شد.
اگر بخواهیم به مهمترین موارد شرکت توزیع نیروی برق در استان قزوین اشاره کنیم، میتوان به طرح بهارستان، تعویض سیم مسی با کابل خود نگهدار، اقدامات جهادی، افزایش امنیت سایبری شبکههای فناوری ارتباطات و اطلاعات، کلنگ زنی و احداث نخستین شهرک انرژی خورشیدی کشور، توسعه شبکههای برق شهری و روستایی و ایجاد ظرفیت تامین برق متقاضیان جدید اشاره کرد.
در طرح بهارستان، دولت سیزدهم پس از استقرار و شروع به کار نگاه ویژهای برای اقشار محروم لحاظ کرد و بر تحقق توسعه متوازن در تمام مناطق استان تاکید کرد، بر همین اساس شبکه برق ۲۰۴ روستای استان قزوین با اعتباری معادل یک هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال بازسازی شد و مراحل فنی آنها نیز به پایان رسید، از نتایج قابل توجه این طرح میتوان به بهبود افت ولتاژ، کاهش سرقت شبکه، افزایش ضریب ایمنی مناطق روستایی و در نهایت رونق اشتغال و تولید اشاره کرد.
تعویض سیم های مسی و انجام کارهای جهادی در مناطق محروم
تعویض سیم مسی با کابل خود نگهدار از دیگر طرحهای دولت سیزدهم در حوزه توزیع برق بوده است، این طرح با هدف کاهش تلفات، رفع افت ولتاژ، کاهش خاموشی، جلوگیری از نوسانات برق و پیشگیری از سرقت شبکه و تاسیسات برق اجرایی شد و توانست به میزان قابل توجهی در افزایش کیفیت برق رسانی موثر باشد.
در استان قزوین برای تعویض سیم های مسی با کابل خود نگهدار اعتباری معادل ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اختصاص داده شد و پس از بررسیهای کارشناسی به طول ۷۴۰ کیلومتر این طرح اجرایی شد، هم اکنون این طرح در شهرهایی مثل محمدیه، الوند، بیدستان، شریفیه، اقبالیه و رازمیان عملیاتی شده است.
یکی دیگر از اقدامات دولت سیزدهم در حوزه انرژی برق استان، انجام برخی برنامهها در قالب کارهای جهادی بوده است، این اقدامات به منظور رفع فوری معایب و انجام اصلاحات ضروری شبکه برق در مناطق صعب العبور و محروم صورت می گیرد که انجام آن توسط پیمانکاران زمان بر و طولانی خواهد بود.
بر همین اساس، هشت مرحله اقدامات جهادی با اعتباری معادل ۷۸ میلیارد ریال در مناطقی مانند طارم سفلی، رودبار الموت شرقی و دشتابی با هدف اصلاح و بهینهسازی روشنایی معابر با نگاه ویژه به مناطق کم برخوردار شهری اجرایی شده است.
احداث ۵۲ کیلومتر شبکه فیبر نوری و نخستین شهرک انرژی کشور
افزایش امنیت سایبری شبکههای فناوری ارتباطات و اطلاعات برق استان قزوین یکی دیگر از کارهای مهم و ضروری در حوزه توزیع برق بود که از ابتدای آغاز به کار دولت سیزدهم کلید خورد، این اقدامات با توجه به اهمیت حفاظت از اطلاعات مشترکان استان و ضرورت افزایش سرعت انتقال اطلاعات و دادهها در راستای افزایش سطح رضایتمندی و توسعه خدمات حضوری نزدیک به ۵۲ کیلومتر شبکه فیبر نوری راه اندازی شد که در کنار نصب تجهیزات جدید حفاظتی، اعتباری معادل ۱۰۹ میلیارد ریال را به خود اختصاص داد.
کلنگ زنی و احداث اولین شهرک انرژی خورشیدی کشور در شهرستان بویین زهرا نیز از مهمترین اقداماتی بود که در دولت سیزدهم رقم خورد، در شهرک انرژی خورشیدی از ظرفیتهای جدید تولید برق از طریق انرژیهای تجدید پذیر که افزایش ظرفیت تولید برق در کشور و حفظ محیط زیست و کاهش گازهای گلخانهای را به دنبال داشته باشد، استفاده شده است، علاوه بر اینکه چنین شهرکهایی در اولویت برنامههای وزارت نیرو قرار دارد؛ با همین رویکرد کلنگزنی و عملیات این شهرک با ظرفیت ۴۸ مگاوات و اعتبار ۲۲۰ میلیارد ریال آغاز شد.
در شهرک انرژی خورشیدی از ظرفیتهای جدید تولید برق از طریق انرژیهای تجدید پذیر که افزایش ظرفیت تولید برق در کشور و حفظ محیط زیست و کاهش گازهای گلخانهای را به دنبال داشته باشد، استفاده شده است.
تامین برق واحدهای تازه احداث شده در مناطق شهری و روستایی یکی از مهمترین اهداف توسعه در شرکت توزیع نیروی برق محسوب میشود، بر همین اساس برق بیش از ۶ هزار متقاضی شهری و روستایی و همچنین احداث شبکه و تاسیسات جدید با صرف هزینهای معادل یک هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال در ۲ سال گذشته محقق شده است.
ظرفیتهای جدیدی نیز برای متقاضیان بخش های کشاورزی، صنعتی و تولیدی در همین ۲ سال گذشته ایجاد شد، تا جایی که شبکهای به طول ۴۷۹ کیلومتر با اعتباری معادل ۲ هزار و ۸۷۰ میلیارد ریال و اضافه شدن ۱۲۰ مگاولت آمپر به ظرفیت پستهای موجود با اعتباری معادل یک هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال طی همین مدت افزوده شد تا بستر مناسبی برای برق مطمئن و پایدار مشترکان فراهم کند.
نیم نگاه:
با نگاهی اجمالی به اقدامات صورت گرفته در حوزه نیروی برق استان قزوین، میتوان عملکرد شرکت توزیع برق این استان را همه جانبه و براساس اولویتهای مهم کشور و استان مثبت ارزیابی کرد، از طرفی شاهد اجرای طرحهای بزرگ و کلان کشوری هستیم و از طرف دیگر کوچکترین واحد مشترکان برق نیز از خدمات و اقدامات دولت برخوردارند، در چنین شرایطی می توان انتظار داشت که در آینده نزدیک ماموریت ارایه خدمات توزیع نیروی برق پایدار، بهرهوری، آسان و ایمن به همه شهروندان استان قزوین به بهترین شکل ممکن استمرار یابد.
نظر شما