سیاوش آقاجانی!؟ درگفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این اداره کل در راستای تنویر افکار عمومی مکلف به پاسخگویی و ارائه توضیحات لازم در این زمینه است، افزود: از آغاز به کار دولت سیزدهم این وزارتخانه تعهدی در زمینه اشتغالزایی را پذیرفت و عملکرد مثبتی هم طی ۲ سال اخیر داشت.
وی عنوان کرد: در این مدت سامانه رصد براساس مدل زیست بوم ملی اشتغال طراحی و راه اندازی شد که فعالیتهای حوزه اشتغال به طور دقیق در سامانه توسط دستگاههای مختلف ثبت میشود. بطور مثال اگر در راستای اشتغال، پروانهای صادر شده، تسهیلاتی پرداخت شده و یا اعتباری تخصیص می یابد در این سامانه آمار و اطلاعات با جزئیات ثبت می گردد.
وی با بیان اینکه ۱۵ دستگاه در گیلان اطلاعات خود را در این سامانه ثبت می کنند، تصریح کرد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان موظف به نظارت بر صحت اطلاعات ثبت شده است که بصورت تلفنی و میدانی آمار وارده بطور مستمر پایش می شود و آن دسته از اطلاعاتی که نیازمند ویراش یا حذف هستند نیز به دستگاه مربوطه برای اصلاح و یا حذف عودت داده می شود.
آقاجانی اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ تعهد اشتغال گیلان ۲۱ هزار شغل بود که در سال ۱۴۰۱ به حدود ۳۱ هزار مورد افزایش یافت که در سال گذشته به طور کامل تحقق یافت و استان توانست ۱۸ درصد فراتر از تعهد خود اشتغال ایجاد کند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان در خصوص شواهدی که صحت اطلاعات و آمار اشتغال را تایید میکند نیز گفت: مرکز آمار ایران به صورت مستمر و فصلی آمار بازار کار را براساس شاخص های مختلف پایش و اعلام می کند که مهمترین آنها نرخ بیکاری و نرخ مشارکت اقتصادی است طبق این شاخصها در بهار ۱۴۰۰ نرخ بیکاری استان گیلان هفت و نیم درصد بود که در ۱۴۰۱ این شاخص به هفت درصد و در بهار ۱۴۰۲ براساس اعلام مرکز آمار ایران نرخ بیکاری گیلان به ۶.۱ درصد کاهش یافت.
آقاجانی افزود: طبق این شاخصها، نرخ بیکاری استان براساس میانگین فصلی نزدیک ۲ تا ۲.۵ درصد پایینتر از نرخ بیکاری کشور است.
وی مشارکت اقتصادی گیلان را نیز ۴۷ درصد اعلام و عنوان کرد: در این زمینه نیز گیلان بالاتر از میانگین کشوری قرار گرفته که با مراجعه به سایت مرکز آمار ایران این موارد قابل رصد است.
وی عنوان کرد: در کنار آمارهای ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران شواهد موجود در بازار کار نیز نشان می دهد بیش از آنکه کارگران برای پیدا کردن کار دچار مشکل باشند کارفرماها برای یافتن نیروی کار با مشکل مواجه هستند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان اضافه کرد: در گذشته تعداد متقاضیان کارگاههایی که با انتشار آگهی درخواست جذب نیروی کار داشتند ۲۰ برابر بیش از اعلام نیاز بود اما اکنون کارگاهها برای جذب و نگهداشت نیرو با مشکل مواجهند. از شواهد دیگر برای روشن شدن بیشتر وضعیت بازار کار استان، رشد تقاضای کارفرمایان برای جذب اتباع خارجی است زیرا نمی توانند کارگر ایرانی برای کارگاه خود پیدا کنند.
وی در مورد رفع مشکل بیکاری فارغ التصیلان جویای کار نیز گفت: اشتغال دانش آموختگان در رشته های مرتبط تحصیلی از موارد مورد تاکید مقام معظم رهبری است و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر وزارتخانه های مرتبط باید در بحث آموزش و پرورش و آموزش عالی؛ ارتباطی منطقی بین محتوای آموزش و تقاضای بازار کار برقرار کنند تا مشکل بیکاری دانش آموختگان در رشته های مرتبط به مرور رفع شود.
به گفته آقاجانی، اگر جوان جویای کار نخواهد در ابتدای شروع فعالیت در رشته مرتبط تحصیلی وارد عرصه کار شود در مراکز کاریابی و سامانه جستجوی شغل کار برای این افراد وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به پدیده ای که اکنون دامنگیر جامعه شده و بیش از آنکه فرزندان دنبال کار باشند پدران و مادران بدنبال یافتن شغل برای فرزندان هستند، گفت: در حال حاضر بیشتر مراجعان ما پدران و مادران هستند تا فرزندان. آنها در جواب به این پرسش که چرا فرد جویای کار مراجعه نکرده است هم می گویند فرزندشان علاقهای به کار کردن ندارد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان در ادامه از هر رسانه و شخصیت منصف و حقجویی که سوال یا ابهامی در این خصوص دارد دعوت کرد با مراجعه به این اداره کل موارد مدنظر خود را مطرح کند و ما معتقدیم بسیاری از ابهامات آنان به طور منطقی و مستدل رفع می شود.
نظر شما