به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، نشست خبری دومین جشن مهر سینمای ایران امروز سهشنبه ۲۱ شهریور در سالن جلسات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور قادر آشنا، دبیر این رویداد و محمدرضا سوقندی، مدیرکل دفتر حقوقی، عملکرد امور استانها و مجلس سازمان سینمایی برگزار شد.
دبیر «جشن مهر سینمای ایران» با یادآوری اینکه از ۲۶ شهریورماه تا ۱۳ مهرماه دومین جشن مهر سینمای ایران در سراسر کشور برگزار میشود، اظهار داشت: از سال گذشته تصمیم گرفتیم جشن ملی سینمای را در سراسر ایران عمومیت بخشیم. در سالهای قبل در استان ها جمع هنرمندان را نداشتیم. سال گذشته این جشن را در ۲۲ استان راه اندازی و از ۳۵۰ هنرمند تجلیل کردیم.
وی با اعلام این خبر که مراسم نهایی، ۱۳ مهر در ایوان شمس با حضور وزیر فرهنگ و نمایندگان سه وزارتخانه دیگر و سینماگران برگزار میشود، افزود: امسال از اردیبهشت ماه برای ادارات کل استانها نامه فرستادیم که هر ۳۲ استان اعلام آمادگی کردند.
آشنا گفت: در جشن مهر سینمای ایران به عرصه های کمتر دیده شده توجه میکنیم. در مراسم نهایی هر استان یک نفر برگزیده را معرفی می کند. همچنین از سه فیلمساز مستند، پویانمایی، داستانی، پرکارترین تهیه کننده و کارگردان سال ۱۴۰۱، سه نویسنده برتر، پژوهشگر برتر کشور و پرکارترین بازیگر تجلیل خواهیم کرد. همچنین از سه استانداری که در حوزه زیرساختی به سینما کمک و وزرایی که در جشنوارهها و رویدادها همکاری کردند تجلیل می کنیم.
دبیر «جشن مهر سینمای ایران» افزود: برای ما مهم است که یکی از اولویتهای مهم هر استاندار سینما باشد. علاوه بر این قدردانیها، هر استان یک نفر از بهترینهایش را به انتخاب خودش برای تجلیل در تهران معرفی میکند. پنج فعال بخش خصوصی که در استانها در حوزه زیرساخت مشارکت داشتند تجلیل میشوند. از دفاتر برتر انجمن سینمای جوان در سراسر کشور و هنرمندان پیشکسوت نیز تجلیل خواهیم کرد.
وی با اعلام این خبر که این رویداد از ۲۶ شهریور تا ۱۰ مهر در استانها و سیزدهم مهر در تهران برگزار میشود تاکید کرد: در راستای سیاستهای دولت، بنا داریم روز ملی سینما را پررنگ کنیم.
تحول در سینما از استانها شروع میشود
در ادامه جلسه محمدرضا سوقندی، مدیرکل دفتر حقوقی، عملکرد امور استانها و مجلس سازمان سینمایی گفت: در دولت سیزدهم یک رویکرد تمام قدی نسبت به استانها و مناطق محروم در سازمان سینمایی شکل گرفت و ۱۶۸ مصوبه در حوزه استانها با موضوع توسعه سینماها، تولید، رویدادها داشتیم.
وی با تاکید بر این که تحول در سینما از شهرستانها و استانها شروع میشود، ادامه داد: مهر سینمای ایران به معنای دیدن استانها و دیدن خود سینما است. قبلا طرحهایی برای روز ملی سینما با عناوین آشتی با سینما و سلام سینما اجرا شد تا مخاطب با سینما ارتباط برقرار کند.
سوقندی با بیان این که از لحاظ مخاطب در سینما وضعیت مناسبی نداریم اظهار داشت: به جز برخی فیلمها که استثنا هستند سینماها دارند با ظرفیت کمی کار میکنند. صرف این که تعداد سالنهای سینما را افزایش بدهیم، اسمش توسعه و رشد نیست. رشد سینما و هنر با مخاطب اتفاق میافتد. مهر سینما یکی از کارهایش این است که سینما را در سبد هزینه خانوار بیاورد. اگر این اتفاق در کشور بیفتد و تولیدکنندگان چشمشان صرفا به اعتبارات محدود دولت نباشد، از وضعیت مطلوبتری برخوردار میشویم.
وی افزود: این جشن ضمن تجلیل و تقدیر وظیفهاش عمومی سازی و همگانی سازی فرهنگ سینما و سواد سینمایی در کشور است. امیدوارم در آینده حوزه رسانه را هم ببریم و از رسانههای تخصصی هم تجلیل کنیم. چون نقش رسانهها بیبدیل است.
به گزارش ایرنا، سازمان سینمایی با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی دومین جشن مهر سینمای ایران را در سراسر کشور برگزار میکند.
دومین جشن سینمای ایران به مناسبت روز ملی سینما، با هدف تحقق استمرار شادابی و پویایی در محیط روانی سینمای کشور و توجه خاص به مقوله عدالت فرهنگی و هنری در دولت سیزدهم در راستای تکریم سینماگران پیشکسوت، فعالان سینمای ایران در رشتههای مختلف و هنرمندان شاخص استانها طراحی و پیشبینی شده است.
نظر شما