محمدعلی شفیعی نیا روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: واکسیناسیون روتین کودکان شامل واکسنهای ب ث ژ (سل)، هپاتیت ب، فلج اطفال خوراکی و تزریقی، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، هموفیلوس آنفلوانزا، سرخک، سرخجه و اوریون است.
وی ادامه داد: براساس آخرین گزارش وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی دزفول با مشارکت والدین در انجام به موقع واکسیناسیون روتین کودکان در زمره دانشگاههای برتر کشور قرار گرفته که این امر مرهون تلاشهای کادر بهداشت و مشارکت والدین در انجام به موقع واکسیناسیون روتین کودکان است.
رئیس مرکز بهداشت دزفول اظهارکرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با گسترش نظام شبکه بهداشت در همه نقاط کشور حتی مناطق دوردست، پوشش واکسیناسیون در برابر بیماری واگیردار ارتقا یافت.
وی با بیان اینکه این امر همراه با افزایش سطح بهداشت در جامعه باعث کاهش زیاد شاخصهای ابتلا و مرگ و میر شده است، افزود: ضروری است بدانیم با افزایش پوشش همگانی واکسیناسیون، بیماری فلج اطفال در مرحله ریشه کنی و بیماری سرخک در مرحله حذف قرار گرفته است.
شفیعینیا یکی از مهمترین شرایط سلامت واکسن را حفظ زنجیره سرما و رعایت مبانی استاندارد زنجیره سرما دانست و گفت: خوشبختانه زنجیره سرمای شهرستان دزفول جزو مجهزترین سردخانههای واکسیناسیون در کشور است.
وی افزود: با وجود دستگاههای مجهز مانند سردخانه دارای برق اضطراری، پایش ۲۴ ساعته یخچالهای واکسیناسیون در واحدهای بهداشتی سراسر شهرستان از طریق نصب دستگاههای دما پا (فریز آی) شرایط نگهداری واکسنها از مبدا تا زمان تزریق واکسن را در شرایط مناسب قرار داده است.
رئیس مرکز بهداشت دزفول توصیه کرد با توجه به پوشش پایین واکسیناسیون در کشورهای همسایه غربی و شرقی و بروز برخی طغیانهای بیماری در این کشورها، تردد اتباع آنها به ایران، نزدیک شدن به ایام بازگشایی مدارس، به منظور پیشگیری از بروز همه گیری بیماریها در جامعه، والدین با مراجعه به واحد بهداشتی محل سکونت خود نسبت به انجام واکسیناسیون به موقع کودکان خود اقدام نمایند.
وی افزود: در حال حاضر علاوه بر بهورزان و مراقبین سلامت، تیم سیاری نیز در مناطق سخت گذر و عشایری شهرستان دزفول، فرآیند واکسیناسیون را بر عهده دارند.
نظر شما