به گزارش ایرنا، همسایگی البرز با پایتخت، دسترسی آسان به بازارهای داخلی و برخورداری از راه های ترانزیتی این فرصت را در البرز به وجود آورده که تا تولیدکنندگان این مزیت ها را برای سرمایه گذاری غنیمت شمارند. وجود صنایع با قدمت بالای ۱۰۰ ساله در استان البرز بیانگر آن است که این استان از گذشته های دور تاکنون به عنوان یک مزیت و فرصت برای سرمایه گذاری کانون توجه قرار گرفته است.
با این اوصاف اگر چه در دهه های ۶۰ تا ۹۰ سهم سرمایه گذاری ها در بخش تولید و صنعت البرز روند فزونی داشته اما گاهی مشکلات متعدد مانند کمبود مواد اولیه، محدودیت منابع مالی و حتی کمبود نیروی انسانی ماهر ترمز حرکت صنعت استان را کشیده و خساراتی به سرمایه گذاران و کارگران وارد کرده است.
از سوی دیگر پیچ و خم اداری مزید بر علت شد تا بخش زیادی از صنایع البرز در دهه های ۸۰ و ۹۰ از پرتگاه رکود، سقوط کنند و نیروی انسانی فراوانی به جمع بیکاران افزوده شود.
تشدید تحریم ها در دهه ۹۰ نیز افزون بر مشکلات مالی و ارزی، سد راه صنعت استان در واردات ماشین آلات و تجهیزات جدید شد و در کنار آن بدهی صنایع به دستگاه های خدمات رسان و بانک ها مضاعف گردید تا جائیکه بخشی از سرمایه های صنعتی استان در ازای تسهیلات تاخیری به مزایده گذاشته شد و دست صنعتگران از این سرمایه ها کوتاه و یاس و ناامیدی برعرصه تولید استان سایه شوم انداخت.
اواخر دهه ۹۰ هر چند کارگروه رفع موانع تولید استان البرز تلاش هایی برای بازگرداندن صنایع راکد استان انجام داد اما به علت گستردگی تعطیلی صنایع و بالا بودن هزینه های احیا ، نتیجه مطلوبی حاصل نشد.
خودنمایی صنعت دارویی البرز در اوج کرونا
شیوع ویروس منحوس کرونا اگرچه بسیاری از مشاغل و کسب و کارها را به تعطیلی کشاند اما در این گیرو دار صنایع دارو سازی و بهداشتی فرصتی پیدا کردند تا خودی در عرصه تولید داخلی و جهانی نشان دهند.تامین اقلام مورد نیاز مبارزه با کرونا از جمله انواع داروها و مواد ضدعفونی کننده تا واکسن کرونا در اوج تحریم و بیماری عالمگیرکووید۱۹غیرت و توان جوانان ایرانی را در استان البرز به نمایش گذاشت و دستاوردها در این بخش موجب شد تا البرز در کشور مدال افتخار بر گردن بیاوزید و دست بزن ایران اسلامی در شکست کرونا باشد.
این شگفتی ساز موجب شد تا جریانی به نام دانش بنیان ها شکل بگیرد و دگرگونی و تحول در صنعت راکد استان به وجود آورد. دانش بنیان ها پا به عرصه فعالیت در تمام بخش های تولیدی استان البرز گذاشتند و ورق به نفع تولید و صنعت استان بازگشت.
دولت سیزدهم و رونق تولید البرز
وجود نیروی انسانی نخبه و کارآمد با اینکه یک سر پازل تولید و شکوفایی است اما این پازل به حمایت ، مدیریت و بسترسازی نیاز داشت که دولت سیزدهم در ۲ سال گذشته به این موضوع همت گماشت و با عزم جهادی به جنگ یاس و ناامیدی رفت.
مدیریت منابع ، بهره گیری از توان نخبگان ، تزریق تسهیلات بانکی به تولید و تسهیلگری در صدور مجوزها و رفع موانع تولید موجب شد تازخم های عمیق صنعت البرز التیام یابد و جان دوباره گیرد.
