سند راهبردی کانون پرورش فکری هرمزگان متناسب با شاخص‌های بومی‌ است

بندرعباس - ایرنا - مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان از تدوین سند راهبردی کانون این استان براساس راهبردهای گام دوم انقلاب ماموریت‌های کانون خبرداد و گفت: این سند مهندسی فرهنگی متناسب با شاخص‌های بومی و منطقه‌ای طراحی شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، پروین پشتکوهی شامگاه دوشنبه در یک نشست خبری اظهار کرد: این سند مصوب شورای فرهنگی است که عملیات اجرایی آن از سال جاری آغاز شده و تا سال ۱۴۰۶ ادامه دارد.

وی ادامه داد: در سند راهبردی پنج ساله کانون پرورش فکری استان که بر اساس سند مهندسی فرهنگی هرمزگان تدوین شده، چالش‌های پیش روی هر یک از شهرستان ها شناسایی و راهکار متناسب با آن پیش بینی شده است.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان با بیان اینکه براساس این سند برنامه‌های کانون متناسب با شاخص‌های اختصاصی زیست بوم هر منطقه طراحی و در حال اجرا است، خاطرنشان کرد: این سند جایگاه ویژه‌ای برای کانون ایجاد خواهد کرد؛ بنابراین فعالان حوزه کودک و نوجوان استان شاهد برنامه‌ها و اتفاقات شیرین در کانون باشند.

«سند راهبردی پنج ساله کانون پرورش فکری هرمزگان، اردیبشت‌ماه امسال با حضور مهدی علی‌اکبرزاده" مدیرعامل پیشین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رونمایی شد».

کانون؛ خانه امن کودکی کودکان ایران زمین

پشتکوهی در ادامه با بیان اینکه کانون پرورش فکری خانه کودکی کودکان ایران زمین و مکانی امن برای تربیت مدیران آینده است، از «پیک امید» کانون به عنوان پیام‌آور شادی و نشاط برای کودکان کم‌تربرخوردار یاد کرد که به دنبال تحقق عدالت فرهنگی است.

وی ادامه داد: در راستای بهره‌مندی همه کودکان و نوجوانان از خدمات کانون پرروش فکری، مربیان و کارشناسان این نهاد در قالب «پیک امید» که هرساله به مناسبت‌های مختلف دل مناطق کم‌برخوردار و یا آسیب‌دیده از حوادث طبیعی مثل سیل و زلزله می‌زنند، از ابتدای دولت سیزدهم تا کنون ۷۷ مرتبه با برگزاری فعالیت‌های فرهنگی و هنری برای ۴۵ هزار نفر از کودکان و نوجوانان این مناطق برنامه‌های مختلف کتاب‌خوانی، اجرای فیلم، بازی و نمایش اجرا کرده‌اند.

افزوده شدن ۲ دستگاه کتابخانه سیار تا روز جهانی کودک

سند راهبردی کانون پرورش فکری هرمزگان متناسب با شاخص‌های بومی‌ است

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان در ادامه گفت: تا روز جهانی کودک امسال ۲ دستگاه کتابخانه سیار به مجموعه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به اضافه می‌شود که در مناطق لیردف شهرستان جاسک و روستاهای شرق بندرعباس مستقر می‌شوند.

مرکز الگوی تربیتی کانون فعال می‌شود

پشتکوهی افزود: مرکز الگوی تربیتی کانون در مرکز فراگیر-کانون پرورش فکری شماره چهار بندرعباس- نیز از نیمه دو سال در روزهای پنج‌شنبه و جمعه برپا می‌شود.

به گفته وی؛ در این مرکز در فضای باز ویژه‌برنامه‌های مختلف نشست‌ها، حلقه‌های تربیتی به صورت منظم و برنامه‌ریزی شده ویژه نوجوانان و خانواده‌ها برگزار می‌شود.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان ادامه داد: نمایشگاه «نقاشی آبی بیکران؛ خلیج همیشه فارس» کانون که از روز ملی خلیج‌فارس آغاز شده این هفته به شهر فین می‌رسد.

پشتکوهی گفت: این نمایشگاه رویکرد برگزاری کارگاه تخصصی ویژه کودکان، والدین، اولیا تربیتی و معلمان از شهرستان بندرعباس همزمان با روز ملی خلیج فارس شروع و به شهرستان‌های غرب استان رسید و درحال حاضر در شهرستان حاجی‌آباد دایر است.

وی تصریح کرد: این نمایشگاه با هدف شناخت هویت ملی منطقه‌ای در هر مرکز یک قفسه کتاب که از آداب و رسوم مردم هرمزگان است و هر نویسنده‌ای که اثری مکتوب در راستای معرفی این هدف دارد را در اختیار مراکز کانون بگذارد تا اعضای کانون بعد از خواندن و مطالعه اثر، آنچه را که آموخته‌اند، نقاشی کنند.

مدیرکل کانون پرورش فکری هرمزگان افزود: بعد از اتمام کار نقاشی‌ها به شهرستان بعدی انتقال داده می‌شود و در هفته دولت جاری مراسم اختتامیه این نمایشگاه‌های نقاشی در شهرستان فین برگزار می‌شود.

چاپ سه عنوان کتاب کانون با لهجه‌های هرمزگانی

سند راهبردی کانون پرورش فکری هرمزگان متناسب با شاخص‌های بومی‌ است

پشتکوهی در بخش دیگر از ترجمه و چاپ سه عنوان کتاب پرخواننده کانون پرورش فکری کودکان به لهجه‌های مختلف استان هرمزگان توسط واحد آفرینش ادبی کانون استان خبرداد.

وی همچنین از راه‌اندازی ۲ دفتر صوتی«زیر چتر چیچکا» با محوریت بارگذاری قصه‌های اعضای شرکت‌کننده در جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی طی سال‌های برگزاری آن خبرداد و گفت: مربیان کانون با تلاش شبانه‌روزی درحال آماده‌سازی بیست و پنجمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در استان با شعار «با قصه لبخند بسازیم» هستند.

ثبت ملی پنج عروسک‌ هرمزگانی

مدیرکل کانون پرورش فکری هرمزگان گفت: عروسک‌های «دختولوک»(دُهتُولوک) و «کجوک» به عنوان عروسک‌های بومی محلی و میراث مادران جنوب سال گذشته و عروسک‌های «بیدکی سه چوبه، پنج چوبه و هفت چوبه» نیز امسال ثبت ملی شدند.

به گفته پشتکوهی؛ کجوک عروسک بومی شهرستان سیریک و عروسک بیدکی نیز ویژه شهرستان بستک است و هردو دارای مجوز رسمی هستند.

"دُختُولوک به معنای دخترک که قدمت آن به دوران صفویه می‌رسد، عروسک و اسباب‌بازی محلی دختران هرمزگانی و نمادی از هنرنمایی مادرانی است که بدون داشتن اسباب بازی‌های صنعتی و پیشرفته با پارچه و وسایل ساده این عروسک‌ها را می‌ساختند.

این عروسک‌های دست‌ساز(دهتولوک‌ها) صورتک‌های خاصی نداشتند، بلکه با تکه‌هایی از پارچه مادر یک پیراهن عروسک دوخته می‌شد و اگر پارچه مشکی هم داشت به عنوان جلبیل (روسری) عروسک انتخاب می‌شد درواقع این نوع عروسک چشم و ابرو ندارد و از قدیم معتقدند کارتصویرگری فقط مختص خداوند متعال دارد".

طرح ملی یاسمن به دنبال عدالت اجتماعی

سند راهبردی کانون پرورش فکری هرمزگان متناسب با شاخص‌های بومی‌ است

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه طرح ملی «یاسمن» که در شورای معاونان کانون پرورش فکری کشور به صورت ملی ثبت شده است، با راه‌اندازی کتابخانه «کلودنگ کتاب» در روستای دُومشهر میناب توسط یاسمن عباسی؛ مربی و قصه‌گوی فعال این روستا آغاز شد.

کُلودَنگ در زبان بومی منطقه میناب به معنی آشیانه اَمن است. باشگاه کتابخوانی کُلودَنگ کتاب روستای دومشهر آشیانه امن کتاب ها و کودکان است.

دومشهر، درمسیر جاده بندرعباس و میناب و در ۱۵ کیلومتری شهرستان میناب در شمال این شهرستان قرار دارد.

پشتکوهی افزود: فعالان حوزه کودک در مکان‌هایی که کتابخانه کانون وجود ندارد، با مشارکت استادان برجسته دانشگاه علامه طباطبایی و همراهی و همفکری افراد شاخص در حوزه‌های فرهنگی و ادبی در شهرستان‌ها درحال اجرا است.

وی در این باره با اشاره به این جمله شهید حسن طهرانی مقدم که؛«فقط انسان‌های ضعیف به اندازه امکاناتشان کار می‌کنند»، یادآور شد: کانون پرورش فکری امکانات زیادی ندارد اما با وجود مربیان و کارشناسان خلاق و دلسوز خود باور دارد که قادر به انجام کارهای بسیار بزرگی در حوزه کودک و نوجوان است.

پشتکوهی در خصوص ارائه آمار مقایسه‌ای برنامه‌های کانون در فصل بهار نیز با اشاره به عضویت ۴ هزار و ۱۲۳ نفر فصل بهار امسال در کانون پرورش فکری هرمزگان، گفت: در این مدت ۲۶ هزار و ۴۶۱ کتاب امانت داده شده و ۱۶۵هزار و ۵۳۲ کتاب در مراکز کانون استان ثبت شده است.

