علی ناجی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در راستای ارائه خدمات بیشتر به عشایر تامین آب شرب ۹۵ خانوار روستایی عشایری «محمدقلی قشلاقی میاندوآب» با اعتبار ۷۴ میلیارد ریال و با احداث پروژه خط انتقال به طول ۹ کیلومتر انجام شد.
وی بیان کرد: تامین آب شرب روستای عشایری «آغ بلاغ ولدیان خوی» جهت بهره مندی ۱۷۸ خانوار عشایری با اعتبار ۶۹ میلیارد ریال و با احداث پروژه خط انتقال به طول ۶.۸۸ کیلومتر و احداث منبع بتنی ۲۰۰ متر مکعبی نیز از سایر طرح هایی بود که در این هفته بهره برداری شد.
مدیر کل امور عشایری آذربایجانغربی با بیان اینکه پروژه احداث مخزن ۱۵۰ مترمکعبی آب شرب برای بهره برداری ۸۵ خانوار «قشلاق آغباش خوی» با اعتبار هزینه شده یک میلیارد ۲۰۰ میلیون ریال انجام شدهاست، اظهار کرد: آبرسانی سیار شهرستان ماکو جهت بهره مندی ۳۰۰ خانوار عشایری نیز محقق شد.
وی با اشاره به توزیع لوله آب شرب به طول ۱۱ کیلومتر جهت بهره برداری ۶۶۳ خانوار در ییلاقات استان اضافه کرد: احداث منبع ۱۵ متر مکعبی و خط انتقال آب شرب به طول ۲ کیلومتر و بهسازی ۲ دهنه چشمه آب شرب برای بهره برداری ۱۲ خانوار روستای عشایری «کتنلوی خوی» با اعتبار چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال انجام شد.
به گفته ناجی احداث پل باکسی بتنی پنج دهنه چهل آسیاب اشنویه جهت بهره مندی ۳۱ خانوار عشایری با اعتبار چهار میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال نیز در این هفته به پایان رسید.
مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان غربی گفت: در راستای خدمات رسانی به عشایر ۵۰۰ کیلومتر ایل راه عشایری با بهره مندی بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری در استان بازسازی و مرمت شد.
وی با بیان اینکه توزیع پنل خورشیدی برای بهره مندی ۲۳۲ خانوار عشایری در ییلاقات به تعداد ۲۳۲ دستگاه نیز انجام شد اظهار کرد: با توجه به اینکه کوچ نشینان مرتب در حال کوچ هستند و امکانات برق رسانی در ارتفاعات وجود ندارد با استفاده از پنلهای خورشیدی اهدایی توسط اداره برق و امور عشایری، آنان میتوانند از نعمت برق برای روشنایی و برخی نیازهای حداقلی برخوردار باشند.
ناجی افزود: در زمینه استفاده از انرژیهای نوین در صدد هستیم در سالهای آتی تمام جمعیت عشایر استان از انرژی خورشیدی استفاده کنند.
مدیر کل امور عشایری آذربایجان غربی با بیان اینکه آبشخورهای دامی ثابت و سیار هم در استان و در مسیر کوچ عشایر ایجاد شده اظهار کرد: اگر چشمهای خشک شد و یا کمبود آبی وجود داشت تانکرهای سیار برای رفع مشکل و آبرسانی به جامعه عشایری در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: توزیع آبشخورهای سیار برای بهره مندی دام عشایر به تعداد ۳۲۵ دستگاه نیز جزو خدماتی بوده که به عشایر ارائه شدهاست.
به گزارش ایرنا، آخرین جمعیت عشایر استان ۱۸ هزار و ۷۲۸ خانوار بوده که طبق اخرین سرشماری شامل ۱۰۰ هزار نفر هستند
۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است.
نظر شما