سرمایه هایی که پای صنعت البرز گذاشته شد
نیمه دوم سال ۱۴۰۰ با اینکه کشور هنوز درگیرموج های پرتلاطم کرونا بود و بخش عمده نگاه ها به مهار این دیو کشنده تمرکز یافت اما در کنار صنایع دارویی و بهداشتی درمانی و ساخت واکسن کرونا ، سایر بخش های تولیدی استان البرز در متن حمایت ها قرار گرفت.
توجه به داشته های تولیدی و صنعتی از آن حیث بیشتر شد که دیگر نگاهی به یاری رسانی از خارج نیست و نباید منتظر امداد یا کمک خارجی ها ماند چرا که بارها ناجوانمردی ها بیگانه تجربه شده بود و حتی در اوج بیماری کووید۱۹ این بی رحمی ها هم در پس تحریم های ظالمانه مضاعف شد.
دولت سیزدهم بسته های حمایتی مختلفی پیوست خدمات خود به عرصه صنعت البرز کرد که از جمله آنها می توان به کوتاه کردن زمان صدور پروانه ها و تسهیل در پرداخت وام و تعویق زمان باز پرداخت و ختی بخشودگی پاره ای از بدهی ها می توان اشاره کرد.
سال ۱۴۰۱ سرآغاز ورود سرمایه ها به البرز
جهش تولید با سازوکارهای جدید دولت در استان البرز خود را نشان داد به طوریکه در سال ۱۴۰۱ رقمی افزون بر ۵۵۵ هزار و ۱۹۰ میلیارد ریال سرمایه داخلی و خارجی به بخش تولید و صنعت البرز سرازیر شد، سرمایه هایی که اکنون بخشی از آنها به بار نشسته و این روزها مردم شاهد راه اندازی صنایع جدید هستند.
این میزان سرمایه در قالب ۳۶۳ پروانه بهره برداری با اشتغالزایی ۲۳ هزار نفر وارد بخش تولید استان شد.
تقلیل زمان صدور پروانه از پنج ماه به یک روز
طبق گزارش اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز، با اقدامات انجام گرفته زمان صدور مجوز سرمایه گذاری در بخش تولید این استان از پنج ماه در سال های گذشته اکنون به یک روز تقلیل یافته است. در این زمینه کمیته ها و کارگروه های اضافی حذف و روند سرمایه گذاری تسهیل شده است.
پیشتازی البرز در حمایت از واحدهای تولیدی راکد
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز اعلام کرد: این استان به عنوان استان حامی احیای واحدهای راکد و سرانه اشتغال ایجاد شده، رتبه نخست کشور را سال گذشته به خود اختصاص داد.
"سیف اله اسداللهی" ادامه داد: بر اساس داده های مقایسه ای وزارت کشور، در استان البرز از ۱۷۵ واحد راکد ۶۵ واحد با ۲ هزار و۵۱ نفر اشتغال احیا شده اند.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز همچنین از شناسایی ۵۲ واحد تولیدی نیمه فعال استان در ۲ سال گذشته خبر داد و ادامه داد: بر اساس بررسی ها، این واحدها که در زمینه های مختلف صنعتی، کشاورزی و مواد غذایی فعالیت دارند قابل احیا هستند.
وی یادآور شد: سال گذشته در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی ۳۷۹ مصوبه با مبلغ ۴۶ هزار و ۳۶۱ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۱۴ هزار و ۱۶۰ نفر اجرایی شد.
اسداللهی افزود: بر این اساس سال گذشته نیز ۳۲۶ مورد سرمایه گذاری در بخش های مختلف صنعتی ، کشاورزی و گردشگری استان به مبلغ ۳۹ هزار و ۸۷۸ میلیارد ریال با اشتغالزایی برای ۱۱ هزار و۴۱۰ نفر در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی داشتیم.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز گفت: پس از استان البرز، استان های بوشهر، تهران، هرمزگان و سمنان به ترتیب بیشترین امتیاز در این حوزه را به خود اختصاص دادند.
آغاز به کار ۳۰ واحد تولیدی صنعتی جدید در البرز
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز اعلام کرد: ۳۰ واحد تولیدی و صنعتی با اشتغالزایی سه هزار نفر در این استان آماده بهره برداری است که تا در هفته دولت فعالیت رسمی خود را آغاز می کنند.
"محمد انصاری " افزود: برای احداث، تجهیز و راه اندازی واحدهای تولیدی و صنعتی جدید استان البرز افزون بر ۸۰ هزار میلیارد ریال از محل آورده های بخش خصوصی و تسهیلات بانکی سرمایه گذاری شده است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز ادامه داد: از این تعداد واحد صنعتی آماده افتتاح، ۱۵ واحد در شهرستان اشتهارد، چهار واحد در شهرستان کرج، سه واحد در شهرستان نظرآباد و ۲ واحد در شهرستان ساوجبلاغ قرار دارند.
وی افزود: این واحدها در زمینه تولید انواع صنایع غذایی، دارویی، نساجی، خودرویی، صنایع آلومینیوم، تولید فیلم های صنعتی و امثال آن احداث شده است .
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان البرز اضافه کرد: همزمان با هفته دولت عملیات اجرایی ساخت ۳۰ طرح جدید صنعتی در شهرستان های اشتهارد و کرج آغاز خواهد شد.
انصاری گفت: با تکمیل و افتتاح این ۳۰ طرح با پیش بینی سرمایهگذاری بالغ بر ۶۹ هزار و ۷۰ میلیارد ریال و برای بیش از یک هزار نفر فرصت اشتغال فراهم می شود .
وی با اشاره به برنامه ساماندهی معادن کوچک مقیاس توسط وزارت صمت، بیان کرد: در همین چارچوب و همزمان با هفته دولت ۱۸ معدن در سطح استان نیز در شهرستان های کرج، اشتهارد، طالقان، ساوجبلاغ و نظرآباد با سرمایه گذاری اولیه حدود ۳۷۰ میلیارد ریال و اشتغال آفرینی برای ۱۴۰ نفر از طریق مزایده آماده واگذاری خواهد شد.
جذب ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه خارجی در البرز
"رضا جعفری " مدیرکل اقتصاد و دارایی استان البرز اعلام کرد: سال گذشته ۱۰۰ میلیون دلار سرمایه خارجی در استان البرز جذب شد و امسال نیز جذب ۴۰۰ میلیون دلار دیگر تصویب شده است.
وی ادامه داد: راه اندازی قرارگاه اصلاح فرآیندها یکی از اقدامات مهم دولت سیزدهم در استان البرز است که روند سرمایه گذاری در بخش تولید و صنعت این استان را شتاب بخشیده و سرمایه گذاران فراوانی به سمت البرز سوق داده است.
مدیرکل اقتصاد و دارایی استان البرز بیان کرد: موانع تولید بر سرراه صنعت استان برداشته شده و مسیر برای حضور سرمایه گذاران شفاف شده است.
وی تاکید کرد: شرایط به گونه رقم خورده که اگر یک سرمایه گذار در یکی از دستگاه های اجرایی با مانع مواجه شد باید علت این مانع در کمترین زمان اطلاع رسانی و رفع مشکل شود.
هدفگذاری یک میلیارد دلاری صادرات کالا در البرز
"مجتبی عبداللهی" نیز اعلام کرد: اکنون سالانه ۳۰۰ میلیون دلار صادرات کالا از این استان داریم که با شکوفایی تولید و تجارت استان این رقم را به بالای یک میلیارد دلار می رسانیم.
وی بیان کرد: علاوه بر دیدارهای انفرادی با فعالان اقتصادی استان، جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی یک هفته در میان به صورت منظم و مستمر تشکیل می شود.
قرار است با بهره برداری از طرح های جدید صنعتی تا پایان هفته دولت شمار صنایع فعال استان البرز به سه هزارو۷۶۰ واحد تولیدی و صنعتی برسد.
نظر شما