به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای رویکرد مردمی دولت سیزدهم و پاسخگوی بیواسطه با مردم در دور دوم پاسخگویی برخط دولتمردان برای سومین بار در محل مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری حاضر و پاسخگوی سوالات مردم شد.
قول میدهیم که سال آینده سامانه سماح با کمترین مشکل در خدمت زائران باشد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره گلایه یک شهروند از اختلال در سامانه سماح در اوج پیک اربعین تصریح کرد: امسال بیش از پنج بار با رییس سازمانحج برای سامانه سماح تذکر داده ام، دوستان توجیهاتی از جهت حجم ثبتنامها داشتهاند که بخشی از آنها قابل قبول بود ولی درخواست کردهام گروه کارشناسی جدید شکل گیرد و از چند متخصصین حوزه فناوریهای نو دعوت شود تا مشکل این سامانه برای همیشه حل و فصل و برای سال آتی این مشکلات به حداقل خود برسد.
وی در ادامه بیانکرد: امسال زائرانی بودند که به واسطه عدم ثبت نام دچار مشکلاتی شدند. همه کسانی که به سفر اربعین مشرف میشوند باید بتوانند در اسرع وقت ثبت نام کنند این قول را میدهیم که سال آینده سامانه سماح با کمترین مشکل در خدمت زائران باشد. روز گذشته از حدود ۳ میلیون نفری که در سامانه ثبت نامکرده بودند در پژوهشگاه فرهنگ و هنر نظر سنجی صورت گرفت و نتیجه نظر سنجی به استحضار ایت الله رئیسی خواهد رسید.
صدور مجوز نمایش خانگی با ارشاد نیست که پاسخگو باشد
وزیر فرهنگ و ارشاد در پاسخ به گلایه شهروندی از بوشهر از وضعیت نمایش خانگی و مجوز دادن به برخی فیلمها که فاقد شئونات اسلامی است، خاطر نشان کرد: دغدغه شمارا به صورت جدی پیگیری خواهم کرد که انشاالله بتوانیم بخش مهمی از آن را اصلاح کنیم. انتقاد شما وارد است، نمایش خانگی از سال ۹۹ مجموعه ای زیر نظر صدا و سیما تحت عنوان ساترا است و مجوز ها را دولت ارائه نمی دهد.
وی ادامه داد: در خصوص گلایه شما از برخی فیلم ها که فاقد شئونات اسلامی است باید بگویم که تعدادی زیادی از این فیلمها در دولت قبل ساخته شده و مجوز نمایش آنها داده شده بود، هم اکنون با تعداد زیادی فیلم روبه روهستیم که اشکالاتی دارد.
اسماعیلی با بیان اینکه نمایش خانگی زیر نظر وزارت ارشاد نیست که از آن دفاع و یا آن را توجیه کند، خاطر نشان کرد: اعضای شورای پروانه نمایش و ساخت سازمان سینمایی را تغییر دادهایم و جمع منسجمی شکل گرفته که بخش عمده اصلاحات را انجام خواهد داد.
وزیر فرهنگ گفت: بخش مهمی از فیلم هایی که امسال فیلم برتر شد فیلم هایی از شهید باکری و شهید بروجردی بود. وضعیت فیلم های سینمایی بسیار خوب شده است.تغییراتی زیادی صورت گرفته البته برخی بخش ها در نمایش خانگی که مورد انتقاد شماست باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: اخیرا هم شورای انقلاب فرهنگی به این موضوع ورود کرده و آیین نامه های دقیق برای نظارت ارائه شده است. که به زودی این آیین نامه جدید ارائه خواهد شد و این آیین نامه ها منطبق بر شارع مقدس است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در پاسخ به گلایه یک کارمند سازمان اوقاف از تصویب نامه برقراری فوق العاده ویژه مشاغل تخصصی بیان کرد: مجموعه های تابع وزارت فرهنگ و ارشاد سالها دچار یک ضعف حقوقی بود و بایستی به صورت اساسی اصلاح می شدند. پیرو مذاکراتی که با سازمان اداری استخدامی داشتیم، مقرر شد ۵۰ درصد فوق العاده ویژه به کارکنان داده شود و این به مشاغل تخصصی اختصاص یافت به همین دلیل درصد بالایی مشاغل شامل این مصوبه شد. انشاالله برای کارکنان غیر تخصصی هم شرایط جدیدی را دنبال می کنیم و امیدوارم این تلاش به نتیجه برسد. رییس جمهور دستورداده اند سازمان امور استخدامی طرح کلان خود را برای سامان دهی حقوق کارکنان بیاورد تا شرایط نا به سامان تفاوت های حقوقی بین کارکنان برای همیشه به یک علاج واقعی برسد.
وزیر ارشاد خطاب به جعفر دهقان: خیلی از مفاهیم انقلابی را با هنرنمایی درخشان شما یاد گرفتهایم
اسماعیلی در پاسخ به تماس تلفنی جعفر دهقان بازیگر سینما و گلایه وی از شرایط هنرمندان بازنشسته اظهار کرد: امروز با آقای زین العابدین که مدیر فارابی است برای حل مشکل شما صحبت خواهم کرد. امسال فیلم های جدیدی در آستانه تولید است و حتما در جلسه ای از شما دعوت خواهد شد تا در مجموعه های مختلف فارابی همکاری داشته باشید. مسائل مد نظر شما را آقای پورمحمدی دنبال خواهد کرد.از تلاش های خوب شما در طی این ۴۰ سال تشکر میکنم، خیلی از مفاهیم انقلابی را با هنرنمایی درخشان شما یاد گرفتهایم.
وی درباره دغدغه یک شهروند از طرح ساماندهی مد و لباس تاکید کرد: در تهران و همه شهرستان ها مراکز عرضه مستقیم پوشاک راه اندازی می شود و با بنیاد برکت تفاهم نامهای در وزارت فرهنگ امضا خواهیم کرد تا اینکار به صورتملی انجام شود. ۱۱ سکوی فروش لباس عفیفانه راه اندازی میشود .قرارگاه زیست عفیفانه با حضور رییس جمهور برگزار شد و بحث پوشش یکی از دستور کارها بود که الحمدلله با حمایت رییس جمهور و با میدانداری اصناف اتفاق مهمی رقم خواهد خورد.این کار در فروردین کلید خورده است و در ۱۲ مرکز استان فروشگاهها برقرار شدهاند.۵۰۰ پروژه مهم نیمه تمام داریم و بنای دولت این است که این پروژه ها را به سرانجام برساند.
رابعه اسکویی هم در تماس تلفنی درباره مشکلات مسکن و معیشت خود نکاتی را مطرح کرد که اسماعیلی ضمن قول پیگیری خاطر نشان کرد: به ۹۸ هزار نفری که عضو صندوق هنر بوده اند، پیامک داده شده تا در طرح ملی مسکن ثبت نام کنند. شما هم حتما در این طرح ثبت نامکنید.
کلنگ احداث شهر هنر در پرند زده خواهد شد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: انشاالله در روزهای آینده کلنگ احداث یک شهر جدید به نام شهر هنر را در پرند زده خواهد شد. بحمدالله با همکاری بخشهای مختلف دولت، وزارت راه و دستور موکد رئیس جمهور گام اول را محکم بر خواهیم داشت. در گام اول دو هزار و ۸۰۰ واحد را کلنگزنی خواهیم کرد.
حدود ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در انتظار حج عمره و یک میلیون نفر در صف حج تمتع هستند
وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد زائر در صف انتظار حج هستند، اظهار کرد: عددی که اکنون برای صف حج عمره داریم حدود ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر و برای حج تمتع بیش از یک میلیون نفر است. با همکاری نهادهای مختلف و قولی که بانک مرکزی درباره بحث تخصیص ارز داده آماده اعزام زائران حج عمره در ماههای آینده هستیم. برای حل مشکلات ارزی با بانک مرکزی در حال مذاکره هستیم به محض اینکه منابع تخصیص پیدا کند سازمان حج و زیارت کار اعزام زائرین را آغاز خواهد کرد. تلاش میکنیم حداکثر ظرفیت را بهکار بگیریم و بتوانیم در یک مدت سه چهار سال، بخش مهمی از بحث تشرف زائران را حل کنیم.
در پایان رییس مرکز ارتباطات مردمی نیز گفت: حفظ سنگر فرهنگ در این سالها که بر شدت تهاجم افزوده شده است، دغدغه آحاد مردم است. در این مدت مطالبات فراوانی در این حوزه از مردم واصل شده که از مسئولان به خصوص دست اندرکاران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میخواهیم علاوه بر نظارت بر تولیدات فرهنگی و هنری نسبت به سبک زندگی و رفتارهای ضد ارزشی و غیر فرهنگی که از سوی برخی ترویج میشوند، مراقبت لازم را بعمل آورند.
وی با اشاره به اینکه خوشبختانه در دولت سیزدهم آن فضای رهاشدگی در بخش فرهنگ و هنر وجود ندارد، عنوان کرد: محصولات این حوزه روز به روز در حال انطباق بیشتر با فرهنگ دینی ماست. ایران به لحاظ پیشینه فرهنگی و تمدنی و غنای فرهنگ اسلامی در جایگاهی قرار دارد که در موقعیت غالب نسب به دیگران است. این خودباوری و این نگاه در برخی ادوار قبلی وجود نداشت اما در دولت سیزدهم مسئولان با صلابت و قدرت این مسیر را دنبال میکنند که نه تنها در داخل کشور فعالیتهای فرهنگی و هنری فاخرتر و بر اساس الگوهای ملی و دینی شود بلکه جهانیان نیز بیش از پیش با تمدن اسلامی ما آشنا شوند.
نظر شما