به گزارش روز سهشنبه خبرنگار ایرنا، رودخانه کلارود بابل که از کوههای البرز مرکزی در بخش بندپی غربی بابل و از ارتفاع ۲ هزار و ۲۰۰ متری فیلبند سنگچال سرچشمه می گیرد، بعد از عبور مسیر ۶۰ کیلومتری و گذر از قلب جنگل های هیرکانی در نهایت در محدوده شهر بابل به رودخانه بابلرود می ریزد.
این رودخانه که در مسیر عبور خود در کنار شهرک صنعتی "رجه" در بندپی شرقی بابل هم عبور میکند هر از چند گاهی آبهای این رودخانه به رنگ صورتی یا سیاه تبدیل میشود که این ماجرا چند روزی است دوباره در این رودخانه تکرار شد.
شهروندان و اهالی روستای پایین دست شهرک صنعتی بر این باور هستند که پسابهای صنعتی واحدهای تولیدی این شهرک صنعتی این رودخانه را به این حال و روز انداخته است. پساپهای این رودخانه علاوه بر اینکه رنگ رودخانه را تغییر داده بوی بد آن هم برای ساکنان روستاهای پایین دست هم آزار دهند شد. پسابهای صنعتی موجود در رودخانه کلارود که به برخی از آببندانهای مسیر این رودخانه هم نفوذ کرده نگرانیهای مضاعفی ایجاد کرده است.
آلودگی کلارود سریالی شد
یکی از اهالی روستای الله رودبار بابل به خبرنگار ایرنا گفت: متاسفانه آلودگیهای رودخانه کلارود دیگر سریالی شده و هر از چند گاهی شاهد این اتفاق هستیم.
حسن عباسی بیان داشت: این پسابهای صنعتی که بسیار بوی بدی هم دارند برای اهالی روستا غیر قابل تحمل شده است.
وی ادامه داد: در گذشته نه چندان دور در این رودخانه آبزیان فراوانی به خصوص ماهی وجود داشت اما این فاضلابهای صنعتی همه آنها را از بین برد و بهداشت و سلامت شهروندان هم در معرض خطر قرار گرفت.
عباسی با بیان اینکه برخی از شالیزارها مسیر کلارود هم از آب این رودخانه استفاده میکنند، بیان داشت: تقاضای ما از مسئولان مرتبط آن است تا این مشکل به صورت ریشهای و همیشگی برطرف شود تا بیش از این به سلامت مردم آسیب نرسد.
یک واحد صنعتی تخلف کرد
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بابل به خبرنگار ایرنا گفت: یک واحد صنعتی تولید کارتن و کاغذ مستقر در شهرک صنعتی رجه که خط تولید خود را به مدار آزمایش رسانده بود مقداری از پسابهای آن را در رودخانه کلارود رها کرد.
حسین حیدرپور ادامه داد: این واحد صنعتی همزمان که در حال احداث واحد تولیدی خود بود تصفیه خانه این مجموعه هم در حال تکمیل بود که متاسفانه این واحد دچار تخلف شده و در زمان آزمایش خط تولید مقداری از پسابهای آن را به رودخانه رها کرد.
وی با اشاره به اینکه در گام نخست بلافاصله با دستور مقام قضایی خروجی فاضلاب این کارخانه پلمپ شد، بیان داشت: این واحد صنعتی با نظارت دستگاه قضایی متعهد شده که دیگر هیچ فاضلابی از این واحد به بیرون درز نکند.
حیدرپور اضافه کرد: صاحب این کارخانه که در شهرک صنعتی ۲ واحد تولیدی دارد یکی از این واحدها تصفیه خانه آن فعال میباشد و مقرر شد پساب های کارخانه کارتن سازی با لوله گذاری به کارخانه دیگر خود که دارای تصفیه خانه میباشد منتقل شود.
این مقام مسئول اظهار کرد که تمامی واحدهای آب بر که پساب های صنعتی دارند یا به صورت صد در صد تصفیه خانه دارند یا پساب ها پیش تصفیه شده و به تصفیه خانه مرکزی شهرک صنعتی آن واحد منتقل میشود.
شهرستان ۵۴۰ هزار نفری بابل دارای هفت شهر و ۶ بخش بوده که در این شهرستان چهار شهرک صنعتی و ۲ ناحیه صنعتی فعال مستقر است.
نظر شما