به گزارش یکشنبه شب ایرنا از "یورو نیوز", بر اساس بیانیه اداره بنادر اوکراین، دو کشتی باربری با پرچم پالائو, روز شنبه در بندر چورنومرسک در جنوب اودسا پهلو گرفتند.
آنها اولین کشتیهای باری غیرنظامی هستند که از زمان خروج روسیه از توافق صادرات غلات دریای سیاه در یکی از بنادر اودسا پهلو میگیرند.
الکساندر کوبراکوف، معاون نخست وزیر اوکراین، روز شنبه در بیانیهای آنلاین گفت که این دو کشتی حدود ۲۰ هزار تن گندم را به کشورهای آفریقایی و آسیایی تحویل خواهند داد.
به گزارش ایرنا, آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران در نیویورک گفت که هفته آینده در تلاش برای احیای توافق صادرات غلات دریای سیاه در نشست سالانه سازمان ملل با رهبران ترکیه اوکراین و روسیه دیدار خواهد کرد.
دبیرکل سازمان ملل گفت: من مصمم به انجام هر اقدام ممکن برای احیای توافق صادرات غلات دریای سیاه هستم.
سرگئی لاوروف، روز یکشنبه در حاشیه نشست کشورهای گروه ۲۰ در دهلی نو به خبرنگاران گفت: مسکو در ماه ژوئیه در اعتراض به بیتوجهی کشورهای شرکت کننده در این قرارداد به موضوع صادرات غلات و کود روسیه، از این پیمان خارج شد.
وی اضافه کرد: در صورت رفع همه موانع صادرات غلات و کود روسیه از طریق دریای سیاه، به قرارداد مذکور برمیگردیم.
به نوشته خبرگزاری تاس، قرارداد غلات در ۱۷ ژوئیه (۲۶ تیر) منقضی شد. وزارت دفاع روسیه پس از آن هشدار داد که از ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیر)، مسکو همه کشتیهایی را که از طریق دریای سیاه به سمت بنادر اوکراین حرکت میکنند را به عنوان اهداف جنگی در نظر میگیرد که محمولههای نظامی بالقوه به این کشور حمل میکنند و کشورهایی که پرچم آنها بر فراز این کشتیها در اهتزاز است را نیز جزو کشورهای درگیر در جنگ اوکراین بشمار خواهد آورد.
ابتکار دریای سیاه مشهور به توافق غلات که ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱ (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲) توسط نمایندگان روسیه، ترکیه، اوکراین و سازمان ملل متحد امضا شد، در سایه تنش و جنگ میان دو طرف اصلی این قرارداد، عمری کمتر از یکسال داشت.
این توافق برای تسهیل صادرات محصولات کشاورزی از روسیه و اوکراین که به طور مشترک بیش از یک سوم صادرات جهانی غلات را به خود اختصاص میدهند، شکل گرفته بود.
در بخش نخست این توافقنامه، یک کریدور امن از طریق مناطق دریایی تحت کنترل نیروی دریایی روسیه در زمان عملیات نظامی این کشور در اوکراین مشخص شد. این بخش با انتقال دهها میلیون تن غلات از جمله ذرت، گندم، جو و آفتابگردان اجرا شد. نفت نیز به ارزش بیش از ۵. ۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ میلادی از طریق کریدورهای امن صادر شده است.
بخش دوم این توافقنامه به صادرات مواد غذایی و کود روسیه اشاره دارد که مسکو اعتقاد دارد این بخش اجرایی نشده است و بانکها متأثر از اقدامات آمریکا و اروپا از اعطای وام برای خرید غلات روسیه خودداری و شرکتهای بیمه نیز از ترس تحریمها از ارائه بیمهنامه برای محمولهها و کشتیهای روسیه خودداری کردهاند.
در چنین شرایطی، بانک کشاورزی «روس سیلخوزبانک» روسیه که در بخش کشاورزی متمرکز است، از سامانه پیام رسان بانکی بین المللی موسوم به سوئیفت جدا ماند که منجر به مشکلاتی در پرداختهای بینالمللی مسکو شد.
روسیه قبل از اعلام موضع خود در زمینه عدم تمدید توافقنامه غلات، گفته بود که اگر خواستههایش در مورد قسمت دوم توافق برآورده نشود، توافق را تمدید نخواهد کرد.
پهلوگیری دو کشتی باری در بنادر اوکراین پس از توقف توافق صادرات غلات
۲۷ شهریور ۱۴۰۲، ۰:۰۳
کد خبر:
85231017
تهران - ایرنا - مقامات اوکراینی روز یکشنبه اعلام کردند دو کشتی باری با استفاده از یک کریدور موقت دریای سیاه که پس از خروج روسیه از توافقنامه توسط دولت ایجاد شده بود، در یکی از بنادر اوکراین پهلو گرفتند.
اخبار مرتبط
-
مشاور رئیس جمهور سابق اوکراین: دریای سیاه بر روی اوکراین بسته شد
تهران- ایرنا- اولگ ساسکین مشاور لئونید کوچما رئیس جمهور سابق اوکراین گفت: دریای سیاه بر روی…
-
آنتونوف : درهای احیای توافق غلات باز است،آمریکا برای رفع تحریم ها اقدام کند
تهران - ایرنا - آناتولی آنتونوف سفیر روسیه در ایالات متحده گفت که مسکو روسیه بارها اعلام کرده…
-
دیدار گوترش با اردوغان، زلنسکی و لاوروف؛ هفته آینده در نیویورک
نیویورک – ایرنا- آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل هفته آینده برای احیای توافق غلات با رجب طیب…
-
ادعای انگلیس درباره حمله روسیه به یک کشتی باری
لندن – ایرنا – نخست وزیر انگلیس طی سخنانی در پارلمان این کشور، روسیه را متهم کرد که در ۲ شهریور،…
نظر شما