به گزارش خبرنگار ایرنا، قطعات ۳۰ و ۳۱ بهشت زهرا (س) تهران مخصوص دفن کودکان است و آن را قطعه فرشتگان می نامند؛ البته که قطعه ۳۰ قدیمی تر و قطعه ۳۱ جدیدتر است.
قطعه ۳۰ تقریبا هیچ تزئینی نشده و حال و هوایش با بقیه قطعات بهشت زهرا (س) فرق چندانی ندارد؛ قطعه ۳۱ اما نوتر و هر کسی برای فرزند از دست رفته اش تزئین و دکوری زده و سنگ های این قطعه مدرن تر است.
از تزئینات عروسکی تا ایجاد اتاق و گذاشتن حجله؛ اینجا البته تقریبا خبری از عکس های سیاه و سفید نیست و روی سنگ قبرها عکس های کودکان معصوم از دست رفته بیشتر به صورت حک شده است.
حتی برخی روی قبر کودک از دست رفته شان سلفون و نوار کشیده اند اما بار غم از دست دادن عزیز آن هم از نوع کودک در این بخش از بهشت زهرا(س) موج می زند.
در تازه ترین تحول و به منظور ساماندهی قطعه فرشتگان بهشت زهرا(س)، مسئولان این سازمان از چندی پیش اقداماتی را با عنوان طرح اصلاح فرایند آغاز کرده اند.
بر این اساس در یکی از بخشهای قطعه فرشتگان با هدف ساماندهی خاکسپاری متوفیان، افزایش نظارت، کاهش هزینههای خانوادههای متوفیان و ایجاد نظم در چیدمان قبور با انجام اقداماتی شامل کف سازی، قبرچینی و قاب گذاری قبور انجام شده است.
بنابر گفته مسئولان بهشت زهرا(س) این طرح مورد رضایت خانواده های متوفیان قرار گرفته است؛ بنابراین بعید نیست که این طرح اصلاح فرایند در بخش های دیگر این قطعه هم ادامه پیدا کند.
رونمایی از دستگاه برش لیزر
از سوی دیگر طی مراسمی از دستگاه برش لیزر به عنوان یکی از پیشرفته ترین و بزرگترین دستگاه ها در نوع خود برای حکاکی و خطاطی مشخصات هویتی متوفیان بر روی سنگ قبور موقت رونمایی شد.
مزیت این دستگاه بر این است که پیشتر با استفاده از ظرفیت نیروی انسانی موجود روزانه قابلیت حکاکی و خطاطی روی ۳۰ تا ۳۵ سنگ مزار موقت در سازمان بهشت زهرا (س) وجود داشت اما با راهاندازی دستگاه برش لیزر و سیستم نرم افزاری متصل به آن علاوه بر افزایش ضریب ایمنی، افزایش کیفیت و زیبایی، کاهش هزینه ها، حذف خطای انسانی، کاهش آلودگی های زیست محیطی و تسریع در انجام کار، قابلیت حکاکی و خطاطی بر روی سنگ مزار موقت هر تعداد از متوفیانی که روزانه در بهشت زهرا (س) تدفین میشوند، فراهم شده است.
فراهم شدن امکان فرآوری سنگ مزارهای موقت از دیگر قابلیتهای دستگاه برش لیزر در سازمان بهشت زهرا(س) است به گونه ای که امکان حکاکی و خطاطی تا چند مرتبه بر روی این سنگ ها وجود دارد.
بهشت زهرا (س) بزرگترین آرامستان ایران و در جوار حرم امام خمینی (ره) در جنوب تهران واقع شده است، فعالیت این آرامگاه رسماً در سال ۱۳۴۹ خورشیدی آغاز و این آرامستان ابتدا ۳۱۴ هکتار وسعت داشت که در سال ۱۳۷۶ بخش شمالی به مساحت ۱۱۰ هکتار و در سال ۱۳۸۷ بخش شرقی به مساحت ۱۶۰ هکتار خریداری و به آن اضافه شد.
بهشت زهرا (س) در حال حاضر یک میلیون و ۹۰۰هزار نفر را در خود جای داده است و روزانه به امور ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر از اموات رسیدگی می کند.
گلزار شهدای بهشت زهرا (س) مدفن ۳۴ هزار شهید گلگون کفن و چهار هزار شهید گمنام هشت سال جنگ تحمیلی، انقلاب و مدافعان حرم است.
نظر شما