به گزارش خبرنگار ایرنا، رفع تنش آبی در مناطق مختلف کشور طی ۲سال گذشته به عنوان یکی از محوریترین برنامههای دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفته و دولتمردان در طول این مدت عزم خود را برای حل این مشکل جزم کردهاند.
برنامههای دولت سیزدهم برای رفع تنش آبی
در جلسهای که در خردادماه سال جاری برای بررسی ۲۴۰طرح اولویتدار و اضطراری وزارت نیرو با حضور معاون اول رییس جمهور ترتیب داده شد، محمد مخبر از وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه خواست با توجه به شروع فصل تابستان به منظور تأمین منابع مالی و سرعت بخشی به اجرای طرحهای اضطراری بیش از پیش بکوشند.
این۲۴۰ طرح و پروژه اولویتدار وزارت نیرو شامل ۵۲ طرح در حوزه سد، ۲۸ طرح در بخش شبکه آبیاری و زهکشی، ۱۰۰ طرح آبرسانی شهری، یک طرح آبرسانی به ۱۰ هزار روستا و ۵۹ طرح در بخش فاضلاب میشد.
سفرهای استانی دولت با هدف حل مشکل آبرسانی
رییسجمهور نیز که در جریان سفرهای استانی خود تاکید بسیاری به حل مشکلات آبرسانی و برطرف شدن تنش آبی در شهرها و روستاهای کشور دارد تمام تلاش خود را برای حل این مشکل بکار گرفته و در سفرهای خود به استانهای مختلف، بسیاری از طرحهای آبرسانی نیمهتمامی که در دولت سیزدهم تکمیل شده را به بهرهبرداری رسانده است.
بر همین اساس بسیاری از صاحبنظران و متولیان امر بر این باور هستند که رویکرد دولت سیزدهم در حوزه آبرسانی روستایی جهادی است و در طول ۲سال گذشته تأمین کمی و کیفی آب در مناطق مختلف کشور به صورت جدی در دستور کار قرار گرفته است.
مشاور وزیر و رییس قرارگاه جهاد آبرسانی وزارت نیرو ۱۳اردیبهشت ۱۴۰۲ اعلام کرد که در طول ۲سال گذشته تامین کمی و کیفی آب شرب سههزار روستای کشور انجام شده است.
اتخاذ تدابیر لازم جهت رفع معضل بحران آب در شهرستانهای فارس
استان فارس نیز از جمله استانهایی است که در حال حاضر با معضل بحران آب دست و پنجه نرم میکند و تنش آبی در این استان مردم را با مشکلات بسیاری به ویژه در فصل گرما مواجه کرده است.
این در حالیست که در نخستین سفر استانی رییس جمهور به فارس در مهرماه ۱۴۰۰، مسئله آب به عنوان یکی از مهمترین مسایل مردم این استان شناسایی و مقرر شد تا با برنامهریزی دقیق به وسیله آغاز یا تکمیل پروژههای آبرسانی زمینه حل پایدار مشکل آب آشامیدنی در مناطق مختلف به ویژه روستاهای استان مهیا شود.
تشکیل کارگروههای تخصصی
پس از سفر رییس جمهور، فرآیند طراحی و تکمیل پروژههای آبرسانی در دستور کار قرار گرفت و این پروژهها با شتاب بسیاری پیش رفت، در شرکت آبفا استان نیز کارگروهی تخصصی متشکل از مدیرعامل و جمعی از متخصصان حوزه آب و فاضلاب به منظور پیگیری و تحقق مصوبات این سفر تشکیل و این کارگروه مکلف به ارایه گزارش پیشرفت کار طبق برنامه زمانبندی شد.
این طرح ها شامل اجرای طرحهای آبرسانی در شهرستانهای مرودشت، استهبان، سرچهان، کازرون و نی ریز با صرف اعتباری افزون بر ۹۰۰ میلیارد ریال میشد و در بخش فاضلاب نیز ۲ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال به منظور اجرای پروژههایی در هفت شهر استان شامل اختصاص هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرحهای فاضلاب از محل سهم دولت جمهوری اسلامی در تفاهمنامه همکاری با بانک توسعه اسلامی به منظور ایجاد تأسیسات جمع آوری، انتقال و تصفیه فاضلاب در ۶شهر نیریز، داراب، فیروزآباد، سپیدان، آباده و فسا و اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهر کازرون پیش بینی شده بود.
بهرهبرداری از ۲۰۰پروژه آب و فاضلاب فارس با اعتباری نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد ریال
بدین ترتیب طی ۲سال اخیر بیش از ۲۰۰پروژه آب و فاضلاب فارس با اعتباری نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد ریال افتتاح و به بهرهبرداری رسید به گونهای که به گفته شرکت آب و فاضلاب فارس در حال حاضر مشکلات بسیاری از روستاها و شهرهایی که در سالهای گذشته با چالش جدی بیآبی و کمآبی مواجه بودند با اجرای مؤثر این پروژهها حل شده است.
چه طرحهای آبرسانی تا روز چهارم هفته دولت به بهرهبرداری رسیدند؟
همزمان با هفته دولت در مراسمی با حضور معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار فارس، نماینده مردم شهرستان های سپیدان و بیضا در مجلس شورای اسلامی، امام جمعه شهرستان سپیدان،معاون منابع انسانی و تحقیقات شرکت آبفا فارس،فرماندار و جمعی از اعضای شورای اداری شهرستان و شورای اسلامی روستای سور طهماسب، پروژه آبرسانی به روستای سور طهماسب مجموعه خفری با صرف اعتباری بالغ بر ۶۰میلیارد ریال در مدار بهره برداری قرار گرفت.
در این مراسم نماینده مردم شهرستان های سپیدان و بیضا در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی ضمن برشمردن پارهای نیازمندیهای حوزه آبرسانی در شهرستان سپیدان به ویژه در حوزه روستایی، از تمامی دستاندرکاران اجرای این پروژه به ویژه مدیر عامل و کارکنان شرکت آبفا استان فارس تقدیر کرد.
معاون استاندار نیز در بیاناتی اظهار کرد: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی در ادوار مختلف این نظام الهی، دولتها همواره خدمت رسانی به مردم را رسالت خود دانسته و در جهت رفع مشکلات مردم گام برداشتهاند به خدمات مضاعف در دولت مردمی سیزدهم اشاره کرد.
وی با اشاره به وضعیت نگران کننده منابع آب موجود در دسترس، خشکسالیهای مستمر در سنوات اخیر و کاهش قابل ملاحظه بارندگیها در چند سال گذشته در این استان، گفت: خوشبختانه دولت در رفع محرومیتها اهتمام ویژه دارد و با همکاری بسیج سازندگی و شرکت آبفا اقدامات بسیار خوبی در حوزه آبرسانی استان، به ویژه در مناطق کم برخوردار روستایی انجام شده است.
در این آیین گشایش معاون منابع انسانی و تحقیقات شرکت آب و فاضلاب فارس نیز ضمن تبریک فرا رسیدن هفته دولت و گرامی داشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر و شهدای دولت، به بیان مشخصات طرح آبرسانی مذکور پرداخت و گفت: این طرح شامل اجرای ۲هزار و ۵۰۰ متر خط انتقال آب با لوله های پلی اتیلن، و یک هزارمتر شبکه توزیع آب همراه با احداث و تجهیز یک باب ایستگاه پمپاژ، ۲ باب مخزن ذخیره ۱۰ و ۵۰ متر مکعبی است که با صرف اعتباری بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال اجرا و به مرحله بهره برداری رسیده است و با گشایش آن ۸۰ نفر از مردم روستای سور طهماسب مجموعه خفری شهرستان سپیدان از مزایای آبرسانی آن منتفع شدند.
پروژه توسعه شبکه فاضلاب شهر اقلید
همچنین در هفته دولت طی مراسمی با حضور معاون استاندار فارس، پروژه توسعه شبکه فاضلاب شهر اقلید گشایش یافت.
همزمان با هفته دولت و گرامیداشت یاد و خاطره دولتمردان شهید، رجایی و باهنر، طی مراسمی با حضور معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس، پروژه توسعه شبکه فاضلاب شهر اقلید بهرهبرداری رسید.
این مراسم با حضور معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس، معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آبفا فارس، فرماندار و جمعی از اعضای شورای اداری و شورای اسلامی شهرستان اقلید، پروژه توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب شهر اقلید با صرف اعتباری بالغ بر ۲۸۸ میلیارد ریال، گشایش یافت.
در این مراسم معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس طی سخنانی ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد و خاطر دولتمردان شهید رجایی و باهنر، هفته دولت را فرصتی برای بیان خدمات دولت اسلامی به مردم عنوان و اظهار داشت: امیدواریم این خدمت دولت بر مردم مبارک باشد و گامی مؤثر در حفظ محیط زیست و گسترش بهداشت عمومی در شهر اقلید باشد.
معاون بهره برداری و توسعه فاضلاب شرکت آبفا فارس نیز طی سخنانی به تشریح پروژه مورد افتتاح پرداخت و اظهار کرد: این پروژه شامل اجرای ۱۰ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب با استفاده از لولههای پلی اتیلن در اقطار ۲۰۰ الی ۵۰۰ میلیمتر با صرف اعتباری بالغ بر ۲۸۸میلیارد ریال است که با بهرهبرداری از آن قریب به چهار هزار و ۴۴۰ نفر از مردم شهر اقلید از مزایای آن منتفع میشوند.
افتتاح این طرحها تا روز چهارم هفته دولت به بهرهبرداری رسیده و قطعا در روزهای آینده نیز بهرهبرداری از پروژههای آبرسانی ادامه خواهد داشت.
بدون شک انجام این اقدامات تأثیر بسزایی در حل مشکل بحران کمآبی و گسترش خشکسالی در فارس دارد، با این وجود نباید نقش مهم فرهنگسازی در مدیریت مصرف آب نیز نادیده گرفته شود، میبایست افزون بر اتخاذ تدابیر لازم برای تأمین آب و آبرسانی به مناطق مختلف تمهیدات کافی برای صرفهجویی در مصرف آب نیز اندیشیده شود
نظر شما