۲۰ شهریور ۱۴۰۲، ۱۲:۰۳
کد خبر: 85225469
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گروه ۲۰ عرصه ای برای ماندگار شدن هژمونی آمریکا نیست

۲۰ شهریور ۱۴۰۲، ۱۲:۰۳
کد خبر: 85225469
گروه ۲۰ عرصه ای برای ماندگار شدن هژمونی آمریکا نیست

تهران- ایرنا - روزنامه گلوبال تایمز در مقاله ای تحلیلی با اتمام اجلاس گروه ۲۰ نوشت واشنگتن به دنبال تبدیل کردن گروه ۲۰ به " میدان جنگ " برای رقابت با چین است تا رهبری و نفوذ خود در جهان را تقویت کند، اما این امر امکان پذیر نیست.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از گلوبال تایمز، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای شرکت در اجلاس گروه ۲۰ به هند رفت و بسیاری از مردم طبیعتا به یاد علت ها و پیامدهای اجلاس گروه ۲۰ که سال ۲۰۰۸ در واشنگتن برگزار شد افتادند. همان طور که یک ضرب المثل چینی می گوید: «هنگامی که زخمی التیام می یابد، درد از یاد می رود» این بدان معناست که افراد تمایل به فراموشی زخم هایشان دارند و اشتباهات مشابه را تکرار می کنند.

براساس گزارش رویترز رو پنجشنبه گذشته جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درحالی برای شرکت در اجلاس گروه ۲۰ وارد دهلی شد که پیشنهادی برای " گلوبال سوث " بدین مضمون داشت: «هرآنچه برای اقتصاد چین اتفاق بیفتد، آمریکا می تواند برای توسعه شما سرمایه گذاری کند.»

هدف رئیس جمهوری آمریکا از سفر به ویتنام پس از پایان اجلاس گروه ۲۰ نیز مهار کردن چین است. واشنگتن بسیار مشتاق است با چین برای افزایش نفوذ خود مبارزه کند و از هر فرصتی برای این موضوع استفاده می کند.

اما آنچه ۱۴ سال پیش اتفاق افتاد فراموش شدنی نیست.

در ادامه این مقاله تحلیلی آمده است گروه ۲۰ اواخر دهه ۱۹۹۰ پس از بحران مالی آسیا به عنوان کارگروهی از کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه برای مذاکره پیرامون ثبات مالی تاسیس شد. سپس در سال ۲۰۰۸ به اجلاسی ارتقا یافت. دلیل ایجاد چنین اجلاسی ورشکستگی لهمان برادرز در آن سال بود که طوفانی از بحران مالی به پا کرد که تمامی کشورهای غربی را گرفتار کرد و اقتصاد جهان را به سوی منجلابی فرو برد. چی کسی غرب را نجات داد و اقتصاد جهان را احیا کرد؟ واشنگتن توجهش را به سوی اقتصادهای نوظهور چرخاند و در نتیجه میزبان اجلاس گروه ۲۰ در سال ۲۰۰۸ شد.

کمی پیش از بحران مالی اقتصادهای نوظهور و درحال توسعه حدود ۳۰ درصد اقتصاد جهان را به خود اختصاص می دادند اما در سال ۲۰۱۰ مشارکت آنها به ۷۰ درصد رسید.

در نوامبر ۲۰۰۸ گروه ۲۰ از نشستی برای وزیران دارایی به اجلاس تبدیل شد و در آوریل همان سال دومین اجلاس در لندن برگزار شد. در سپتامبر همان سال در بیانیه سران گروه ۲۰ که در پیتزبورگ منتشر شد نوشته شد: «اجلاس با موفقیت پیش رفت. »

گروه ۲۰ عرصه ای برای ماندگار شدن هژمونی آمریکا نیست

بایدن و سیاست گذاران واشنگتن احتمالا این وقایع را فراموش کردند. اجلاس گروه ۲۰ با دو بار برگزاری از گسترش بحران مالی در جهان جلوگیری کرد. یکی از دلایل مهم این اتفاق شرکت اقتصادهای نوظهوری بود که توسط چین معرفی شده بودند. اقتصاد چین سهمی بزرگ و مهم در احیای اقتصاد غرب و جهان داشت. گزارش های بانک جهانی نشان می دهد از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۱ میانگین نرخ مشارکت چین در رشد اقتصاد جهان به ۳۸.۶ درصد رسیده است.

گروه ۲۰ با هدف تقویت همکاری میان کشورهای پیشرفته و درحال توسعه تشکیل شده است تا به هر دو گروه اجازه دهد در پیشرفت رشد اقتصادی جهان از پایگاهی برابر فعالیت کنند.

باوجود این دیدگاه واشنگتن این است که بانک جهانی و صندوق بین المللی پول و تقریبا تمامی سازمان های بین المللی " میدان جنگ " هستند و باید از هر فرصتی برای پیروزی و غلبه بر نفوذ چین استفاده کرد و ائتلافی علیه چین ساخت.

در پایان این مقاله نوشته شده است چین هرگز به دنبال رقابت با آمریکا نبوده است و شعار " به دنبال هژمونی نبودن " جوهره و ذات توسعه صلح آمیز چین است. در کمتر از ۲۰ سال که از بحران مالی جهان می گذرد رئیس جمهوری آمریکا با نگرانی در تلاش برای بدست آوردن موقعیت رهبری خود در گروه ۲۰ است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha