ضرورت اختصاص جت فالکون برای مناطق سخت گذر کهگیلویه وبویراحمد

یاسوج-ایرنا- روز گذشته حادثه ای ناگوار در منطقه کوهستانی، برف گیر و سخت گذر «بیژن دنا» رخ داد و منجر به فوت ۲ نفر و زخمی شدن دختری ۱۲ساله شد که این حادثه دلخراش را باید مشت نمونه خروار و بهترین مصداق برای ضرورت یکی از مهمترین تجهیزات اورژانسی جت فالکون (آمبولانس هوایی) در چنین مواقعی برای این منطقه دانست.

به گزارش ایرنا، از آنجا که امکان وقوع حوادث و اتفاق های ناگوار در مناطق سخت گذری همچون کوهستان ها و دره ها بسیار زیاد است و بارها دیده شده است که حوادث پیش بینی نشده ای که در این مناطق اتفاق افتاده است، جان بسیاری از افراد را به خطر انداخته است و باعث آسیب های جسمانی آنها شده است که در صورت عدم دسترسی به مراکز درمانی در مدت زمانی محدود، امکان مرگ این افراد وجود دارد.

در چنین مواردی، بدون شک استفاده از آمبولانس زمینی برای جابه جایی بیمار، غیر ممکن است و امکان رفت و برگشت وسایل نقلیه زمینی به این مناطق وجود نخواهد داشت و از طرفی دیگر جابه جایی بیمارانی با شرایط جسمانی وخیم از طریق آمبولانس های زمینی هم ناممکن است که در این مواقع ضرورت و اهمیت استفاده از این نوع آمبولانس هوایی و برای نجات جان انسان ها بیش از پیش نمایان می شود.

یکی از پیشرفته ترین انواع آمبولانس هوایی برای انتقال بیماران، آمبولانس هوایی فالکون ۲۰۰۰ است؛ این هواپیما دارای ۲ موتور قدرتمند است که امکان انتقال سریع بیماران را از مناطق دور افتاده به مراکز درمانی در کوتاه ترین زمان فراهم می کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان به دلیل شرایط خاص توپوگرافی و کوهستانی بودن نیازمند جت فالکون(آمبولانس هوایی) در مواقع بروز حوادث و سوانح پیش بینی نشده است.

جت (آمبولانس) هوایی فالکون با پیشرفته ترین و مجهیزترین تجهیزات پزشکی و درمانی ناجی بیماران بدحال و با وضعیت (وخیم) و نیازمند خدمات فوری پزشکی می شود که باید سعی شود تا مجوزهای لازم در این راستا گرفته شود.

" محمد ملک‌زاد" روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: جوانی جمعیت جزو اولین سیاست های کشور است چرا که با پیرشدن جمعیت امنیت، سلامت و خدمات و همه جوانب زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد.

ملک زاده ادامه داد: نجات دادن جان یک مادر باردار مهم است و مرگ آن حساس ترین موضوع در مرکز بهداشت و درمان است از طرفی نبود بالگرد سلامت در استان سلامت مادران باردار را تهدید می کند.

وی یادآور شد: روستاهای سخت گذر زیادی در استان است که یا جاده دسترسی ندارند و یا تردد در این جاده های مواصلاتی روستایی به سختی به خصوص در فصل زمستان مشکل است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تاکید کرد: مناطقی سردسیری استان در فصل زمستان برف گیر است و راه ارتباطی با ساکنین این مناطق در فصل زمستان مسدود می شود.

ملک زاده تصریح کرد: با داشتن روستاهای صعب العبور و مسدود شدن راههای ارتباطی در زمستان، وجود بالگرد سلامت در استان ضرورت آن بیشتر آشکار می شود.

تنها بالگرد اورژانس هوایی یاسوج، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد روز دوشنبه ۲۶ تیرماه ۱۴۰۲ به همراه تکنسین‌ها و کادر پروازی در حال فرود در روستای "سرآسیاب" دهستان" آجم" از توابع بخش "دیشموک" سقوط کرد.

کهگیلویه و بویراحمد؛ استانی کوهستانی و دارای جمعیت روستایی و عشایری فراوان ساکن در نقاط دور افتاده و سخت گذر، نیاز حیاتی به اورژانس هوایی دارد.

حدود ۴۲ درصد جمعیت استان ساکن روستا، از طرفی پراکندگی زیاد روستاها در استان خدمات رسانی را با مشکل مواجه می کند و همه مسولان استان در تلاش هستند که این نیاز ضروری استان تا قبل از فرا رسیدن فصل زمستان تامین شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با سفر یک روز در هفته دولت به استان گفت: بالگرد جدید اورژانس هوایی کهگیلویه و بویراحمد بزودی تأمین می‌شود و امیدواریم تامین بالگرد سلامت مناسب مناطق کوهستانی استان تامین شود.

رئیس اورژانس استان پیش تر در گفت و گو با ایرنا تصریح کرد: با توجه به وضعیت توپوگرافی و سخت گذری جاده های استان وجود اورژانس هوایی در این خطه حیاتی است.

وحدت نژاد یادآور شد: از هر بالگردی نمی توان بدرستی در استان استفاده کرد و با توجه به کوهستانی استان، بالگردی که قدرت مانور خوب در شرایط متفاوت داشته و توانایی نشستن در هر نقطه ای بدون نیاز به "پد"، مناسب استان است.

استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی حدود ۷۲۶ هزار نفر جمعیت دارای هشت شهرستان، ۱۷ بخش و یکهزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه در جنوب غربی ایران واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha