۷ شهریور ۱۴۰۲، ۱۱:۱۲
کد خبرنگار: 860
کد خبر: 85212712
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

عبور از مددجویی، رویکرد دولت در بهزیستی

۷ شهریور ۱۴۰۲، ۱۱:۱۲
کد خبر: 85212712
عبور از مددجویی، رویکرد دولت در بهزیستی

بروجرد - ایرنا - توانمندسازی مددجویان تحت پوشش بهزیستی و به عبارتی عبور از مددجویی و رسیدن به کارآفرینی و اشتغال یکی از اهدف متعالی سازمان بهزیستی است که این هدف در قالب طرح‌ها و برنامه‌های مختلف مرتبط دنبال می‌شود رویکردی که در دولت سیزدهم با تلاش برای ایجاد اشتغال پایدار، حمایت زنان سرپرست خانوار و افزایش اعتبارات توانبخشی با جدیت دنبال شده است.

به گزارش ایرنا، یکی از راه‌های مهم در راستای توانمندسازی و خودکفایی جامعه هدف بهزیستی، اشتغال آفرینی و پایداری آن است که این امر نیازمند آموزش موثر، آشنایی با روش‌های کسب و کار، درآمد زایی و بازاریابی است و این اشتغال پایدار می‌تواند ضامن خودکفایی جامعه هدف بهزیستی شود.

بهزیستی، سازمانی فرهنگی و اجتماعی است که برای امنیت اجتماع با حفظ ارزش‌ها و کرامت والای انسانی، مجموعه خدماتی را ارائه می‌دهد و هدف متعالی آن، توانمندسازی جامعه هدف است که هر کدام به دلیلی و به نوعی نیازمند حمایت هستند و اکنون این نهاد در شهرستان بروجرد بیش از هفت هزار نفر را تحت پوشش دارد و در لرستان نیز حدود ۸۰ هزار نفر تحت حمایت این نهاد هستند.

سازمان بهزیستی برای کمک به انسان‌هایی که بنا به دلایل محیطی، اجتماعی، اقتصادی و نیز داشتن مشکلات جسمی، روانی، عاطفی، گرفتار مشکلات و دچار عدم تعادل شده‌اند تاسیس شده و با توجه به مخاطرات اجتماعی وظیفه سنگین و رسالتی تاثیرگذار در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، سلامت و امنیت اجتماع دارد.

تلاش برای حفظ خانواده‏‌های آسیب دیده و آسیب‏ پذیر، نگهداری و مراقبت و توانبخشی معلولان و آماده‌سازی آنان برای از سرگیری زندگی عادی در جامعه، توسعه پژوهش‏‌های کاربردی برای پیشگیری از معلولیت‌‏ها و آسیب‌‏های اجتماعی، بازپروری، اصلاح و ارشاد ناسازگاران و آسیب دیدگان اجتماعی، جلب مشارکت‌‏های مردمی به منظور بهبود کیفیت خدمات رسانی و حمایت از اقشار محروم و آسیب‏‌پذیر از عمده وظایف سازمان بهزیستی است.

اشتغال پایدار یکی از مهمترین چالش‌های افراد دارای معلولیت است که این مشکل در لرستان از اهمیت بیشتری برخوردار است، جامعه هدف بهزیستی گستردگی زیادی دارد از مهدهای کودک تا سرای سالمندان خدمات این نهاد حمایتی از قبل از تولد تا زمان سالمندی به جامعه هدف ارائه می‌شود.

بنا بر گفته مسوولان بهزیستی لرستان، هم‌اکنون ۸۰ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی استان هستند که از این تعداد ۵۴ هزار نفر معلول و مابقی زنان سرپرست خانوار و کودکان بی‌سرپرست هستند، بیکاری مهمترین چالش در لرستان است و این مشکل در جامعه هدف بهزیستی شدت بیشتری دارد و عمده افراد تحت پوشش این نهاد حمایتی اشتغال مهمترین و اولویت دارترین مطالبه آنها است.

در راستای توجه به این مطالبه جامعه هدف بهزیستی در لرستان، مدیرکل بهزیستی استان با اشاره به ایجاد اشتغال پایدار برای ۲ هزار و ۸۰۰ نفر و افزایش ۴۵۰ شغل بیش از برش استانی، گفت: پرداخت ۲۷۰ میلیارد ریال ودیعه مسکن به جامعه هدف به صورت بلاعوض از دیگر اقدامات این نهاد در استان بوده است.

همایون عمودی‌زاده با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم توجه به مردم و شفافیت است، اظهار کرد: در سازمان بهزیستی با همین دیدگاه و رویکرد سعی در گره گشایی از مشکلات جامعه هدف و مددجویان شده از این رو رسانه‌ای کردن خدمات مطلوب و بیان ملاحظات و موفقیت‌ها در کارنامه مدیران برای مردم، در راستای آگاهی‌بخشی امری مثبت است.

وی افزود: افزایش چشمگیر اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای بهزیستی استان نسبت به سنوات گذشته و جلب و جذب ۶۴۰ میلیارد ریال مشارکت مردمی و افزایش ۲ و نیم برابری نسبت به سال گذشته از جمله این موفقیت‌ها است.

مدیرکل بهزیستی لرستان یادآور شد: ۳۰۰ میلیارد ریال به مددجویان در قالب تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی و دریافت ۲۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه از طریق پیگیری و تعامل با کمیته امداد امام خمینی (ره) جهت کارگشایی و حل مشکلات مالی جامعه هدف از جمله فعالیت‌های این نهاد حمایتی در سال گذشته بود.

وی یادآور شد: با انعقاد تفاهم نامه اداره کل بهزیستی استان و بیمه سلامت همه معلولان تحت پوشش بیمه سلامت هستند و هزینه‌های درمانی آنها تا سقف ۵۰۰ میلیون ریال پرداخت خواهد شد.

افزایش اعتبارات توانبخشی بهزیستی

بنا بر گفته مدیرکل بهزیستی لرستان قبل از سال ۱۴۰۰ اعتبار توانمندسازی ۸۰۰ میلیارد ریال بود و اکنون به سه هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال رسیده است و جهت ایجاد اشتغال پایدار مهارت آموزی و استعدادیابی‌های لازم و ارائه مشوق داشته‌ایم.

عمودی زاده با اشاره به اینکه اکنون ۱۷۰ فعالیت در بهزیستی لرستان تحت پوشش قرار دارد، اضافه کرد: مردمی سازی و کارآمدسازی فعالیت‌های بهزیستی در اولویت قرار دارد و در این راستا شرکای اجتماعی می‌توانند بازوان قوی و توانمند در مسیر گره گشایی مشکلات مددجویان باشند.

وی با اشاره به اینکه در این راستا تفاهم نامه‌هایی با گروه‌های جهادی و نهادهای حمایتی منعقد کرده است، ادامه داد: سال گذشته از بناید برکت ۳۴۰ میلیارد ریال تسهیلات اجتماعی دریافت شده است و بنیاد مستضعفان ۱۹۰ میلیارد ریال نقدی اعتبار داده است و همچنین امسال ۱۱ هزار بسته معیشتی از بنیادمستضعفان دریافت شد.

بهزیستی و توجه به زنان سرپرست خانوار

نگاه مثبت دولت سیزدهم به حوزه زنان و خانواده با اجرای طرح‌های مهمی همچون ایجاد سه هزار فرصت شغلی در کشور برای زنان سرپرست خانوار، تصویب لایحه پیشگیری از آسیب‌دیدگی زنان و ارتقای امنیت آنان در برابر سوء رفتار، تخصیص یک درصد اعتبار دستگاه‌ها به حوزه بانوان، تشکیل ستاد ملی زن و خانواده با ۶ مصوبه مهم و افزایش ۵۰ درصدی بودجه بخش زنان به ثمر نشست.

در لرستان نیز بنا بر گفته مدیرکل بهزیستی ۹ هزار زن سرپرست خانوار از مقرری مستمری این نهاد بهره مند شده اند، همچنین در این مدت تمام ۱۰ هزار نفر پشت نوبتی دریافت مستمری نیز تحت پوشش قرار گرفتند.

در شهرستان بروجرد نیز بنا بر گفته رییس بهزیستی بروجرد هزار زن سرپرست خانوار در راستای توانمندسازی علاوه بر مستمری از خدمات مشاوره‌ای و آموزشی بهره‌مند شدند.

به گفته کرم رضا پیردایه بهزیستی به عنوان یک نهاد حمایتی برنامه‌های مختلفی در راستای توانمندسازی افراد تحت پوشش خود دنبال می‌کند که زنان سرپرست خانوار را هم در برمی‌گیرد و در همین راستا در حوزه امور اجتماعی زنان سرپرست خانوار، کودکان کار و زنان بدسرپرست هستند که از نظر اجتماعی و مشاوره‌ای و سایر خدمات مورد حمایت بهزیستی قرار گرفته‌اند.

پیردایه افزود: توانمندسازی زنان سرپرست خانوار به صورت پرداخت تسهیلات خوداشتغالی و مشاغل خانگی یکی از اقداماتی است که بهزیستی در راستای رسیدن به این هدف انجام می‌دهد، در همین راستا آن دسته از زنان سرپرست خانوار که توانایی و مهارت لازم برای راه اندازی یک شغل اعم از مشاغل خانگی را داشته باشند، موفق به دریافت تسهیلات خوداشتغالی می‌شوند.

وی بیان کرد: سال گذشته حدود ۸۴ میلیارد ریال تسهیلات خوداشتغالی به زنان سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی شهرستان پرداخت شد که برخی در حوزه مشاغل خانگی توانسته‌اند کسب و کارهایی راه اندازی کنند.

رییس بهزیستی بروجرد اضافه کرد: زنان سرپرست خانوار به تناسب تعداد اعضای خانوار مستمری دریافت می‌کنند و علاوه بر این کمک‌های موردی نیز در طول سال برای آنها در نظر گرفته می‌شود، بیمه زنان سرپرست خانوار، کمک هزینه درمانی، کمک هزینه تحصیلی برای فرزندان زنان سرپرست خانوار و معافیت سربازی فرزندان از جمله دیگر خدمات حمایتی است که از سوی بهزیستی برای زنان سرپرست خانوار اعمال می‌شود.

پیردایه تاکید کرد: طرح‌های خودکفایی، اشتغال و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار از جمله برنامه‌های دولت است که می‌تواند در شرایط مشکلات و تنگناهای اقتصادی، اثربخشی برنامه‌های حمایتی از زنان سرپرست خانوار را بیشتر نمایان کند، توانمندسازی سرپرست خانواده موجب بهبود وضعیت معیشتی خانواده می شود و ارتقای سلامت جامعه را در پی دارد.

تکمیل ۳۱۸ پرونده اشتغال زایی در بروجرد

رییس بهزیستی بروجرد گفت: در مجموع تعداد ۳۱۸ طرح اشتغال زایی و کارافرینی تکمیل شده که از این تعداد امسال ۷۷ پرونده برای دریافت تسهیلات تبصره ۱۸ با سود بانکی چهار درصد تکمیل شده است.

کرم رضا پیردایه با بیان اینکه این اقدام در راستای ایجاد شغل و توانمندسازی جامعه هدف بهزیستی شامل افراد دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار و معتادان بهبود یافته انجام شده است ، گفت: در قالب این ۷۷ طرح‌ اشتغالزایی مبلغ ۶۸ میلیارد ریال به مددجویان تحت حمایت در حوزه‌های توانبخشی، اجتماعی و پیشگیری اختصاص یافته است.

وی اضافه کرد: همچنین در راستای راه اندازی یا توسعه مشاغل سال گذشته تعداد ۲۴۱ پرونده برای بهره مندی از تسهیلات کم بهره خوداشتغالی و مشاغل خانگی، تکمیل و به بانک معرفی شد.

رییس بهزیستی بروجرد یاداور شد: میزان اعتبار هر طرح ۷۰۰ تا ۸۵۰ میلیون ریال است که در مجموع برای این ۲۴۱ طرح ۱۸۵ میلیارد ریال از تبصره ماده ۱۶ را به خود اختصاص داده است.

پیردایه اضافه کرد: بیش از هفت هزار پرونده معلولیت اعم از معلولیت‌های شنوایی، بینایی، اعصاب و روان، ذهنی، ضایعه نخاعی و چند معلولیتی در این شهرستان به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: از مجموع معلولان تحت پوشش بهزیستی بروجرد، پنج هزار نفر به صورت ماهانه مستمری دریافت می‌کنند و مابقی افراد تحت پوشش، از سایر خدمات از جمله توانبخشی و هزینه‌های کمک تحصیلی برخوردار هستند.

توانمندسازی جامعه هدف تحت پوشش یکی از اهداف مورد نظر در سازمان بهزیستی است که در همین راستا تسهیلات خوداشتغالی پرداخت می‌شود، طرح‌هایی که هر چند خرد و خانگی هستند اما وجود همان‌ها با چرخش چرخ اقتصادی یک خانوار برابری می‌کند و این استقلال خود آغازی برای توانمندی اقتصادی و مصون ماندن از آسیب‌های اجتماعی است، رویکردی که در دولت سیزدهم با قاطعیت بیشتری دنبال شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha