۱۳ شهریور ۱۴۰۲، ۱۴:۳۲
کد خبرنگار: 915
کد خبر: 85220000
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۶۰۰ پنل خورشیدی پنج کیلووات در گلستان آماده بهره‌برداری است
عکس آرشیوی است

گنبدکاووس - ایرنا - مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان از آماده نصب و اجرا بودن حدود ۶۰۰ پنل خورشیدی پنج کیلووات در مناطق شهری و روستایی این استان خبر داد و گفت: این پنل‌ها ویژه مددجویان کمیته امداد، بهزیستی و خانوارهای نیازمند (دهک درآمدی اول تا پنجم ) است که با معرفی این نهادهای حمایتی عملیاتی می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سیداحمد موسوی روز دوشنبه در نشست تخصصی پنل‌های خورشیدی حمایتی و گلخانه‌های کوچک مقیاس شهرستان‌های آزادشهر و رامیان افزود: سهمه استان گلستان در طرح پنل‌های خورشیدی حمایتی و در مرحله نخست آن، هزار دستگاه است که تاکنون ۱۳۰ مورد آن به بهره‌برداری رسیده و ۵۰۰ تا ۶۰۰ دستگاه آن هم آماده نصب و اجرا است.

وی، حرکت به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدناپذیر مانند تولید برق از انرژی خورشید را از راهبردهای دولت و وزارت نیرو دانست و اضافه کرد: توسعه چنین نیروگاه‌هایی هزینه‌های تولید، انتقال و تلفات برق از نیروگاه‌های فسیلی فعلی را بشدت کاهش می‌دهد.

موسوی بابیان اینکه هم اکنون تولید هر کیلووات برق ۷۰ هزار ریال هزینه دارد که این رقم در برق خورشیدی بسیار کاهش و در حد رایگان است، ادامه داد: سیاست دولت در سال‌های اخیر، تولید برق از انرژی خورشیدی و احداث نیروگاه‌های پراکنده مقیاس کوچک است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق گلستان گفت: در طرح حمایتی تولید برق خورشیدی (پنج کیلووات) ویژه مددجویان کمیته امداد، بهزیستی و خانوارهای نیازمند که یک منفعت دو طرفه و ملی است تا ۲۰ سال برق تولیدی به صورت تضمینی خریداری می‌شود.

وی افزود: در این طرح یک دستگاه پنل خورشیدی پنج کیلووات با هزینه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریالی در پشت بام متقاضی نصب و هر کیلووات آن بین ۲۰ تا ۳۰ هزار ریال خریداری می‌شود که درآمد خوبی تا ۴۰ میلیون ریال در ماه عاید مددجو می‌کند.

موسوی اضافه کرد: علاوه بر اجرای انفرادی این طرح، هر ۱۰ مددجو متقاضی و یا خانوار مشمول طرح در یک روستا می‌توانند به صورت گروهی یک مزرعه پنل خورشیدی راه‌اندازی کنند که علاوه بر تامین برق مورد نیاز، اشتغال پایدار هم ایجاد می‌شود.

به گفته وی، گلستان ظرفیت خوبی در بحث روزهای آفتابی دارد و صاحبان واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی این استان هم می‌توانند متقاضی نصب پنل‌های خورشیدی باشند.

۶۰۰ پنل خورشیدی پنج کیلووات در گلستان آماده بهره‌برداری است

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) گلستان هم در این نشست گفت: این نهاد در راستای تحقق راهبرد ایجاد یک میلیون شغل توسط دولت که ۵۰ درصد آن به کمیته امداد واگذار شده، طرح راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی پنج کیلووات و ایجاد گلخانه مقیاس کوچک (کمتر از ۳۰۰ مترمربع) را در دستور کار قرار داده است.

عیسی بابایی افزود: کمیته امداد برای تحقق این راهبرد، تفاهم نامه همکاری با وزارتخانه‌های جهادکشاورزی و نیرو، بسیج سازندگی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری منعقد کرده و علاوه بر مددجویان، واجدین شرایط از دهک درآمدی اول تا هفتم را هم مشمول طرح کرده است.

بابایی اضافه کرد: کمیته امداد علاوه بر پرداخت تسهیلات مورد نیاز راه‌اندازی پنل خورشیدی و ایجاد گلخانه مقیاس کوچک، مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال با همراهی نیکوکاران کمک بلاعوض در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد.

به گقته وی، بسیاری از ۵۰ هزار مددجوی کمیته امداد گلستان که ساکن روستاها هستند، زمین و فضای مناسب برای راه‌اندازی پنل خورشیدی و ایجاد گلخانه دارند.

مدیرکل کمیته امداد گلستان ادامه داد: احداث ۱۰۰ مترمربع گلخانه بین ۲ تا ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلون ریال هزینه دارد که پس از بهره‌برداری، در هر دوره ۶ ماهه بین ۷۰۰ تا یک میلیارد ریال درآمد عاید خانواده مددجو می‌کند.

بابایی همچنین گفت: مطابق برنامه تدوین شده، کمیته امداد گلستان تا پایان سال جاری نباید مددجوی واجد شرایط اما فاقد مسکن داشته باشد و در این خصوص درسال گذشته عملیات ساخت هزار و ۶۰۰ واحد و امسال نیز کار احداث هزار و ۹۵۰ واحد شروع شده است.

فرماندار آزادشهر هم در این نشست، توانمندسازی مددجویان کمیته امداد، بهزیستی و خانواده‌های نیازمند را از اقدامات ارزشمند دولت سیزدهم دانست و گفت: طرح نصب پنل‌های خورشیدی پنج کیلووات یا احداث گلخانه مقیاس کوچک می‌تواند به خودکفایی مالی خانواده‌های نیازمند و افزایش تولید برق و محصولات کشاورزی کمک کند.

سیدجواد کریمی افزود: با اجرای این طرح‌ها مددجویان با حفظ عزت نفس، صاحب درآمد و اشتغال پایدار خواهند شد ضمن اینکه آزادشهر هم در بحث شرایط اقلیمی و آفتاب و هم تولیدات کشاورزی ظرفیت بالایی دارد.

شهرستان‌های آزادشهر و رامیان با مجموع تقریبی ۲۰۰ هزار نفر جمعیت درشرق استان گلستان واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha