سعید شهند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این مقدار آب با پیگیری های اداره کل حفاظت محیط زیست استان و همکاری شرکت آب منطقهای و حمایتهای ستاد احیای دریاچه ارومیه برای کمک به احیای تالابهای حوزه پارک ملی دریاچه ارومیه رها شده است.
وی اضافه کرد: تامین این مقدار حقآبه طی پنج سال گذشته در این منطقه بینظیر بود و با کمک آن تالابهای خشکی مانند تالاب بینالمللی «قوپیباباعی» مهاباد و «طالقان» نقده احیا و زمینه حضور پرندگان آبزی و کنارآبزی در آنها مهیا شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی گفت: آبگیری و احیای تالابها به ویژه در فصل تابستان نقش مهمی در حفظ تعادل زیستی در این مناطق دارد و باعث حضور بیشتر پرندگان آبزی و کنارآبزی در این تالابها میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مهم در برنامه مدیریت جامع تالابهای استان، توجه به رونق گردشگری تالاب با توجه به رویکرد اکوسیستمی و ظرفیتهای آنهاست، افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی بهره مندی خردمندانه و پایدار از تالابها را به ویژه در حوزه گردشگری، در کنار حفاظت از آنها دنبال میکند و در این زمینه آماده همکاری با دستگاه های متولی و جوامع محلی است.
شهند با بیان شروع آبگیری تالاب بین المللی «کانیبرازان» مهاباد ادامه داد: برای اولین بار در فصل تابستان و برای جبران تبخیر شهریور ماه، به میزان یک میلیون متر مکعب حقآبه زیست محیطی برای تالاب بین المللی «کانیبرازان» مهاباد از سد این شهر رهاسازی شده است.
وی با بیان اینکه با شروع فصل پاییز و آغاز دوباره بارشها، رهاسازی حقآبه تالابهای آذربایجانغربی از منابع آبی استان آغاز می شود، ابراز امیدواری کرد میزان رهاسازی حقآبه تالابهای استان در سال آینده در مقایسه با امسال رشد چشمگیری داشته باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی با اشاره به اینکه مطالعات نیاز آبی تالاب های استان انجام شده و نیاز است با همکاری و موافقت وزارت نیرو و ابلاغ مصوبه سهمیه حق آبه تالاب ها مشخص و واگذار شود، گفت: حق آبه تالابها حداقلی است که سالانه برای احیا و پایداری آنها مورد نیاز است و باید در زمان مناسب به سمت تالاب رهاسازی شود.
آذربایجانغربی دارای ۴۰ تالاب است که از این تعداد، ۱۳ تالاب دائمی و ۲۷ تالاب فصلی بوده و از این تعداد ۶ تالاب از مجموعه تالاب های استان عضو کنوانسیون بینالمللی سایت رامسر هستند.
نظر شما