حمید آقابیگی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سطح باغهای انگور در شهرستان شاهرود بیش از چهار هزار و ۸۴۴ هکتار است که سه هزار و ۷۱۰ هکتار آن بارور و یکهزار و ۱۳۴ هکتار آن غیربارور است.
وی با اشاره به اینکه برداشت این محصول از هفته پایانی خرداد آغاز و تا اواخر مهرماه ادامه دارد، ابراز کرد: انگور مهمترین محصول باغی این شهرستان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب است.
آقابیگی با بیان اینکه هدف از توسعه و تولید انگور در شهرستان شاهرود، مصرف تازهخوری است، اظهار کرد: توسعه باغها با ارقام جدید و همچنین سرشاخهکاری (پیوند اسکنه سبز) ارقام یادشده بر روی ارقام سفید و سرخ فخری به منظور تولید و صادرات طی سالهای اخیر در حال افزایش است.
رییس اداره جهاد کشاورزی شاهرود ادامه داد: استفاده از سامانههای تربیت انگور و اجرای طرح داربستی کردن باغهای این شهرستان در حال توسعه و پیشرفت است.
وی با بیان اینکه داربستی کردن باغها مزیتهای فراوانی دارد، افزود: افزایش کیفیت، کمیت و میزان تولید محصول به دلیل اکسیژنرسانی و نور بهتر، کاهش هزینههای مربوط به مدیریت تاکستان، امکان مکانیزه کردن و تسهیل در عملیات داشت و برداشت، شیوع کمتر و کنترل بهتر آفتها و بیماریها به دلیل نفوذ نور بیشتر به داخل تاج درختان و تهویه بهتر، از مزیتهای این طرح است.
آقابیگی ابراز کرد: مهمترین رقمهای انگور شهرستان شاهرود شامل، خلیلی، پرلت، عسگری، لعل، شاهانی، صاحبی، کشمشی، سفید و سرخ فخری(شاهرودی ) و ریش بابا است.
رییس اداره جهاد کشاورزی شاهرود ادامه داد: فرآوردههای محصول انگور نیز شامل، کشمش، مویز، آبغوره، گردغوره، شیره انگور، سرکه، ترشی غوره و برگ انگور است.
وی تاکید کرد: ساخت باغهای انگور ارقام وارداتی با اجرای سیستم فراز(داربستی)، کنترل آفات و بیماریهای انگور، رعایت توصیههای تغذیهای مناسب، اصلاح روشهای آبیاری و استفاده از سامانههای نوین آبیاری در باغها، از مهمترین اقدامهایی است که میتواند در افزایش تولید و کاهش مصرف آب تأثیرگذار باشد.
شهرستان شاهرود در شرق استان سمنان دارای ۳۰ هزار هکتار زمینهای کشاورزی و ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ است.
به گزارش ایرنا، ۱۹۸ هزار هکتار از وسعت زمینهای استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی فعالند.
نظر شما