وی گفت: برگزاری کارگاه‌های تخصصی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال پیش از آن ۷۵ درصد، فعالیت‌های عمومی ۵۷ درصد، عضویت ۱۹۷درصد و امانت کتاب ۷۲۰ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل کانون پرورش فکری هرمزگان در ادامه با اشاره به حضور تماشاخانه‌های سیار کانون در پنج مرز کشور به مناسبت اربعین و حضور کارشناس مسوول کانون پرورش فکری استان در مرز مهران، از برگزاری گردهمایی «کودکان اربعین؛ میهمانان کوچک امام حسین(ع)» روز ۱۲ شهریور ماه امسال خبرداد.

«این تماشاخانه‌ها در آذربایجان غربی در نقطه صفر مرزی تمرچین، کردستان صفر مرزی باشماق، کرمانشاه صفر مرزی خسروی، ایلام صفر مرزی مهران، خوزستان صفر مرزی چذابه و سیستان و بلوچستان نقطه صفر مرزی میرجاوه جانمایی شده‌اند و از پنجم تا ۱۵ شهریور به صورت همزمان به اجرای برنامه می‌پردازند».

ساخت و اهدا دست‌سازه‌ مربیان کانون به کودکان و نوجوانان اربعین

سند راهبردی کانون پرورش فکری هرمزگان متناسب با شاخص‌های بومی‌ است

پشتکوهی عنوان با اشاره به ساخت و اهدا دست‌سازه‌ مربیان کانون به کودکان و نوجوانان زایر اربعین گفت: این دست‌سازه‌های مربیان کانون هرمزگان با هدف بهره‌مندی از فرصت اربعین برای وحدت بخشی با انتقال پیام دوستی کودکان دو ملت و آشنایی و ترویج سبک زندگی اسلامی ساخته شد.

به گفته وی؛ در ساخت این دست سازه‌ها از نمادهای مشترک فرهنگی دو کشور و نمادهای عاشورایی استفاده شده است.

اجرای طرح ملی کانون- مدرسه از مهرماه

پشتکوهی همچنین از طرح ملی کانون- مدرسه با محوریت تعمیق باورهای دینی نوجوانان کانونی و دانش‌آموز استان و اکران پویانمایی سینمایی «بچه‌زرنگ» از مهرماه امسال خبرداد.

بچه زرنگ ماجرای پسربچه‌ای به نام محسن است که خود را ابرقهرمان می‌داند و در یک اتفاق نادر، به جنگلی اسرارآمیز قدم می‌گذارد و با حیوانات منقرض شده ایران مواجه می‌شود، این آغاز یک ماجرای پیچیده برای نجات آخرین ببر ایرانی است…

«بچه‌زرنگ» محصول مشترک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و «گروه هنرپویا» است.

سند راهبردی کانون پرورش فکری هرمزگان متناسب با شاخص‌های بومی‌ است

«راه‌اندازی اتاق بازی»؛ سرمایه‌گذاری برای آینده کودکان

وی در بخش پایانی سخنان خود از تعهدات نهادهای اجرایی به ویژه صنایع در راستای اجرای مسوولیت‌های اجتماعی آنها به «راه‌اندازی اتاق بازی» اشاره کرد و اجرای این طرح را سرمایه‌گذاری برای آینده کودکان استان دانست.

مدیرکل کانون پرورش فکری هرمزگان افزود: خدمات این اتاق تنها به یک مجموعه دولتی یا خصوصی برنمی‌گردد بلکه تمامی کودکان و نوجوانان می‌توانند از خدمات این اتاق بهره‌مند شوند.

وی کسب رتبه نخست کودکان و نوجوانان استثنایی شهرستان میناب در جشنواره سرود کشوری و برگزاری نخستین رویدداد بازی‌های رایانه‌ای در راستای تقویت سواد رسانه‌ای نوجوانان کانون با همکاری سازمان فضای مجازی سراج و با شرکت ۳۱ نوجوان و معرفی ۴ نفر برگزیده را از دیگر برنامه‌های برگزار شده کانون در هفته گذشته عنوان کرد.

سند راهبردی کانون پرورش فکری هرمزگان متناسب با شاخص‌های بومی‌ است

پایان بخش این نشست با رونمایی از پوستر فراخوان «یار قدیمی» از سوی خبرنگاران همراه بود.

پوستر یار قدیمی؛ فراخوان شناسایی اعضای قدیمی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان است که این نوشته‌ها بر روی آن حک شده؛«کتاب‌ها از گلبانک خنده‌های تو ترانه‌هایی ساخته‌اند که هنوز هم در گوش لحظه‌ها جاری است؛ هنوز هم میزها و صندلی‌های نارنجی و سبز به شوق دیدار دوباره تو به انتظار ایستاده‌اند.

قلب کانون هنوز هم از نوازش نگاه‌های مهربان تو گرم است. دوست قدیمی من! عضو دیرینه کانون؛ دوستی همیشه زیباست و کانون هنوز چشم به راه توست.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان از تو دعوت می‌کند با اعلام عضویت قدیمی خود از طریق لینک(https://hormozgan.kpf.ir/yarghadimi) در جمع یاد یاران کانون مهربانی قرار گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha