اصغر احمدی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به تعهد استان برای کاشت ۱۰ میلیون نهال در مدت چهار سال اظهار داشت: این استان دارای ۲ نهالستان شهرکرد به مساحت ۴۰ هکتار و لُردگان به مساحت ۱۷ هکتار است که مقرر شده با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی سالانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال تولید کنند.
وی افزود: در همین ارتباط با استفاده از ظرفیت نهالستان شهرکرد، لردگان و بخش خصوصی تاکنون یک میلیون و ۴۰۰ هزار اصله نهال در بخش دولتی و خصوصی در استان تولید شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: بخشی از این نهالها کاشته و در حال مراقبت هستند و کاشت بخش دیگری از آنها نیز از پائیز به صورت گلدانی و ریشهای آغاز میشود.
وی در خصوص طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله نهال افزود: در زمینه اجرای فرامین رهبر معظم انقلاب که در سال ۱۴۰۱ همزمان با هفته منابع طبیعی بر ضرورت کاشت سه درخت از سوی هر ایرانی و با تاکید رییس جمهور؛ سازمان منابع طبیعی به عنوان دستگاه مسوول حفظ آب و خاک طرح مردمی کاشت یک میلیارد اصله نهال را به عهده گرفت تا سالانه بنا بر ظرفیت استانها ۲۵۰ میلیون نهال تولید و کاشته شود.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری، تاکنون ۳۶ جلسه در خصوص نحوه اجرای طرح کاشت یک میلیارد اصله نهال به صورت ویدئوکنفرانس با مرکز برگزار و گزارش کار در خصوص روند پیشرفت طرح در استان ارائه شده است.
وی رویکرد طرح کاشت مردمی یک میلیارد اصله نهال را زراعت چوب، غنی سازی و توسعه جنگل و فضای سبز عنوان کرد.
احمدی یادآور شد: اگرچه تولید نهال از سالهای گذشته یکی از برنامههای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری بوده است اما نهضت ملی کاشت یک میلیارد اصله نهال برنامه مهمی است که از سوی دولت سیزدهم تدوین و به مرحله اجرا گذاشته شده است.
به گزارش ایرنا، ۸۲ درصد از مساحت چهارمحال و بختیاری را عرصههای منابع طبیعی تشکیل داده است که از این میزان ۲۰ درصد مساحت استان جنگل و ۶۲ درصد آن مراتع است.
همچنین ۳۲۰ هزار هکتار از جنگلهای زاگرس در این استان واقع شده که گونه غالب این جنگلها، بلوط است.
نظر شما