دستاوردهای اندک اوکراین در ضدحملات/ زنگ خطر در غرب به صدا در آمد

تهران- ایرنا- با تداوم روند کند پیشروی نیروهای اوکراینی مقابل روسیه و دستاوردهای اندک کی‌یف در ضدحملات، کارشناسان نگران کاهش حمایت غرب بوده و می‌گویند زنگ خطر در اروپا و آمریکا به صدا در آمده‌است.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، پایگاه خبری آمریکایی بیزنس اینسایدر نوشت: در حالیکه اوکراین به کندی ضدحملات را پیش می برد، نگرانی مقامات آمریکایی نسبت به نتایج این حملات بیشتر شده است.

در هفته جاری ۱۲ مقام آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، در گفت و گو با رسانه های این کشور، تاکتیک های نظامی اوکراین را زیر سوال بردند. سخنانی که خشم ولودمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین را برانگیخت و در واکنش مدعی پیشروی نیروهایش شد.

براساس گفته مقامات آمریکایی، مشکل این است که فرماندهان اوکراینی نیروهای خود را به طور مساوی بین شرق و جنوب کشور تقسیم کرده اند، در حالیکه باید بیشترین نیروها در جبهه های جنوبی تجمیع می شد.

این گروه از مقامات خطاب به اوکراین تاکید کردند که که باید از میادین مین گسترده ای که روسیه به جا گذاشته، عبور کنند، حتی اگر چنین چیزی به قیمت جان بسیاری از سربازان و از بین رفتن تجهیزات تمام شود.

مطابق گزارش ها، استحکامات سنگین روسیه، نیروهای اوکراینی را وادار کرده تا برخی تانک های پیشرفته غربی را رها و به صورت دستی مین ها را پاکسازی کنند.

وزارت دفاع اوکراین روز پنجشنبه گذشته در شبکه‌های اجتماعی به طعنه گفت: «اکنون همه کارشناس جنگ هستند، اما من یادآوری می کنم که هیچ کس این جنگ را بهتر از ما درک نمی کند».

اما تحلیلگران نگران هستند که اوکراین در آینده از حمایت کمتری از سوی کشورهای غربی برخوردار می شود و همین امر ضدحملات را در معرض خطر قرار دهد.

مارینا میرون پژوهشگر دپارتمان مطالعات جنگ در کینگز کالج لندن در گفت و گو با بیزنس اینسایدر گفت: «سیاستمداران دریافته اند که جنگ جاری به این زودی ها تمام نمی شود و به احتمال زیاد حمایت از اوکراین باید تا سالها ادامه یابد».

وی با بیان اینکه احتمال می رود که حمایت غرب از اوکراین در آینده کاهش یابد، تشریح کرد: «این امر نه به دلیل عملکرد اوکراین، بلکه به دلیل آن است که سیاستمداران، ارتش را نمی فهمند».

دیوید لوئیس عضو ارشد اندیشکده دفاعی رویال یونایتد سرویس (RUSI) نیز در این مورد به بیزنس اینسایدر گفت: «ناامیدی فعلی در میان مقام های غربی ممکن است باعث تجدید نظر آنها در راهبردشان در قبال کی‌یف شود».

وی افزود: «این تجدید نظر در راهبرد، نه مداخله پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای ورود به جنگ با روسیه را در پی دارد و نه به ایجاد منطقه پرواز ممنوع می انجامد. بلکه دولت های غربی تلاش خواهند کرد خود را برای جنگی طولانی مدت آماده و بر آن اساس حمایت از اوکراین را تنظیم کنند».

این عضو ارشد اندیشکده انگلیسی تاکید کرد: «پیروزی زود هنگام اوکراین در جنگ بعید است و این یک جنگ طولانی خواهد بود».

لوئیس در ادامه خاطرنشان کرد: «از همین رو شاید در آینده شاهد درخواست های بیشتری برای مذاکره باشیم. احتمال درخواست های مخفیانه و پشت پرده هم وجود دارد، اما از آنجایی که به نظر نمی رسد روسیه آماده عقب نشینی باشد، بعید است در این خصوص هم پیشرفتی صورت گیرد».

برخی نیز کارشناسان معتقدند که احتمالا زمان آن رسیده که کی‌یف به جای تداوم بن بست کنونی، با روسیه وارد مذاکره شود.

ماکسیم اسکریپچنکو رئیس‌ اندیشکده ترانس آتلانیتک دیالوگ سنتر (Transatlantic Dialogue Center) مستقر در کی‌یف در این مورد گفت: «متحدان غربی اوکراین حق دارند که منتظر نتایج ارسال کمک های نظامی گسترده ای که در یک سال و نیم گذشته به اوکراین فرستاده شده، باشند. اما فقدان پیشرفت اوکراین در ۲ ماه گذشته زنگ خطر را برای رهبران غربی به صدا درآورده است».

اوکراین نخستین ضدحملات خود را با در دست داشتن تسلیحات پیشرفته غربی از سمت جبهه جنوب در تاریخ چهارم ژوئن (۱۴ خرداد) آغاز کرد. براساس پیش بینی مقام های غربی، شانس پیشروی نیروهای اوکراینی اگرچه چندان بالا پیش بینی نشده بود، اما اکنون با گذشت سه ماه از آن زمان این شانس بسیار کمتر شده و اوکراین با مشکلات بسیاری در مقابل روسیه روبرو است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha