مهدی مردی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این طرح در قالب پروژه دامداری در شهر زرین آباد با ظرفیت ۲ هزار و ۵۰۰ رأس آغاز به کار کرد.
وی تصریح کرد: فاز نخست این طرح یک هزار رأسی و با سرمایهگذاری ۳۲ میلیارد ریالی به بهرهبرداری رسید که ۱۶ میلیارد ریال آن از محل تسهیلات بانکی و ۱۶ میلیارد دیگر از محل آورده شخصی تامین شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ایجرود گفت: این طرح به صورت مستقیم برای ۶ نفر و به صورت غیرمستقیم برای ۵۰ نفر اشتغالزایی کرده است.
مردی با بیان اینکه در این طرح اصلاح نژاد گوسفند افشاری، تولید ژن و بره چندقلوزایی در دام ها، همسانسازی و همزمان سازی میشها برای باروری انجام شده است، اضافه کرد: همه این طرحها از جمله نوآوریها در حوزه دامداری است.
گوسفندان به طور کلی به دو روش داشتی و پرواربندی پرورش داده میشوند.
وسفند داشتی به گوسفندانی گفته میشود که تنها برای استفاده از گوشتشان پرورش داده نمیشوند.
معمولاً گلههای گوسفندان داشتی از تعدادی میش داشتی و یک یا چند عدد قوچ گله تشکیل میشود.
سود گلههای داشتی از فروش برهها تأمین میشود اما علاوه بر فروش برهها پشم و شیر گوسفندان نیز بازار مخصوص به خود را دارد که میتواند قسمتی از سود دامدار را تأمین کند.
شهرستان ایجرود به مرکزیت شهر زرینآباد با شهرستانهای زنجان، خدابنده، ماهنشان و همچنین شهرستان بیجار در استان کردستان همجوار است.
این شهرستان دارای ۲ بخش مرکزی و حلب بوده که بخش مرکزی آن از شهر زرینآباد و روستاهای دهستان ایجرود بالا، دهستان گلابر و دهستان سعید آباد و همچنین بخش حلب از شهر حلب و روستاهای دهستان ایجرود پایین تشکیل شده است.
نظر شما