ایران و عربستان تجارب ارزنده‌ای در فعالیت‌های زیست محیطی دارند

تهران - ایرنا - رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به تجارب ارزنده زیست محیطی و پتانسیل‌های مختلف ایران و عربستان در حوزه حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: این دو کشور اشتراکات زیادی با یکدیگر دارند، اما دشمنان می‌خواهند فاصله بین آنها ایجاد کنند که ضرر این دشمنی برای کشورهای اسلامی و سود آن برای دشمنان است.

به گزارش ایرنا از سازمان محیط زیست، علی سلاجقه روز یکشنبه در دیدار با ایمن بن سالم مدیر اجرایی مرکز ملی هواشناسی عربستان افزود: با همکاری یکدیگر می‌توانیم روزهای خوبی را برای جهان اسلام رقم بزنیم و معتقدیم که احکام مشترک و دین مشترک ما سبب سعادت بشر است و هیچ وقت از بین نمی‌رود.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه ایران و عربستان تا حدودی زیادی با موضوع گرد و غبار و توفان‌های مربوط به آن آشنا هستند، گفت: مردم ایران به ویژه در برخی از مناطق مانند سیستان و بلوچستان آشنایی زیادی با این قضیه دارند.

سلاجقه با تاکید بر اینکه باید جدای همه رژیم‌های جعلی دنیا در کنار هم برای حل مشکلات اقدام کنیم گفت: رایزنی‌های دوجانبه چند جانبه و بین‌المللی ایران سبب همگرایی در جهان شده است و ایران و عربستان تجارب ارزنده زیست محیطی و پتانسیل‌های مختلف در حوزه حفاظت از محیط زیست دارند.

سلاجقه با اشاره به اینکه ایران تنوع اقلیمی و تجارب خوبی برای مدیریت در کنار دیگر کشورها برای حفاظت از محیط زیست و مقابله با توفان‌های گرد و غبار دارد، ادامه داد: به غیر از موضوعات مربوط به خشکی در دریا هم ایران و عربستان اشتراکات زیادی دارند و همه باید در کنار هم جهت جلوگیری از آلودگی دریا نیز اقدام کنیم.

روابط ما با ایران هرگز قطع نشده بود

مدیر اجرایی مرکز ملی هواشناسی عربستان از جمهوری اسلامی ایران گفت: برخی گمان می‌کردند که رابطه ایران و عربستان قطع شده اما ولی من خودم ساکن مکه هستم و سال‌ها میزبان حجاج ایرانی بوده با آنها بر سر یک سفره نشسته و گفت و گو داشته و معتقدم که روابط ما با ایران هرگز قطع نشده بود.

ایمن‌بن‌سالم ادامه داد: روابط اسلامی قوی، ۲ کشور ایران و عربستان را به هم گره زده و ما به دنبال روابط بیشتر هستیم تا آینده بهتر برای دو کشور رقم بخورد. در بحث فنی درباره توفان‌های گرد و غبار عربستان یک منطقه صحرایی است اما تحت تاثیر گرد و غبار کشورهای همسایه هم قرار گرفته و این نشان می‌دهد که باید حتماً برای رفع این معضل به صورت بین المللی اقدام شود.

مدیر اجرایی مرکز ملی هواشناسی عربستان گفت: طرح‌های مختلفی در حوزه محیط زیست داریم که می‌تواند شامل کشورهای همسایه هم باشد این وظیفه اسلامی ما هست و به دنبال همکاری منطقه‌ای برای حل مشکلات ناشی از ریزگردها هستیم و آمادگی داریم دستاوردها و تجربه‌های خود را بدون استثنا به اشتراک بگذاریم.

وی اظهار داشت: محمد بن سلمان با توجه به اهمیت موضوع محیط زیست ۲ طرح بزرگ را شامل طرح سبز و طرح سبز خاورمیانه را کلید زد و از کشورهای دیگر هم درخواست کرده که در این طرح مشارکت داشته باشند بنابراین همکاری ایران با ما در این راستا بسیار حائز اهمیت است.

ایمن‌بن‌سالم به راه‌اندازی ایجاد مرکز هواشناسی منطقه‌ای در عربستان اشاره کرد و گفت: این مرکز شامل سه مرکز فرعی هواشناسی منطقه‌ای جهت مبارزه با توفان و هشدارهای زود هنگام، مرکز منطقه پیش‌بینی تغییرات آب و هوایی و مرکز برنامه‌ریزی منطقه‌ای باورسازی ابرها است.

وی با بیان اینکه مرکز منطقه‌ای مقابله با توفان در عربستان فعالیت کامل دارد، اضافه کرد: انجام پژوهش‌های علمی، تعیین منابع گرد و غبار و علل رشد این پدیده در این مرکز بررسی می‌شود که فعالیت این مرکز از سوی سازمان‌های بین‌المللی مورد تایید قرار گرفته است و اکنون امکان همکاری میان ۲ کشور از طریق این مرکز هم فراهم است و ما از ایران جهت انتقال تجربیات و تبادل دانش بین ۲ کشور استقبال می‌کنیم تا شاهد حداقل مشکلات در حوزه محیط زیست در منطقه باشیم.

به گزارش ایرنا،‌ اجلاس بین المللی مقابله با طوفان‌های ماسه و گرد و غبار ۱۸ و ۱۹ شهریور ماه در تهران برگزار شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha