علت توقف کار جایگاه گاز جیرفت نداشتن استاندارد اعلام شد

جیرفت- ایرنا- توقف فعالیت جایگاه گاز مایع (CNG) در شهرستان جیرفت درحالی خبرساز شده که علت این رخداد رعایت نکردن استاندارهای لازم گاز این جایگاه اعلام می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا برای پی بردن به دلیل تعطیل شدن این جایگاه آن هم بعد از اینکه چند ماه از آغاز به کار آن می گذرد سراغ نماینده اداره استاندارد در جنوب کرمان و مالک جایگاه رفتیم.

در حالی که مالک جایگاه سوخت گاز مدعی است سه ایراد جزئی که خطرپذیر نیز نبوده گرفته شده و آنها را نیز رفع کرده است اما نماینده استاندارد در جنوب کرمان با رد این ادعا می گوید مالک برای رفع ایرادها فقط سه ماه وقت داشته اما با گذشت ۲ ماه بیش از مهلت تعیین شده هم این ایرادها را رفع نکرده و برای درخواست بازرسی اقدامی نداشته است.

اظهارات مالک جایگاه

مطهره میرکهنوج مالک این جایگاه که به همراه همسر خود این جایگاه را اداره می کنند، روز سه شنبه در این زمینه به ایرنا گفت: در ابتدای کار، استانداردسازی لازم انجام شد و سه مورد ایراد گرفتند اما خطرپذیر نبود و مدیرکل استاندارد کرمان به دستگاه های مرتبط نامه زد و اعلام کرد تا بازدید بعدی بازرسان، این جایگاه بتواند به کار خود ادامه دهد.

وی با بیان اینکه قرار بوده ۳۰ بهمن امسال برای بازدید بعدی بیایند ادامه داد: با این وجود و پیش از موعد بازرسی جدید هر سه ایراد هم که شامل تابلو جلو سایه بان، سنسور دود در اتاق کارکنان و پُر کردن یک کانال خالی بود، انجام شد.

میرکهنوج اضافه کرد: حال نامه ای به شرکت گاز زده شده که لیست جایگاه های فاقد گواهینامه در آن قرار دارد و این جایگاه نیز در آن ذکر شده است و بنا بر آن نامه گاز جایگاه را قطع کردند.

مالک جایگاه گاز جیرفت اظهار کرد: نماینده اداره استاندارد در جنوب کرمان در این بین از جایگاه بازدید داشته و از نزدیک مشاهده کرده که سه ایراد که خطرپذیر هم نبوده نیز رفع شده و با بالادست خود تماس گرفته و اطلاع داده است.

میرکهنوج با بیان اینکه مجبورم برای رفع مشکل به تهران بروم اضافه کرد: مردم چه گناهی کرده اند که به دلیل این امور اداری و دیوانسالاری از این امکان محروم شوند.

مالک جایگاه باید ایرادات را رفع و درخواست بازرسی دهد

ابن درحالی است که نماینده اداره استاندارد در جیرفت اما گفت: در اسفند سال گذشته آخرین بازرسی از این جایگاه سوخت صورت گرفت که مالک همه ایرادها را برطرف نکرده بود اما دستگاه های مرتبط کمک کردند با یک سری ایرادهای جزئی با وجود اینکه گواهی کلی را دریافت نکرده بود فعالیت را آغاز کند.

احسان ذکریایی افزود: مالک موظف بود حداکثر طی سه ماه ایرادها را برطرف و درخواست بازرسی کند اما این کار صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: بیش از پنج ماه گذشت و شرکت بازرسی نگرانی هایی را ابراز کرد که ایرادهای کم خطر ممکن است در این مدت به ایرادهای پرخطر تبدیل شده باشد و نمی توانیم تضمین کنیم حتی شرایط پنج ماه قبل را داشته باشد.

ذکریایی اضافه کرد: با کارشناس در مرکز استان هماهنگ شده ایم که مالک درخواست بازرسی به صورت الکترونیکی و سیستمی به شرکت بازرسی ارسال کند و حتی گفته ایم که اگر نمی تواند درخواست دهد بعد از رفع ایرادها و اعلام آن ما به جای آنها درخواست دهیم.

وی تاکید کرد: مالک اگر پیگیر باشد ما هم کنار مالک قرار داریم و در این راستا سال گذشته بازرس شرکت بازرسی در شهر دیگری بود که او را مجاب کردیم به جیرفت بیاید و کار راه بیافتد.

نماینده اداره استاندارد در جنوب کرمان بیان کرد: در یک نمونه مالک جایگاه به جای پوشاندن تاسیسات با صفحه فلزی مشبک اقدام به پوشاندن لوله ها با خاک کرده بود که خلاف استاندارد است و اعلام کردیم که خاک را بردارند.

وی یادآور شد: مالک برای جایگاه سی.ان.جی از اداره استاندارد گواهینامه دریافت نکرده است و فقط برخی تست های اولیه و دستگاه ها تاییدیه گرفته بودند.

ذکریایی با تاکید بر اینکه ایمنی جایگاه های سی ان جی شوخی بردار نیست افزود: حتما بسیاری از مردم انفجار مخازن خودروها و حجم آسیب آن را دیده اند، اگر مخازن جایگاه سوخت منفجر شود می تواند برای مناطق اطراف جایگاه و مردم اطراف بسیار خطرناک باشد.

به گزارش ایرنا با وجود صف های طولانی بنزین طی ماه‌های اخیر به علت پدیده قاچاق سوخت، فعالیت جایگاه های گاز بسیار کمک کننده است که انتظار می‌رود در همراهی بیشتر مالک با نظارت متولیان و در صورت تحقق استانداردها این جایگاه به چرخه فعالیت بازگردد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha