به گزارش ایرنا؛ «شهریار افندیزاده» یکشنبه شب در بازدید از مرز خسروی اظهار کرد: پیشبینی شده بود چهار میلیون زائر اربعین برای رفت و همینطور چهار میلیون برگشت در کشور از مرزهای ۶ گانه داشته باشیم.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه تردد در روزهای ابتدایی کمتر است در روزهای پایانی حجم قابل توجهی از تردد را به ازای هر روز خواهیم داشت و مدیریت این شرایط تنها با هماهنگی و همدلی دستگاهها امکانپذیر است.
افندیزاده با بیان اینکه تلاش و همدلی در تمام پایانهها مشاهده میشود گفت: مرز خسروی در اربعین سال گذشته از نظر تردد با حدود ۶ درصد چهارمین پایانه بود اما امسال رشد قابل توجهی داشته است.
وی با اشاره به اینکه مرز خسروی امسال ۱۵ درصد تردد زائران را به خود اختصاص داده است افزود: پارکینگهای متعدد ایجاد شده و پر شدن آنها نشان میدهد از این مرز به خوبی استقبال شده و این توانمندی در مجموعه وجود دارد و محقق شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در ایام اربعین حمل و نقل و تردد بسیار اهمیت دارد گفت: باید با بررسی شرایط موجود برای تجربیات سالهای آینده استفاده کرد و نکات مثبت و منفی مورد توجه برار بگیرد.
وی افزود: بنابر گفته زائران برای تردد از شهرهای عراق به سمت خسروی مشکلاتی وجود دارد و این نشان میدهد در سال گذشته چون تردد کمتر بوده این مشکل کمتر مشاهده شده است و امسال با افزایش تردد نمایان شده و باید برای سال آینده مورد توجه باشد.
افندیزاده بیان کرد: شورای هماهنگی مدیران ادارات وزارت راه یک ظرفیت بسیار مهمی است و بارها گفته شده که ظرفیت مناسبی در منطقه وجود دارد که باید از آن استفاده کرد.
وی با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی به اداره حمل و نقل نیاز دارد گفت: هر مساله حمل و نقل داخل استان نیاز به پیگیری، سفارش یا توصیه دارد به طور مستقیم با معاون حمل و نقل هماهنگ شود.
افندیزاده با بیان اینکه امسال تلاش شد ماهیت برای برنامههای اربعین از چند ماه قبل شروع شود افزود: ستاد اربعین ۱۸ کمیته دارد که یک مورد کمیته حمل و نقل و سوخت است و به وزارت راه و شهرسازی واگذار شده و از همان ابتدا وظایف پیگیری شد.
وی با اشاره به اینکه آغاز برنامههای اربعین از ابتدای صفر بسیاری از مشکلات سال گذشته را رفع کرد عنوان کرد: امسال نیز با پایش انجام شده در مرز مهران متوجه شدیم برخی از اتوبوسها صورت وضعیت برای مهران دریافت کرده بودند اما با صورت وضعیت جعلی به سمت مشهد حرکت کرده بودند اما از طریق سامانه شناسایی شدند.
افندیزاده با بیان اینکه امسال ۷۰۰ اتوبوس از وزارت راه گرفتیم گفت: زائران پاکستانی قرار بود با اتوبوس جابهجا شوند اما از طریق هواپیمای ارتش جابهجا شدند.
وی با بیان اینکه ۱۳ شرکت و سازمان زیرمجموعه وزارت راه وجود دارد افزود: ظرفیتهای بسیاری در وزارت راه وجود دارد اما هماهنگی به میزان کافی نیست.
افندیزاده بیان کرد: حمل و نقل و تردد منظم زائران بسیار کار دشواری است و امید داریم با ظرفیتهای ایجاد شده تردد در مرز خسروی به دو برابر افزایش یابد و ما نیز وظیفه داریم تبلیغات را دو برابر کنیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: فرودگاه کرمانشاه در گذشته هاب منطقه غرب بوده و برای اربعین چند پرواز به مقصد نجف راهاندازی شد.
به گزارش ایرنا؛ سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته مسوولان باتوجه به توسعه زیرساختها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینیها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلیترین و قدیمیترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
نظر شما