ویلچرهای تولیدی دانش‌بنیان‌ها رایگان در اختیار زائران معلول قرار گرفت

تهران - ایرنا - یک شرکت دانش‌بنیان تولید کننده ویلچرهای مدرن کربنی که صادرکننده به ویژه به اروپا است، این محصول را رایگان در اختیار زائران کم توان جسمی اربعین قرار داد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، شرکت دانش‌بنیان آوا یکتا سامانه‌ نوین (آویتا) که در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی فعالیت دارد، در سال‌های اخیر توانسته است به‌روزترین ویلچرهای کربنی را تولید و روانه بازار کند.

محصول این شرکت به دلیل فوق سبک‌بودن، کیفیت بسیار بالا و قیمت رقابتی توانسته است در بازارهای جهانی از جمله بازار کشورهای اروپای غربی شرکت کند و تبدیل به یکی از برندهای شناخته‌شده ویلچر شود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان روز دوشنبه درمورد اهدای ویلچرهای تولیدی به زائران اربعین گفت: امسال به علت آن که در فرصت مقتضی در زمینه تامین فناوری مربوط به رویداد اربعین اقدام نکردیم، نتوانستیم آنگونه که خود می‌خواهیم در این رویداد بزرگ حضور یابیم. با این همه توانستیم به تعدادی از معلولینی که می‌خواهند در پیاده‌روی اربعین شرکت کنند، ویلچرهای کربنی خود را تا پایان سفرشان ارائه دهیم و همچنین اعلام کردیم که هر کس ویلچری دارد و می‌خواهد آن را در اختیار زائرین اربعین بگذارد، می‌تواند این کار را با ضمانت شرکت آویتا انجام دهد.

مسعود نعمتی افزود: ما با برنامه‌ریزی و مذاکراتی که انجام دادیم از سال آینده در مسیر پیاده‌روی اربعین حضور خواهیم داشت. در این باره با چند موکب مذاکره کردیم که ویلچرهایمان را در اختیار آن‌ها بگذاریم تا در خدمت‌رسانی به زائران با کیفیت بهتری اقدام کنند.

وی درباره فعالیت‌های این شرکت هم اظهار داشت: ما دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در حوزه‌های مختلف مهندسی مواد و متالورژی، مکانیک، پلیمر، برق در حوزه فعالیت‌هایمان متوجه شدیم که در خارج از کشور و به ویژه در کشورهای پیشرفته اروپایی ویلچرهایی تولید می‌شود که از الیاف کربن ساخته شده و مشخصه آن علاوه بر راحتی استفاده، وزن بسیار سبک آن بود.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان تصریح کرد: در ایران به ویژه پس از ایام جنگ تحمیلی که جانبازان کشور ویلچر استفاده می‌کردند، بیشتر ویلچرها استفاده موقتی داشتند و کسی به این نکته که نیاز بسیاری از توان‌یابان کشور به ویلچرهایی است که قابلیت آن را داشته باشند که طولانی‌مدت استفاده شوند، نیندیشیده بود. به همین پشتوانه، بیشتر ویلچرهایی که استفاده می‌شد، ویلچرهای آلمانی بودند که علاوه بر سنگینی وزن برای استفاده طولانی‌ مدت طراحی نشده بودند.

نعمتی تاکید کرد: استفاده از ویلچرهای غیرفعال در طولانی مدت و برای توان‌یابان خطرات بسیاری دارد. از جمله این خطرات تسری عارضه از یک نقطه به نقطه دیگر بدن است. عدم تناسب ویلچر با عارضه برای مثال گردن یا کمر به تسری عارضه در نقاط دیگر بدن منجر می‌شود. ما نیز مواردی را دیده بودیم که افرادی ضایعه کمری داشتند و به خاطر استفاده از ویلچرهای نامناسب در طولانی مدت، بدن‌شان ساکن بوده و امکان استفاده از عضلات دیگر را نداشته‌اند و همین منجر به بیماری‌ها و عارضه‌های دیگری از جمله زخم بستر، مشکلات گوارشی، درگیر شدن و از کار افتادن عضلات دیگر بدن و ... شده است.

وی گفت: از سوی دیگر امروزه در دنیا ویلچر به مثابه کفش فرد است که هم باید با ارگونومی بدن و اندام‌ها متناسب باشد و هم مانع از آسیب‌پذیرتر شدن بدن شود، ضمن اینکه استفاده آسان‌تری نیز داشته باشد و از همه مهم‌تر موجب استقلال عمل فرد توان‌یاب شود.

وی ادامه داد: امروزه بسیاری از مشکلات توان‌یابان در عرصه‌های مختلف زندگی؛ از کار و تحصیل گرفته تا جابه‌جایی‌های روزانه و امور دیگر به سبب عدم چابکی و کارا نبودن ویلچرها با چالش‌های بیشتری از مساله معلولیت گره خورده‌ است. این در شرایطی‌است که در کشورهای پیشرفته، رویکردها متوجه نسل جدیدی از ویلچرها شده که استقلال فرد توان‌یاب را تضمین کند.

این فناور تصریح کرد: پس از اینکه ما نمونه آلمانی را دیدیم، با رجوع به دانش فنی خود و مطالعه فعالیت‌های مشابه در نقاط دیگر دنیا پی بردیم که می‌توانیم نمونه بهینه‌تری از این محصول را تولید کنیم. همین شد که سیکل طراحی را سامان دادیم و سپس روی طراحی صنعتی و کیفیت و استحکام مواد و موارد فنی متمرکز و در نهایت محصولی مهندسی شده را طراحی کرده و روانه بازار ساختیم.

نعمتی افزود: کارهای قالب‌سازی انجام شد و امروز و پس از پنج سال، پنج نمونه ویلچر ساخته‌ایم که معروف‌ترین آن‌ها ویلچر کربنی سبک است که علاوه بر زیبایی، استقلال فرد را تضمین می‌کند و به آسان‌ترین شیوه ممکن قابلیت حمل و نقل و جابه‌جایی را دارد. از سوی دیگر این محصول با ارگونومی بدن متناسب است.

وی با بیان اینکه این نوع ویلچرها در میان عامه مردم هنوز شناخته‌شده نیست و بیشتر ورزشکاران یا افرادی که تجربه حضور در خارج از کشور را داشته‌اند با آن آشنا هستند، اظهار کرد: روند کلی کار ما این است که ویلچر را برای کاربر، شخصی‌سازی کرده و آن را متناسب با اندام و ارگان‌ها و عارضه بدنی فرد طراحی و تولید می‌کنیم. در واقع مشتری یا شرکت سفارش‌دهنده، پس از مراجعه و ارائه ابعاد و اندازه‌های متناسب با فرم‌های از پیش آماده شده، سفارش ساخت و تولید محصول مورد نظر خود را خواهد داد. البته این بدان معنا نیست که جهت سفارش ویلچر حتما نیاز به مراجعه حضوری است. تجربه این مدت، سبب تعریف فرم‌هایی شده که با تکمیل دقیق این فرم‌ها، امکان سفارش ویلچر برای کلیه افراد بدون مراجعه حضوری فراهم است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان گفت: همچنین مزیت‌هایی از جمله فوق سبک بودن، قدرت مانور و رانش خوب، فرمان‌پذیری کارآمد، طراحی زیبا و دیگر امکانات جانبی از جمله مزیت‌های رقابتی این ویلچر است. امروزه ویلچر کربنی شرکت آوا یکتا سامانه نوین توانسته است جای خود را در بازارهای انگلستان، رومانی، ایتالیا و قاره آفریقا باز کند.

نعمتی با تاکید بر اینکه این شرکت از جمله پیشگامان تولید نسل جدید ویلچرها در ایران است، گفت: امروز این نوع ویلچرها رفته‌رفته در حال گسترش در جامعه است. از سوی دیگر محصول ما در نقاط دیگر دنیا شاخصه‌هایی داشت که سبب تمایز آن می‌شد. کیفیت و طراحی مهندسی، سبکی و زیبایی از جمله این شاخصه‌ها بود. این محصول در رده فوق سبک محسوب می‌شود و قیمت رقابتی هم داشته و دارد. از سوی دیگر ما نقاط قوت محصول‌ ما را در هر نسخه جدید ارتقاء داده و سعی در حل نقاط ضعف آن داریم.

ویلچرهای تولیدی دانش‌بنیان‌ها رایگان در اختیار زائران معلول قرار گرفت

وی خاطرنشان کرد: با این همه، هزینه‌های تمام‌شده این محصول سبب شده که قیمت آن در توان همه اقشار جامعه توان‌یابان نباشد و به همین خاطر ارائه راهکاری برای دربرگیری بیشتر این محصول در بازار داخل کشور برای ما ضروری است. نهادها و سازمان‌هایی که خریدار عمده این ویلچرها هستند هنوز امکانات و ضرورت استفاده از آن را درک نکرده‌اند و خود این مسئله حضور ما در بازار داخل را سخت‌تر می‌کند.

این فناور ادامه داد: از طرفی هم‌چون بسیاری از موارد دیگر، نقش بیمه‌ها در توسعه این محصولات و رفع نیاز کلی جامعه هدف، بر هیچ کسی پوشیده نیست. چنان‌چه مطابق قانون، حمایت دقیق بیمه‌ای در این زمینه فعال شود، هزینه‌های بعدی که به واسطه استفاده از ویلچرهای نامناسب به خود بیمه‌ها تحمیل شده، به شدت کاهش خواهد یافت.

نعمتی یادآور شد: بهترین اتفاق در این میان این است که شرایط خرید اقساطی و لیزینگ در مورد این محصول وجود داشته باشد. صندوق نوآوری این امکان را به وجود آورده است که با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان به مشتریان محصولات دانش‌بنیان، امکان خرید لیزینگی این محصولات را می‌دهد. در دو هفته گذشته ما این مساله را با رییس صندوق نوآوری طرح کردیم و وی نیز با دستور پیگیری ویژه، امکان فروش لیزینگی ویلچرهای ما را در بازار داخل کشور فراهم کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha