احتمال تغییر کاربری اراضی کشاورزی مازندران با تداوم رکود بازار برنج

ساری - ایرنا - استاندار مازندران گفت: اگر شالیکاران از پشتیبانی دولت در حمایت از تولید و بازار برنج برخوردار نشوند، تغییر کاربری و فروش زمین کشاورزی را شاهد خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمود حسینی پور روز سه شنبه در جلسه شورای اداری استان مازندران با حضور وزیر کشور در ساری، افزود: مجموعه تصمیمات وزارت جهادکشاورزی در مقوله حمایت از تولید برنج مازندران به نفع کشاورزان نیست و دولت در این خصوص باید با جدیت تجدید نظر کند.

استاندار مازندران تصریح کرد: اگر مردم از پشتیبانی دولت در حمایت از تولید برنج برخوردار نشوند، تغییر کاربری و فروش زمین کشاورزی را شاهد خواهیم بود.

حسینی پور اظهار داشت: اگرچه شخص رئیس جمهور و معاون رئیس جمهور وارد ساماندهی بازار برنج شدند ولی اصل تولید برنج استان، ارقام محلی هاشمی و طارم محلی است که باید در سبد حمایتی دولت قرار بگیرد.

تداوم رکود بازار برنج

وی با اظهار این که در حالی که شاهد انبوه برنج کشت اول و رکود بازار را شاهد هستیم، محصول کشت دوم برنج نیز در حال به بار نشستن است، گفت : کاهش قیمت و رکود بازار ارقام محلی در حالی است که تا یک ماه آینده برنج جدید نیز وارد بازار خواهد شد.

استاندار مازندران با اظهار این که در ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم همسو با جهاد تبیین مورد نظر مقام معظم رهبر انقلاب، خدمات مطلوبی به مردم ارایه شده است، گفت: از ۳۵ موکب داران مازندران مستقر در اربعین عراق که خدمات بسیار ارزنده ای به زایران دادند، قدر دانی می کنم.

وی به هماهنگی دستگاه های اجرایی، نمایندگان مردم در مجلس و همکاری نماینده ولی فقیه در مازندران و دستگاه قضایی استان که تعامل خوبی ایجاد شده، اشاره کرد و بیان داشت: در اجرای عملیات عمرانی در یکسال گذشته ۴۸۵ طرح با اعتبار پنج هزار و ۹۰۲ میلیارد ریال به بهره برداری رسید، به طوری که بعضی از طرح هایی که رسوب ۲۷ ساله داشته، افتتاح شد.

آبرسانی به ۱۶۴ روستای مازندران در دولت سیزدهم

استاندار مازندران با بیان این که در یکسال گذشته به ۱۶۴ روستا با سه هزار و ۳۰۰میلیارد ریال در راستای محرومیت زدایی آبررسانی شد، ادامه داد: اکنون یکهزار و ۳۰۰ طرح آبرسانی در دست اجرا است.

وی ادامه داد: ادامه خط سه آزاد راه تهران - شمال که از یک ماه گذشته شروع شد، از دیگر خدمات مهم دولت است.

وی گفت: آزاد راه چالوس به رامسر نیز از طرح های بزرگ اقتصاد غرب مازندران است که با هفت جزیره در دریا عملیاتی می شود.

احتمال تغییر کاربری اراضی کشاورزی مازندران با تداوم رکود بازار برنج

هدفگذاری رشد اقتصادی ۸.۵ درصدی در مازندران

حسینی پور با اشاره به این که احیا اقتصاد دریا و جنگل مازندران محور فعالیت توسعه ای استان در دولت سیزدهم است، گفت: رشد اقتصادی ۴.۱ درصد را تجربه کردیم و باید به رشد ۸.۵ درصد را که امسال هدف‌گذاری شده است، برسیم.

وی به دیپلماسی اقتصادی دولت با کشورهای همسایه خزری که در مازندران گسترش یافته است، اشاره کرد و گفت: برای اولین بار مازندران با کشور روسیه وارد قرارداد شد که باید ۱۲۰ قلم کالا از محصولات کشاورزی مازندران را به سه فروشگاه‌های زنجیره‌ای روسیه انتقال بدهیم.

استاندار مازندران به اهمیت ورود به بازار ۲۹۰ میلیارد دلاری روسیه که سهم مازندران فقط ۴۰۰ میلیون دلار است، اشاره کرد و گفت:صادرات محصولات کشاورزی مازندران به بازار روسیه بسیار کم است، چراکه با کمبود زیر ساخت های بنادر و فرودگاه مواجه هستیم.

مازندران نیازمند کَشتی ترانزیتی

وی با بیان این که اختصاصی چهار فروند کشتی برای بنادر مازندران عملیاتی شده است، گفت: زیرساخت‌های دریایی و بندری مازندران به حمایت ملی نیاز دارد و از آن جایی که درخواست و سفارش ساخت کشتی زمانبر است، در نتیجه مستلزم این است که کشتی های ترانزیتی را به خدمت بگیریم.

استاندار مازندران به صادرات مرکبات به عنوان مهمترین محصول باغی استان نیاز به توسعه زیرساخت دارد، اشاره کرد و ادامه داد: از طرفی تولیدات استاندارد و صادرات محور محصولات کشاورزی نیز به توجه ویژه نیاز دارد.

وی شناسنامه‌دار کردن باغ و سند دار کردن زمین های کشاورزی مازندران را از دیگر کارهای در حال انجام همسو با توسعه زیر ساخت های لازم برای صادرات محصولات کشاورزی دانست و گفت: سرمایه‌گذاری پنج ساله در سواحل مازندران فرصت کمی است که باید با طرح قانونی حل و فصل شود یعنی اختیارات سواحل باید در استانداری تصمیم گیری شود.

کاهش ۷۵ درصدی غریق در دریای مازندران

حسینی پور تصریح کرد: ارایه خدمات مطلوب به مردم در سواحل دریای مازندران نیازمند حمایت ملی است. اکنون خدمات ارایه شده متناسب با نیاز و شأن مردم کشور ما در سواحل نیست.

وی اظهارداشت: امسال ۷۵ درصد کاهش غربق در دریای مازندران را شاهد هستیم و این خدمت مهم از سوی دستگاه های امدادی از جمله هلال احمر و نیروهای انتظامی ارایه شده است.

وی در بخش دیگری به آسیب های اجتماعی در محلات مازندران به عنوان یکی از مشکلات استان اشاره کرد و گفت: البته برنامه های حل و فصل مشکلات محلات آسیب دیده در حال اجرا است.

اعتیاد، آسیب جدی اجتماعی در مازندران

وی موضوع اعتیاد را از دیگر آسیب جدی اجتماعی در مازندران دانست و گفت: اکنون با جمع آوری معتادان متجاهر، این آسیب در حال کاهش است.

استاندار مازندران کاهش ۱۵ درصدی آمار طلاق و کاهش ۲۲ درصدی اعتیاد در یکسال اخیر در مازندران را از دیگر خدمات مهم دولت سیزدهم عنوان کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha