۸ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰:۳۷
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 85214619
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

درخشان‌ترین اَبَر ماه سال را در همنشینی با "کیوان" تماشا کنید

اصفهان - ایرنا - امشب درخشان‌ترین و بزرگترین اَبَر ماه سال در آسمان خودنمایی خواهد کرد و سیاره " کیوان" نیز همنشین این اَبَر ماه نورانی خواهد بود.

ستاره‌شناس و عکاس خورشید مرکز نجوم ادیب اصفهان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امشب سومین ابر ماه امسال رخ می دهد که به " ابر ماه آبی " نیز شناخته می شود.

حسن حاتمی افزود: امشب ماه در مدار حرکتی خود به نزدیک ترین فاصله به زمین می رسد و فاصله آن با زمین حدود ۳۵۷ هزار کیلومتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه امشب پدیده همنشینی سیاره " کیوان " (زُحل) با ماه نیز اتفاق می افتد، خاطرنشان کرد: سیاره کیوان در این شب‌ها در نزدیک ترین فاصله خود با زمین قرار دارد و امشب نیز بصورت یک نقطه نورانی در کنار ابر ماه به راحتی قابل مشاهده است.

حاتمی با اشاره به اینکه ابر ماه امشب بلافاصله پس از غروب خورشید و از سمت افق شرقی، قابل مشاهده است، گفت: سیاره زحل نیز همزمان با ابر ماه امشب، طلوع می کند و در کنار هم قرار دارند هرچند در طول شب فاصله آنها باهم کمی تغییر می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه این شب‌ها بهترین ایام برای رصد و عکاسی از زحل است، اضافه کرد: علاقه مندان می توانند با تلسکوپ‌های کوچک نیز سیاره کیوان و حلقه های اطراف آن را رصد کنند.

این کارشناس نجوم درباره نامگذاری این ابر ماه به " آبی " توضیح داد: این نامگذاری به معنی رنگ آبی برای ماه نیست بلکه هرگاه در یک ماه تقویمی، ۲ ماه کامل اتفاق بیفتد برای تمایز قائل شدن بین آنها، ماه دوم را " آبی " می نامند.

وی با اشاره به اینکه ابر ماه امشب، دومین ابر ماه در ماه آگوست میلادی سال ۲۰۲۳ است، ادامه داد: چهارمین ابر ماه امسال نیز یک ماه آینده رخ می‌دهد.
به گزارش ایرنا، در پدیده اَبَر ماه یا ماه افروختگی (supermoon)، ماه در حالت قرص کامل قرار دارد و به نزدیکترین فاصله به کره زمین رسیده است به‌ همین دلیل از روی زمین نسبت به شب‌های دیگر، بزرگتر از معمول و درخشان‌تر مشاهده می‌شود. امسال در ۱۲ تیر و ۱۰ مرداد نیز پدیده ابر ماه رخ داد.

زُحَل یا کیوان، بعد از سیارهٔ مشتری، دومین سیارهٔ بزرگ منظومهٔ خورشیدی و ششمین سیارهٔ نزدیک به خورشید است. این سیاره با حلقه‌های اطراف آن شناخته می شود.

همنشینی در ستاره‌شناسی به هم‌راستا قرار گرفتن دو یا چند جِرم آسمانی با یکدیگر از منظر زمین می‌گویند به گونه‌ای که در کنار هم دیده شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha