سید حیدر محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: بیشترین ارزش ریالی در بازار دارویی کشور در پنج ماهه نخست امسال به ترتیب مربوط به استامینوفن، آموکسیسیلین و سدیم کلراید است و در حالی که سال گذشته سدیم کلراید در صدر داروهای پرمصرف بود زیرا در دوران کرونا مصرف بسیار بالایی داشت و در سال جاری میزان تولید متفورمین در صدر داروهای مصرفی کشور قرار داشته است.
متفورمین یکی از قرصهایی است که برای کنترل میزان قند خونِ افراد مبتلا به دیابتِ نوع ۲ (افراد غیروابسته به انسولین)، درمان سندرم تخمدان پلیکیستیک یا اختلال متابولیسم کربوهیدرات تجویز میشود. پزشک این قرص را برای افراد مبتلا به دیابت تجویز میکند.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون حدود ۶۸ هزار میلیارد تومان دارو تولید و توزیع شده است، اظهار داشت: ۲۵ میلیارد و ۶۰۰ عدد، میزان داروهای تولید شده در این مدت زمانی در کشور بوده است و تاکنون ۹۸.۸۶ درصد سهم بازار دارویی مربوط به حوزه تولید است.
محمدی تاکید کرد: حدود ۱۸ درصد بازار دارویی کشور نیز مربوط به واردات است که حدود ۱۲.۳ هزار میلیارد تومان ارزش ریال آن است.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه امروزه بخش زیادی از مواد اولیه دارو در کشور تولید میشود، تصریح کرد: در عین حال در حوزه های فارماکوژنومیک، ژل تراپی و سلول درمانی که در آینده حرفهای بسیار زیادی برای گفتن دارند غفلت شده است؛ این حوزهها در بسیاری از کشورها به سرعت در حال پیشرفت هستند و اگر اکنون وارد این حوزه نشویم از این حوزه عقب میمانیم.
به گفته محمدی، اکنون برخی از شرکتهای دارویی وارد حوزه فارماکوژنومیک شدند و امیدوارم در این مسیر به کمک داروسازان و دانشمندان خود به پیشرفتهای خوبی در این بخش دست یابیم.
نظر شما