پلمب ۴ هزار بنگاه مسکن متخلف در کشور/ بنگاه‌های مسکن قیمت‌سازی می‌کنند

تهران- ایرنا- مشاور وزیر راه و شهرسازی در امور مسکن گفت: گشت‌های نظارتی ما در سراسر کشور شکل گرفته و از ابتدای سال ۶۰ هزار بازرسی از بنگاه‌های در کل کشور انجام شده و چهار هزار بنگاه فاقد مجوز پلمب شده‌اند. 

به گزارش ایرنا، ابوالفضل نوروزی در گفت‌وگوی تلویزیونی اظهار داشت: بعضی از مشاوران املاک اقدامات خلاف قوانین و مقررات انجام می‌دهند و بدون جوار فعالیت می‌کنند. در ۶ ماه اخیر با بنگاه‌های بدون مجوز برخورد شد و بعضاً مشاهده شده که مشاوران املاک بیشتر از حد مشخص شده حق کمیسیون دریافت می‌کنند.

وی ادامه داد: گشت مشترک بین وزارت راه و شهرسازی، اتاق اصناف، تعزیرات شکل گرفت. ۱۶۴ هزار بنگاه فعال در سطح کشور داریم که گشت‌های نظارتی ما در سراسر کشور شکل گرفته و از ابتدای سال ۶۰ هزار بازرسی از بنگاه‌های در کل کشور انجام شده که ۴ هزار بنگاه فاقد مجوز پلمب شده‌اند.

مشاور وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: البته تمام بنگاه‌ها بازرسی نشده‌اند. در بعضی از شهرها میزان بنگاه‌ها از سرانه مصرف مردم به شدت بالاتر است و متأسفانه قیمت سازی مسکن در این بستر انجام می‌شود و بر افزایش قیمت مسکن و تورم موثر است.

نوروزی گفت: ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش قیمت مسکن یکی از نتایج گشت‌های مشترک از بنگاه‌های املاک بوده است.

معاملات سوری بنگاه‌ها خیلی در افزایش قیمت مسکن موثر نبوده است

کیانوش گودرزی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران نیز درباره وجود تبانی بین مشاوران املاک و معاملات سوری برای افزایش قیمت مسکن پرداخت و گفت: از ابتدای فروردین ماه امسال تاکنون ۱۴۰ تا ۱۵۰ بازرسی از مشاوران املاک تهران داشتیم و دو بار از تمام مشاوران املاک تهران بازرسی انجام شد که با کمک تعزیرات این گشت‌ها را ادامه داده‌ایم.

وی ادامه داد: در این ۶ ماه هزار و ۴۲۰ مورد مشاور املاک بدون مجوز را به اتاق اصناف و اماکن معرفی کرده‌ایم. ۱۱ هزار واحد صنفی مشاوره املاک دارای پروانه کسب داریم و چیزی حدود ۲ درصد دیگر به هزار و ۴۲۰ مورد مشاوره املاک بدون مجوز نیز باید اضافه کنیم؛ زیرا ممکن است مورد بازرسی قرار نگرفته باشند.

گودرزی خاطرنشان کرد: در حال اجرای طرح ساماندهی و قانون مداری برای مشاوران املاک هستیم. اینکه گفته شده ۱۱ تا ۱۲ هزار بنگاه بدون پروانه داریم درست نیست و ما در دو بار گشت زنی به این مسئله نرسیده‌ایم.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان تهران گفت: ما باید کاری کنیم که به صورت الکترونیکی جلوی واحدهای بدون پروانه گرفته شود و آن‌قدر گشت و بازرسی نداشته باشیم. کد رهگیری جز وظایف مشاوران املاک است و باید این اقدام را انجام دهند.

وی وجود تبانی بین مشاوران املاک برای انجام معامله سوری و افزایش کاذب قیمت مسکن را تائید کرد و گفت: این مسئله در هر صنفی ممکن است که وجود داشته باشد ولی این مسائل خیلی در افزایش قیمت مسکن تاثیر گذار نبوده است. در پردیس شاهد نابسامانی زیادی بودیم که ساماندهی شد. به عنوان مثال خانه ۳ میلیاردی در پردیس بعد از این اقدامات ۷۰۰ تا ۱ میلیارد کاهش یافت. در تهران هم شاهد افت ۱۰ تا ۱۵ درصد قیمت مسکن هستیم.

گودرزی گفت: مشاوران املاک از سالیان گذشته یک درصد حق کمیسیون می‌گرفتند و باعث گرانی مسکن نیز نمی‌شدند، ولی وقتی پلتفرم‌های فضای مجازی راه‌اندازی شد افراد ملک‌شان را با هر قیمتی که می‌خواهند عرضه می‌کنند و باعث مشکلات گرانی مسکن شده، کار مشاوران املاک را هم سخت کرده‌اند و مشاور املاک هم مقصر شناخته می‌شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha