۱۸ شهریور ۱۴۰۲، ۱۲:۲۸
کد خبر: 85223523
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هند و آمریکا به دنبال رقیبی برای ابتکار چینی «یک پهنه- یک راه»؟

تهران- ایرنا- همزمان با اجلاس سران گروه ۲۰ به میزبانی هند و البته عدم حضور رئیس جمهوری چین در این اجلاس، یک مقام کاخ سفید خبر داد کریدور تجاری دریایی و ریلی برای متصل کردن کشورهای منطقه خاورمیانه، جنوب آسیا و اروپا مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ طرحی که به نظر می رسد هدف از آن ایجاد یک رقیب برای ابتکار چینی «یک پهنه-یک راه» است.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری ای اِن آی هند، آمریکا، هند، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اتحادیه اروپا و سایر شرکای گروه ۲۰ قرار است کریدور حمل و نقل ریلی و کشتیرانی را بررسی کنند که هدف آن کمک به جریان تجارت، انرژی و داده از هند، خاورمیانه تا اروپا و در سراسر جهان است.

به گزارش ایرنا، برخی کارشناسان بر این باورند مطرح کردن مسیر زمینی جدید که هندوستان را از طریق راه ‌های دریایی و راه آهن به اتحادیه اروپا و بنادر غربی آن و در نهایت آمریکا متصل می کند، تلاشی برای ایجاد یک رقیب برای ابتکار یک پهنه یک راه چین است.

به گزارش این رسانه هندی، به گفته یک مقام کاخ سفید، احتمالاً در حاشیه اجلاس سران گروه ۲۰ در دهلی نو، طرح جدید کریدور حمل و نقل و حمل و نقل ریلی که کشورهای خاورمیانه، جنوب آسیا و اروپا را به هم متصل می کند، اعلام خواهد شد.

به گفته «جان فاینر»، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، انتظار می‌رود در نشستی با تمرکز بر زیرساخت‌های جهانی در حاشیه نشست گروه ۲۰، یادداشت تفاهم (MOU) اعلام شود.

سران برای بحث در مورد اقتصاد جهانی و چالش های زنجیره تامی و دیگر مسائلی که جامعه جهانی با آن مواجه است، ملاقات می کنند.

فاینر افزود: بایدن و مودی برای رویدادی با محوریت زیرساخت های جهانی، اواخر امروز با سران دیگر کشورها دیدار خواهند کرد.

وی ادامه داد: این توافق به نفع کشورهایی با درآمد پایین و متوسط در منطقه خواهد بود و نقش مهمی را برای خاورمیانه در تجارت جهانی میسر خواهد کرد.

فاینر افزود: این فقط پروژه راه‌آهن نیست، یک پروژه کشتیرانی و راه‌آهن است و برای مردم مهم است که بفهمند این پروژه چقدر گسترده، جاه‌طلبانه و پیشگام خواهد بود.

فاینر این پروژه را در راستای خدمت به جوامع ضعیف‌تر دانست و گفت: آن گونه که ما پروژه زیربنایی را می بینیم، این یک پروژه مثبت است . برای کشورهایی که در حال دریافت خدمات زیرساخت هستند جذابیت دارد.

انتظار می رود که قرارداد زیرساختی کشورهای خاورمیانه را از طریق شبکه راه آهن به یکدیگر متصل کند، این شبکه همچنین از طریق خطوط کشتیرانی از بنادر منطقه به هند متصل خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha