به گزارش ایرنا، سلسله مباحث دانش پارلمانی با عنوان قانون جدید انتخابات و تاثیر آن بر مشارکت و شفافیت انتخابات با حضور قاسم جعفری معاون نظارت و هماهنگی امور مجلس ریاست جمهوری، خیرالله پروین عضو حقوقدان شورای نگهبان، مالک شریعتی نماینده مردم تهران برگزار شد.
مالک شریعتی در پاسخ به این سوال که اصلاحات مجلس چه میزان به اهداف پیشبینی شده نزدیک است، گفت: یکی از افتخارات مجلس یازدهم اصلاح قانون انتخابات است و مهمترین اتفاق در این قانون این است که حقوق مردم و داوطلبان ضمانت اجرایی بیشتری مییابد و پاسخگوییها شفاف میشود.
وی افزود: پررنگ شدن نقش احزاب و گروهها به مشارکت مردم کمک میکند اما نیاز به اصلاح سه قانون داریم تا مجلس به وظایف ذاتی خود ورود کند.
وی بیان کرد: نخستین اصلاح باید در قانون احزاب باشد در اصلاح دوم اصلاح قانون انتخابات مجلس است تا نمایندگان محلی به ملی تبدیل شوند و آخرین اصلاح مربوط به انتخابات شهرداریها و شوراها است.
شریعتی گفت: در بحث رقابت و مشارکت در قانون جدید فهرست احزاب شناسایی میشود و امکان بهرهمندی افراد از تسهیلات به وجود آمده و نظارت بر تبلیغات و در فضای مجازی مورد تاکید قرار گرفت و نظاممند شدن احزاب و نظارت بر تبلیغات در فضای مجازی باید مورد تاکید قرار گیرد.
نماینده مردم تهران اظهارداشت: تبانی در انتخابات رصد میشود و قوه قضاییه خارج از نوبت به آن رسیدگی میکند همچنین نمایندگان افراد و احزاب در حوزه های انتخابات مشخص شده است.
وی افزود: هم اکنون بسیاری از افراد به دلیل مدارک ناقص و دارا نبودن شرایط در مرحله اول حذف میشوند و دیگر هزینهای بر دوش شورای نگهبان و نظام ندارد.
عضو حقوقدان شورای نگهبان و استاد دانشکده حقوق دانشگاه تهران در ادامه نشست با تاکید بر اینکه ناچاریم به فراخور زمان در قانون گذاری اصلاحات انجام دهیم، گفت: اصلاحات خوبی در قانون انتخابات صورت گرفته است. به قانون انتخابات جدید باید با توجه به وضعیت کشور موجود بپردازیم. اعتماد عمومی که باعث افزایش مشارکت میشود دو اصل شفافیت و پاسخگویی دارد. قانون فعلی بر خلاف قانون قبلی این دو شاخص را تا حدودی تامین کرده است.
خیرالله پروین با تاکید بر اینکه حقوق داوطلبان و نامزدها باید تضمین شود اظهار داشت: داوطلب حق اعتراض در مرحله پیش ثبت نام را دارد که نکته مثبت بخش اصلاحات است. تشخیص صلاحیت باید بر اساس مستندات باشد و بر اساس شنیدهها نباشد. نهادهای استعلام شونده ملزم به پاسخگویی هستند و اگر پاسخ ندهند مجازات میشوند.
وی با اشاره به اینکه در قانون جدید برای اولین بار دو حق اساسی تعیین شده است تاکید کرد: حق شنیدن توضیحات و بررسی دلایل و مدارک داوطلب و حق دانستن دلایل عدم تایید صلاحیت به صورت کتبی از تفاوتهای قانون جدید است. قانون جدید یک توسعه زمانی خوب و فرصت کافی در نظر گرفته است.
وی افزود: حق برابری نامزدها از فرصت های تبلیغاتی و ساماندهی و نظم دهی به ستادهای حقیقی و مجازی از نکات قانون جدید است. این نکات در قانون آمده است. ولی اجرای خوب بستگی به مجریان و آگاهی عمومی مردم دارد و همه باید مطیع قانون باشند.
به گزارش ایرنا، نمایشگاه روایت خدمت از چهارم تا هفتم شهریور از ساعت ۸ تا ۱۵ به مدت ۴ روز در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران میزبان مردم خواهد بود.
در این نمایشگاه بیش از ۳۰ غرفه و دستگاه اجرایی به معرفی دستاوردها و اقدامات دوساله خود در دولت سیزدهم پرداختهاند.
نظر شما