ساخت سالیانه ۲۰ فیلم توسط جبهه‌ انقلاب/ تربیت ۸ هزار مربی قرآنی و تحقق عدالت فرهنگی

تهران- ایرنا- تحقق رویای ساخت سالیانه ۲۰ فیلم سینمایی توسط جبهه‌ انقلاب؛ برگزاری جشنواره ملی رسانه­‌های ایران و نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای در دولت مردمی بعد از وقفه ۱۰ ساله و تربیت بیش از ۸ هزار مربی قرآنی در ۱۵ استان کشور از جمله مهم‌ترین دستاوردهای دو ساله وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت مردمی است. 

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نمایشگاه روایت خدمت (وعده، وفا) که دستاوردهای ۲ ساله دولت (شهریور ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۲) را معرفی می کند، از چهارم شهریور ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران در حال برگزاری است و تا روز سه شنبه (هفتم شهریور) ادامه دارد.

بازدید از این نمایشگاه که در سالن های ۸ و ۹ محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران دایر شده برای عموم آزاد است و علاقه مندان می توانند تا هفتم شهریورماه از بخش های مختلف و فعالیت دستگاه ها و وزارتخانه ها در قالب بیش از ۳۰ غرفه بازدید کنند.

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نمایشگاه گزارشی آماری از اقدامات دو سال گذشته در حوزه‌های ماموریتی خود ارائه کرده است. تحقق رویای ساخت سالیانه ۲۰ فیلم سینمایی توسط جبهه‌ انقلاب؛ برگزاری جشنواره ملی رسانه‌های ایران و نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای در دولت مردمی بعد از وقفه ۱۰ ساله و تربیت بیش از ۸ هزار مربی قرآنی در ۱۵ استان کشور از جمله مهم‌ترین دستاوردهای این گزارش دو ساله است.

افزایش سهم فرهنگ و هنر از بودجه عمومی کشور

سهم فرهنگ و هنر از بودجه عمومی کشور از حدود ۱ درصد به ۲.۹ درصد در سال جاری افزایش پیدا کرد. به زعم کارشناسان و سیاستگذاران فرهنگی، برای اولین بار در تاریخ بودجه ریزی در کشور، حوزه فرهنگ از محاق خارج شده است.

تکلیف قانونی به شرکتهای دولتی و بانکها به اختصاص یک درصد از سر جمع هزینه هایشان به حوزه فرهنگ و هنر در بند «ه» تبصره ۹ بودجه ۱۴۰۲ از جمله اخبار خوشحال کننده سال جاری بود.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تصویب آیین‌نامه بند «ه» تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت های دولتی و بانک‌ها با نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید در حوزه فرهنگ و هنر هزینه شود. این اتفاق به حدی در حوزه سیاست‌گذاری فرهنگ کشور مهم و تاثیرگذار است که خیلی از دوستان دانشگاهی ما مسائل اقتصاد فرهنگ را به قبل و بعد از تصویب این قانون در مجلس و آیین‌نامه تکلیفی‌اش در دولت تقسیم می‌کنند.

این وزارتخانه به منظور همگراسازی منابع، همراستایی، هم افزایی فعالیت های فرهنگی حوزه ها و دستگاههای فرهنگی کشور؛ دبیرخانه هماهنگی فرهنگی دستگاه های دولتی را تشکیل داد.

اصلاح و تغییر بیش از ۵۰ آئین نامه، ضابطه، دستورالعمل و قانون حاکم بر حوزه فرهنگ، هنر و رسانه؛ راه اندازی و فعالسازی دبیرخانه «شورای فراسازمانی توسعه صادرات محصولات فرهنگی و هنری»، تصویب دستورالعمل صادرات محصولات فرهنگی و هنری نیز از جمله اقداماتی بود که بر روی اقتصاد فرهنگ و هنر تاثیراتی مثبتی گذاشت.

عدالت فرهنگی و ۹۵ سفر استانی و شهرستانی

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ وعده داده بود که تلاش خواهیم کرد در دولت انقلابی عدالت فرهنگی و مردمی‌سازی فرهنگ و هنر را به عینه تحقق ببخشیم.

اجرای ۹۵ سفر استانی و شهرستانی با حضور وزیر و معاونان وزیر در استانها و شهرستانها و دیدارهای مردمی و تقدیر از پیشکسوتان و هنرمندان استانی و محلی، دیدار با تشکل های مردم نهاد، گفتگو با رسانه های محلی و بازدید و افتتاح پروژه ها و سرکشی به مناطق محروم و کم برخوردار نشاندهنده تلاش برای محقق شدن وعده عدالت فرهنگی است. در این راستا می‌توان به این اقدامات اشاره کرد:

اجرای طرح آموزش رایگان هنر برای مناطق محروم و کمتر برخوردار در ۲۱ استان و ۷۲ شهرستان در ۵۱ رشته هنری با شرکت ۶۰ هزار نفر در طرح

تکمیل و تحویل ۳۹ پروژه عمرانی و مجتمع فرهنگی و هنری در ۲۶ استان کشور

راه‌اندازی ۱۰ باب هنرستان و آموزشگاه آزاد هنری در مناطق محروم در استان‌های آذربایجان غربی، ایلام، جنوب کرمان، خراسان شمالی، خوزستان و ...

ساخت سالیانه ۲۰ فیلم توسط جبهه‌ انقلاب/ تربیت ۸ هزار مربی قرآنی و تحقق عدالت فرهنگی

آموزش و توانمندسازی بیش از صد هزار نفر هنرجو در مناطق محروم کشور با اجرای طرح «آموزش رایگان هنر برای مناطق محروم و کمتر برخوردار» در ۲۱ استان و ۴۳۰ شهرستان در ۵۱ رشته هنری با شرکت ۶۰ هزار نفر در این طرح؛

افزایش حدود ۴۰ درصدی ظرفیت سالن نمایش در مناطق محروم و فاقد سالن نمایش فیلم و افزایش تعداد ۱۳۹۲۷ صندلی به ظرفیت نمایشی فیلم کشور ؛

اکران ۵۸۱ فیلم در ۲۰۲ شهرستان در قالب طرح سینماسیار در مناطق محروم وکم برخوردار؛

تغییر جهت گیری‌های جشنواره های بین‌المللی فجر

وزارت فرهنگ از همان ابتدا در راستای تغییر محتوا و جهت گیری‌های جشنواره های بین‌المللی فجر قدم برداشت و در این راستا توانست رویای ساخت سالیانه ۲۰ فیلم سینمایی توسط جبهه‌ انقلاب را محقق کند. ساخت و اجرای سمفونی های ویژه شهدا و ایجاد ساختاری برای حمایت از تولید و گسترش سرودهای انقلابی نیز در همین مسیر صورت گرفت. ادغام جشنواره فیلم فجر و جشنواره جهانی فجر یکی از تحولات مهم در حوزه جشنواره‌های فجر بود.

ساخت سالیانه ۲۰ فیلم توسط جبهه‌ انقلاب/ تربیت ۸ هزار مربی قرآنی و تحقق عدالت فرهنگی

به گفته وزیر فرهنگ، بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر مجدداً در کنار بخش ملی آن قرار گرفت تا جذابیت‌های جشنواره دوچندان شود و امکانی برای مقایسه توانمندی سینماگران ایرانی با همتایان خارجی فراهم شود و زمینه تعامل سینمای ایران با سینمای دیگر کشورها فراهم شود.

زمینه‌سازی برای بالابردن سرانه مطالعه

یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی زمینه‌سازی برای فعالیت ناشران و کتاب‌فروشان و گروه‌های فعال کتابخوانی است. همچنین اقداماتی که برای فعالیت کتابخانه‌های عمومی انجام می‌شود، می‌تواند در بالابردن سرانه مطالعه نقش موثری داشته باشد. در این راستا این اقدامات اجرایی شده است:

رفع مشکل کمبود کاغذ و ایجاد ثبات در قیمت کاغذ با کمک به بازسازی و نوسازی خط تولید ۲ کارخانه (مازندران و فارس) کاغذ تولید داخل،

پیگیری تخصیص ۲۰ میلیون دلار ارز ترجیحی برای واردات کاغذ و نظارت بر بازار عرضه کاغذ؛

ساخت سالیانه ۲۰ فیلم توسط جبهه‌ انقلاب/ تربیت ۸ هزار مربی قرآنی و تحقق عدالت فرهنگی

گسترش جدی کتابخانه های عمومی و سیار در کشور و افتتاح دهها مجموعه جدید با کارکردهای متنوع در استانها؛

برگزاری طرح خرید متمرکز کتاب با مشارکت مالی استان‌ها؛ در این طرح ۲۷۰۰۰ تازۀ نشر با ارزش ۱۸ میلیارد تومان با مشارکت مالی استان‌ها برای ۱۳۳۲ کتابخانه انجام شد.

تولید محصولات تلویزیونی در حوزه کتاب و کتابخوانی

توسعه ارتباطات فرهنگی با جهان

همگام با سیاست دولت مردمی در زمینه توسعه ارتباطات سیاسی و اقتصادی در توجه به منطقه و کشورهای همسایه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درحوزه فرهنگ هم همین سیاست را دنبال کرد.از سال ۱۴۰۱ برگزاری رویدادهای هفته های فرهنگی با سرعت خوبی دنبال شد.

برگزاری هفته های فرهنگی میان ایران و ۱۲ کشور (هند، تاجیکستان، صربستان، بوسنی، پاکستان، ایتالیا، سوریه، روسیه، ترکمنستان، عراق، لبنان و کلمبیا) نوید بخش یک ارتباط فرهنگی سالم و سازنده بود.

قرارگاه بین المللی نوین در همین راستا با هدف ایجاد ارتباطات وثیق و بی نظیر نسبت به همه ادوار سابق نسبت به همسایگان و کشورهای مسلمان و همسو و تغییرات ملموس در نوع نگاه و تفکر آنها به جمهوری اسلامی ایران تشکیل شد. در جهت تقویت ارتباطات فرهنگی ایران با دیگر کشورها اقداماتی انجام شده که بخشی از آن در ادامه آمده است:

دیدار با وزرای فرهنگ، سفرا و سایر مقامات کشورها و عقد تفاهم نامه با برخی از آنها (کشورهای اتریش، تاجیکستان، رومانی، پاکستان ، امارت، چین، روسیه، ترکمنستان، تاجیکستان، عراق، سوریه و ایتالیا)؛

ساخت سالیانه ۲۰ فیلم توسط جبهه‌ انقلاب/ تربیت ۸ هزار مربی قرآنی و تحقق عدالت فرهنگی

انجام اقداماتی در خصوص اجرای طرح خواهر خواندگی شهرهای مرزی کشور با شهرهای مرزی کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان؛

برعهده گرفتن ریاست اتحادیه خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) توسط سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی به مدت ۳ سال و برگزاری مجمع عمومی این اتحادیه در آبان ۱۴۰۱ در تهران به میزبانی ایرنا؛

رسیدگی به مسائل و مشکلات معیشتی هنرمندان

هنرمندان سرمایه های اجتماعی و فرهنگی کشور به شمار می‌روند و رسیدگی به مسائل و مشکلات معیشتی هنرمندان به صورت خاص ضرورت دارد.

رشد ۱۰۰ درصدی مقرری ماهانه پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر و افزایش اعطای تسهیلات قرض الحسنه به هنرمندان از جمله اقدامات وزارت فرهنگ برای حمایت از اهالی فرهنگ و هنر بود. تعداد اعضای صندوق هنرمندان در این بازه دو ساله به ۹۷ هزار نفر رسید و رشد ۵۴ درصدی داشت. از آغاز شروع به کار دولت مردمی تعداد معرفی شدگان صندوق اعتباری هنر به سازمان تأمین اجتماعی از ۳۹ هزار و ۳۰۰ نفر به حدود ۵۶ هزار و ۹۰۰ نفر افزایش یافت و بیش از ۱۷ هزار نفر از آغاز به کار این دولت تاکنون به سازمان تأمین اجتماعی معرفی شدند که این رقم رشد بالایی را نسبت به چندین سال گذشته نشان می دهد.

ساخت سالیانه ۲۰ فیلم توسط جبهه‌ انقلاب/ تربیت ۸ هزار مربی قرآنی و تحقق عدالت فرهنگی

در ادامه بخش دیگری از اقدامات حمایتی این وزارتخانه آمده است:

رشد ۹۷ درصدی بیمه خبرنگاران برای اولین بار در دولت مردمی که همه آنها، بیمه و داری امنیت شغلی حداقلی شده اند؛

اجرای طرح تکریم و پرداخت ماهیانه مبلغ یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به ۵۸۶ نفر از دارندگان نشان درجه یک هنری

اجرای طرح کمک مستمری و واریز ماهیانه ۴۰۰ هزار تومان به حساب هنر کارت ۲ هزار و ۶۲۴ نفر از هنرمندانی که بدلیل کهولت سن، عائله مندی، بیماری و از کارافتادگی قادر به فعالیت نیستند

اجرای طرح ساخت مسکن برای کارمندان و هنرمندان و تاسیس شهر هنر؛

جبران عقب ماندگی تاریخی در حقوق و مزایای کارکنان‌ وزارتخانه و نهادهای تابعه.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha