درمراسم اربعین ماندگاری در جاده‌ها به کمتر از ۲۰دقیقه رسید/تسهیل عبور از مرز با طرح «سجاد»

معاون انتظامی و امنیتی وزیر کشور با اشاره به ابعاد مدیریت راهپیمایی اربعین گفت: به دلیل سرمایه‌گذاری‌های اساسی و اقدامات وزارت راه و همچنین توسعه پارکینگ‌ها، در مراسم اربعین امسال، ماندگاری بیش از ۱۵ ساعت در جاده‌ها به کمتر از ۲۰ دقیقه رسید.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، سید مجید میراحمدی بعد از ظهر امروز (چهارشنبه) در نشست خبری اظهار کرد: امسال یک چالش اساسی را با کمک دولت عراق حل کردیم. پیش‌تر، عبور از مرزهای شلمچه، مهران و چذابه با چالش روبه‌رو بود. بعضا حتی عبور از مرز عراق، با تلفات و خسارات فراوانی همراه بود.

معاون انتظامی و امنیتی وزیر کشور با بیان اینکه این ساعت‌ها انتظار در پشت مرزها، به عبور کمتر از دقایقی تبدیل شده است تصریح کرد: ما با همکاری دولت عراق، بهای خروجی خود را افزایش دادیم. برای مثال، درب‌های خروج در مرزهای مهران از ۲ به ۵ افزایش یافت. تعداد گیت ها نیز از ۳۰ گیت به بیش از ۱۱۲ گیت افزایش یافتند. این افزایش‌ها در مرز خسروی هم وجود داشته است.

اجرای طرح «سجاد» با کمک پلیس گذرنامه

وی با اشاره به اجرای طرح سجاد با کمک پلیس گذرنامه تاکید کرد: به طرف عراقی پیشنهاد دادیم، لازم نیست که آن‌ها مجددا اطلاعات را در سامانه خود ثبت کنند، ما اطلاعات را به صورت برخط برای آن‌ها ارسال کردیم و آن‌ها نیز اطلاعات را به صورت چشمی با گذرنامه فرد، مطابقت می‌دادند. میراحمدی گفت: دولت عراق این طرح را پذیرفت و عبور از مرز در چند دقیقه میسر شد. این موضوع، یکی از توفیقات ما بود.

وی با بیان اینکه سال قبل دولت عراق، حضور زائران پاکستانی از مرزهای هوایی را امکان‌پذیر کرده بود، گفت: آقای احمد وحیدی وزیر محترم کشور در گفت‌وگوهای خود با آقای الشمیری وزیر کشور عراق، درخواست کرد که زائران پاکستانی بتوانند از طریق مرزهای ما، وارد عراق شوند که با پذیرش دولت عراق این اتفاق افتاد. میراحمدی در همین باره افزود: با هماهنگی‌های صورت گرفته ۱۵۰ هزار زائر پاکستانی و افغانستانی از مرزهای زمینی ما عبور کردند.

حل مشکل ترافیکی با تدابیر گسترده وزارت راه 

رئیس ستاد مرکزی اربعین تصریح کرد: به دلیل سرمایه‌گذاری‌های اساسی و اقدامات وزارت راه و همچنین توسعه پارکینگ ها، در مراسم اربعین امسال، ماندگاری بیش از ۱۵ ساعت در جاده‌ها به کمتر از ۲۰ دقیقه رسید. وی افزود: ۵۷ میلیون تردد توسط دوربین‌های ترافیکی ثبت شده است اما مشکل ترافیکی وجود نداشت.

معاون وزیر کشور با اشاره به گرمای هوا در اربعین امسال، بیان کرد: در گذشته تمامی پایانه‌های مرزی به جز یک محدوده کوچک، فاقد سقف بودند و زائر نمی‌توانست زیر سایه باشد. با مدیریت جهادی توانستیم سایه‌بان، جت‌فن و مه‌پاش فراهم کنیم. زائران در فضای مطبوعی قرار گرفتند و گرمای حدود ۴۷ درجه دیگر آزاردهنده نبود.

میراحمدی اظهار کرد: تامین یخ برای این تعداد زائر کار سختی است. برای همین آب فراهم کردیم، سردخانه احداث کرده و برای خنک نگه داشتن آن‌ها، امکاناتی تدارک دیدیم. برای تامین یخ نیز هم تولید کرده و هم از بخش خصوصی خریداری کردیم. از روز اول صفر تا روز ۲۳ صفر، هیچ زائری با کمبود آب‌ آشامیدنی سالم و خنک مواجه نشد.

استانداران، پای کار اربعین 

وی اظهار کرد: در مدیریت اربعین استانداران در سال‌های گذشته معمولا نقش اصلی را ایفا نمی‌کردند اما عملیات را طوری طراحی کردیم که استانداران، ستون فقرات مدیریت عملیاتی اربعین در استان‌ها بودند ‌و تمام دستگاه‌ها در استان‌های مرزی، تحت فرماندهی استانداران قرار داشتند. میراحمدی گفت: برخی از استانداران چند بار زیر سرم رفتند اما هیچ‌گاه میدان را ترک نکردند و مدل موفق مدیریت انقلابی را به نمایش گذاشتند.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه زائران ما همواره از ترابری و حمل و نقل در عراق به دلیل کمبود و گرانی کرایه گلایه داشتند، اضافه کرد: ما توانستیم با همکاری دولت عراق، قرارگاه مشترک حمل‌ونقل ایجاد کنیم. از دولتمردان و شخص وزیر کشور تشکر می‌کنم. به میزان کافی خودرو از تمامی وزارتخانه‌ها و بخش خصوصی، به کمک آمدند. همچنین قیمت‌ها با یک مدیریت مناسب، ‌کنترل شدند. میراحمدی افزود: همچنین اعلام کردیم خودروها و اتوبوس‌های ما برای کمک، آمادگی کامل دارند.

تامین پارکینگ برای یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو 

میراحمدی گفت: وقتی وزیر کشور عراق اعلام کرد که در کربلا به اتوبوس‌های ایرانی نیاز دارد، ۲۵۰ دستگاه اتوبوس از ایران به عراق اعزام شد. حتی برای تامین امنیت، اسکورت‌هایی برای اتوبوس‌ها از طرف عراق، قرار داده شده بود.

معاون وزیر کشور با اشاره به اجرای طرح «نذر مسافر» اظهار داشت: زائران ما امسال همراهی کردند ‌و با خودروهای شخصی خود، راهی پایانه‌های مرزی شدند. ما برای بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو، پارکینگ تامین کردیم. البته هیچ‌کدام از پارکینگ‌ها، به ظرفیت‌های تامین‌شده نرسید. وی ادامه داد: رئیس‌جمهور و معاون اول رئیس‌جمهور در جلسه ستاد اربعین دستور دادند که تمام امکانات حمل‌ونقل جاده‌ای به کمک مراسم اربعین بیایند و این اقدام سبب شد تا زائران در هیچ یک از ترمینال‌ها با کمبود بلیت مواجه نشوند.

میراحمدی گفت: ماندگاری زائران برای سوارشدن به اتوبوس از حدود ۲۰ ساعت در سال‌های گذشته، به کمتر از ۳۰ دقیقه رسید که یک رکورد تاریخی است. وی تصریح کرد: با وجود مشکلاتی که برای سامانه سماح پیش آمد، حدود ۷۰ درصد از زائران ثبت نام و خود را بیمه کردند. البته اگر مشکلی برای سامانه پیش نمی‌آمد، بیش از ۷۰ درصد می‌توانستند ثبت‌نام کنند.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه موکب‌ها در سال‌های گذشته با تاخیر ۷۲ ساعته از مرزها عبور می‌کردند گفت: این تاخیر متاسفانه موجب فاسدشدن و از بین رفتن نذورات می‌شد؛ بنابراین با همکاری و هماهنگی دولت عراق، مرزها و روزها را معین و موکب‌ها را اعزام کردیم. امسال، تمام موکب‌ها به راحتی عبور کردند و حتی یک مورد شکایت درباره این موضوع نداشتیم. این نیز موفقیت بسیار بزرگی است.

وی افزود: بیش از ۳ هزار و ۲۴۷ موکب مردمی نزدیک به ۲۰ میلیون و ۱۴۸ هزار و ۵۰۰ اسکان انفرادی را فراهم کردند. در ۲۰ روز حدود یک میلیون زائر به صورت روزانه اسکان خوب بهداشتی، خنک و قابل قابل داشتند و ۱۰۶ میلیون پرس غذا توسط موکب‌های ایرانی به زائران ارائه شد. موکبداران ایرانی و به ویژه عراقی، کار بسیار بزرگی را انجام دادند.

میراحمدی یادآور شد: زائران توجه باید کنند که مدت اسکان باید بسیار کوتاه باشد. برخی زائران را می‌دیدم که ۴۸ ساعت در عراق مانده بودند. سفر اربعین ظرفیت ماندگاری طولانی مدت را ندارد و باید رعایت حال زائران و موکب‌داران را داشته باشند. بارها اعلام کردیم که ماندگاری خود را کوتاه کنند.

میراحمدی با اشاره به مشکلات صدور گذرنامه در سال‌های گذشته، گفت: تهیه گذرنامه ویژه اربعین با قیمت یک دهم گذرنامه بین‌المللی و تمدید گذرنامه‌هایی که زیر ۶ ماه اعتبار داشتند، اجرایی شد. نزدیک به ۵۰ درصد زوار موفق به دریافت گذرنامه ویژه اربعین شدند و صف طولانی برای دریافت گذرنامه به‌وجود نیامد.  

رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه خدمات بیمه قابل قبول بود، افزود: ۷۰ درصد زوار با ثبت نام در سامانه سماح خود را بیمه کردند. درخواست کردیم آمبولانس‌ها و بالگردهای هلال احمر با همکاری دولت عراق، وارد این کشور شوند و تردد داشته باشند. طرف عراقی همچنین با فعالیت پزشکان ما در کشورشان موافقت کردند.  

وی اضافه کرد: بیش از ۴ میلیون زائر با کمترین تلفات در ۲۰ روز از مرزها عبور کردند. تعداد زوار نسبت به سال گذشته ۱۸ درصد بیشتر شد؛ با این وجود، تلفات کاهش یافت. البته مشکلاتی از جمله تصادف خودروهای شخصی طرف عراقی وجود داشت که حتما باید برای اصلاح این روند با طرف عراقی هماهنگی کنیم.  

معاون وزیر کشور همچنین تعداد فوتی‌ها ۲۰ روز اربعین را ۱۲۰ نفر اعلام کرد.  

میراحمدی افزود: با طرف عراقی هماهنگ شده بود ایرانیانی که به هر دلیل در عراق بازداشت می‌شوند، تحویل پلیس ما شوند و پلیس هم آنها را تحویل مراجع قضایی دهد که طرف عراقی همکاری لازم را داشت.

رئیس ستاد اربعین تاکید کرد: با ایرلاین‌های متخلف برخورد می شود و پول اضافه به زوار بازگردانده می‌شود البته کمتر موردی داشتیم که ایرلاین‌ها تخلف کرده باشند مگر مواردی از دلال‌ها که بلیت را گران فروختند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha