نویدرضا فرهانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار کرد: برداشت محصول زیتون از هر هکتار باغ باور این استان در سال زراعی یک تُن برآورد میشود.
وی ادامه داد: از این مقدار تولید، ۲ هزار تُن آن را زیتون کنسروی تشکیل میدهد و عملیات برداشت محصول در باغهای استان آغاز شده و تا میانه آبان و برداشت زیتون روغنی هم تا آذرماه ادامه دارد.
فرهانی در خصوص وضعیت باردهی باغهای بارور زیتون گلستان گفت: امسال به خاطر شرایط اقلیمی نامساعد از جمله خشکسالی شدید، سال پُرمحصولی برای زیتون نیست در حالی که سال قبل زیتونکاران استان، محصول خوبی را برداشت کرده بودند.
فرهانی افزود: گلستان پنج هزار و ۳۰۰ هکتار باغ زیتون دارد که ارقام محصول زیتون تولیدی در این استان شمالی "کرونایکی، میشن، مانزا، بلیدی، آریسونا، آرییکن، مانزالیا و ملکشاهی" است.
عمده باغهای زیتون استان گلستان به سبب داشتن شرایط اقلیمی مناسب و زمینهای مستعد در نواحی شرقی و شمالی استان ایجاد شده است.
گلستان با داشتن شرایط اقلیم مناسب و زمینهای مستعد، از قطبهای مهم تولید زیتون کشور به شمار میرود که به گفته مسوولان جهادکشاورزی، ظرفیت ایجاد ۶۰ هزار هکتار باغ زیتون در این استان وجود دارد.
جهادکشاورزی گلستان در دهههای اخیر برای رسیدن به اهدافی چون تغییر کاربری اراضی شیبدار به باغ مثمر، ایجاد فرصت های جدید شغلی، ارتقای درآمد بهره برداران و مشارکت در بینیاز کردن کشور از واردات، ایجاد باغ زیتون را در دستور کار قرار داده است.
مطابق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان، در این استان ۱۸ کارخانه دومنظوره فرآوری زیتون با ظرفیت اسمی بیش از ۱۵ هزار تن فعال است.
استان گلستان با هفت اقلیم از ۱۳ اقلیم دنیا، از قطبهای مهم کشاورزی در کشور محسوب میشود که اکنون در تولید ۱۵ نوع محصول رتبه های تا پنجم را در کشور دارد.
نظر شما