بیش از ۱۵ هزار افغانستانی با روادید ویژه اربعین وارد ایران شدند

مشهد-ایرنا- مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی گفت: ۱۵ هزار و ۸۰۷ افغانستانی با روادید ویژه زیارت ایام اربعین از ابتدای شهریور ماه تا امروز یکشنبه از گذرگاه مرزی دوغارون تایباد این استان وارد کشورمان شدند.

حسین شرافتی راد روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از این تعداد حدود ۱۲ هزار نفر موفق به خروج از مرز چذابه و عزیمت به عتبات عالیات شدند، اما بقیه این افراد به دلیل پایان یافتن مراسم اربعین و همچنین به دلیل اینکه از ۴۸ ساعت قبل دولت عراق مرز چذابه را بر روی این اتباع بسته، اجازه خروج از ایران نداشته و اکنون در خراسان رضوی از این افراد در موکبهای ویژه میزبانی می شود.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه روند صدور ویزای زیارتی اربعین از سوی دولت عراق به اتباع افغانستان از قبل انجام شده، بنابراین این اتباع با ویزای یاد شده همچنان از مرز دوغارون وارد ایران می شوند.

مدیر کل اتباع و مهاجرین خارجی استانداری خراسان رضوی افزود: با توجه به در پیش بودن ایام شهادت حضرت رضا(ع) در پایان ماه صفر، این اداره کل زمینه سفر اتباع افغانستانی جامانده از اربعین به مشهد و آن دسته از اتباعی که از سفر کربلا بازگشته اند را فراهم کرده و به این زائران گرامی خدمات می دهد.

وی اضافه کرد: از میان اتباع خارجی مقیم مشهد نیز ۲۵ هزار و ۱۰۰ افغانستانی و ۳۸۵ عراقی پس از ثبت نامه در سامانه ویژه اتباع به عتبات عالیات مشرف شدند که بخش عمده آنها بازگشته و شماری نیز در حال بازگشت به کشور هستند.

شرافتی راد با بیان اینکه امسال برای نخستین بار اتباع افغانستانی با وسایل نقلیه خود به عراق سفر کردند، گفت: در این راستا زائران افغانستانی بوسیله هفت دستگاه اتوبوس از کشورشان با عبور از مرز دوغارون به صورت مستقیم از طریق مرز چذابه به داخل عراق اعزام شدند، البته تعدادی ون افغانستانی نیز زائران را در مسیر مرز دوغارون تا مشهد جابجا کردند.

به گزارش ایرنا، پایانه مرزی دوغارون در ۱۸ کیلومتری تایباد و مرکز این شهرستان ۱۲۰ هزار نفری نیز در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.

مطابق اعلام فرمانداری تایباد سالانه حدود یک میلیون مسافر و راننده افغان به صورت قانونی در این مرز تردد می کنند.

بر طبق اعلام رسمی مسوولان جمهوری اسلامی، پنج میلیون نفر از اتباع افغانستان در ایران سکونت دارند که حدود یک‌ میلیون نفر از این تعداد در خراسان رضوی بویژه کلانشهر مشهد زندگی می کنند.

این تعداد در قالب ۵۰۰ هزار تبعه دارای اسناد اقامت، برگه سرشماری و گذرنامه و به همین تعداد مهاجران فاقد مجوز برآورد شده‌اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha