۱۲ درصد بودجه عمومی دولت محصول مصوبات کمیسیون آموزش مجلس است

تهران- ایرنا- رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر حمایت جدی این کمیسیون از آموزش عالی در بخش‌های مختلف، گفت: اکنون ۱۲ درصد از بودجه عمومی دولت یعنی ۶۰ همت، محصول مصوبات این کمیسیون است.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، علیرضا منادی سفیدان امروز (سه شنبه) در دومین روز اجلاس روسای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری اظهار داشت: مجلس در حمایت از علم برای ابتدا تا انتهای دوره آموزش افراد قانون گذاری کرده و بر اجرای مصوبات نیز ایستادگی کرده است و اکنون ۱۲ درصد از بودجه عمومی دولت سیزدهم یعنی ۶۰ (همت) هزار میلیارد تومان از مصوبات کمیسیون آموزش و تحقیقات است.

وی با تشریح مصوبات کمیسیون آموزش و تحقیقات توضیح داد: سه نفر از اعضای کمیسیون تلفیق امسال از کمیسیون آموزش و تحقیقات و از نماینده های مرتبط به موضوعات آموزش عالی بودند که باعث شد وضع مصوبات آموزش عالی در کمیسیون تلفیق بهبود یابد.

وضعیت علوم پایه خوب نیست

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس ادامه داد: با وجود تلاش‌ها می بینیم وضعیت علوم پایه در کشور خوب نیست و به شدت تضعیف شده است و بیشتر دانش آموزان ضعیف سراغ آن می‌روند؛ در حالی که موتور محرکه علم در کشور، علوم پایه است و مقام معظم رهبری هم روی آن تاکید دارند.

منادی سفیدان افزود: روسای دانشگاه ها باید بدانند دانشجویان ورودی امسال با دانشجویان سال قبل فرق دارند؛ زیرا هم آموزش و پرورش سال ۱۴۰۲ و هم روند کنکور امسال عوض شده است. از یک سو رتبه بندی معلمان با هزینه ۵۰ همت برای دولت انجام شد و از سوی دیگر تاثیر قطعی معدل در کنکور تغییرات اساسی ایجاد کرد. بنابراین هم وضعیت دانش آموزان و هم معلمان تغییر کرده است.

وی با تاکید مجدد بر علوم پایه گفت: آمریکا برای افزایش علاقه به علوم پایه و تحقیقات در این زمینه امسال بودجه بنیاد ملی علوم (NSF) را افزایش داد تا عقب ماندگی را جبران کند.

قانون جهش تولید دانش بنیان همه موانع را از سر راه دانش بنیان ها برداشت

نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به مصوبه تاسیس سازمان ملی تربیت کودک گفت: برای همه گروه های سنی در زمینه علم و دانش مصوبه داشتیم و برای صفر تا ۶ ساله ها با تاسیس سازمان ملی تربیت کودک، امور مهدکودک ها از دست سازمان بهزیستی خارج و تخصصی شد. رتبه بندی معلمان با هزینه ۵۰ همت برای دولت انجام شد. قانون جهش تولید دانش بنیان نیز همه موانع را از سر راه شرکت های دانش بنیان برداشت.

افزایش بودجه سال آینده ۱۰ دانشگاه درصورت انعقاد قرارداد ساخت مسکن برای کارکنان و هیات علمی‌ها

وی در ادامه به مصوباتی برای بهبود معیشت استادان اشاره کرد و گفت: موضوع همسان سازی حقوق استادان وزارت علوم و وزارت بهداشت با هدف جلوگیری از خروج نخبگان از کشور در این مجلس و در کمیسیون آموزش و تحقیقات انجام شد.

منادی سفیدان ادامه داد: مسکن مهم ترین مشکل بسیاری از استادان جوان است و کمیسیون تلفیق به همه دانشگاه ها اجازه داد از محل بودجه کل خود و زمین های مازاد برای اعضای هیات علمی و کارکنان خود مسکن بسازند. بر همین اساس ۱۰ دانشگاهی که در گام اول موفق به انعقاد قرارداد برای ساخت مسکن شوند، در کمیسیون تلفیق بودجه آنها را برای سال بعد افزایش می دهیم.

وی از تلاش برای حفظ نخبگان و جلوگیری از مهاجرت آنها سخن گفت و تاکید کرد: موفق شدیم سقف حقوق را برای استادان در کمیسیون تلفیق برداریم و مالیات پلکانی را هم حذف کردیم؛ مالیات استادان ۱۰ درصد است.

منادی سفیدان با اشاره به تدوین آیین نامه های قانون جهش دانش بنیان نیز گفت: این آیین نامه ها در همه بخش ها تدوین شده است و می تواند به بهترین شکل به بهبود اقتصاد دانش بنیان کمک کند.

وی در پایان به تدوین قانون پنج ساله برای ماموریت های وزارت علوم پرداخت و افزود: قانون خوبی در راستای حمایت جامع و قاطع از وزارت علوم در حال نگارش است که ریل گذاری خوبی برای دانشگاه ها خواهد بود.

منادی سفیدان از روسای دانشگاه های مختلف خواست ارتباط خوبی با نمایندگان مجلس و کمیسیون داشته باشند تا برخی مشکلات به همین شکل حل شود.

اجلاس دوروزه روسای دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پارک های علم و فناوری و پژوهشگاه های وابسته به وزارت علوم که از روز دوشنبه در محل سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران آغاز شده بود، امروز پایان می یابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha