مردم تبریز و آذربایجان با اشعار شهریار زندگی می‌کنند

تبریز - ایرنا - معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی گفت: هویت تبریز و آذربایجان با نظامی عجین شده، با صائب و فضولی پرواز کرده و اوج گرفته و با شهریار زنده است و مردم با شهریار و اشعارش زندگی می کنند.

به گزارش ایرنا، «تراب محمدی» روز دوشنبه در آیین گلباران مزار استاد شهریار در مقبره الشعرای تبریز اظهار کرد: شاعران یکی از ستون های حفظ فرهنگ، یکپارچگی و اتحاد ملی بوده و هستند و با اشعارشان روح ایرانی و اسلامی را زنده نگه داتشه اند.

وی به بیان ویژگی های اشعار استاد شهریار پرداخت و گفت: شهریار با شعرهایش قله های عرفان را فتح کرد و باید در عصر کنونی، از اشعار و سروده های وی برای هویت بخشی نسل جوان استفاده کرد.

مردم تبریز و آذربایجان با اشعار شهریار زندگی می‌کنند

ایران دوستی و اسلام مداری رمز ماندگاری اشعار شهریار است

معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی نیز در این آیین با بیان اینکه شهریار، شهریاری و ماندگاری خود را مدیون ۲ عنصر ایران دوستی و اسلام مداری است، گفت: ایران دوستی و اسلام مداری در لابلای اشعار شهریار به وفور به چشم می خورد که امیدواریم با برگزاری مراسم گرامیداشت، بتوانیم حق این شاعر بزرگ کشور را ادا کنیم.

«حسن گلی» ادامه داد: برگزاری روز شعر و ادب فارسی که به نام شهریار و تبریز و آذربایجان ثبت شده نمود و نشان واقعی از انسجام و وحدت ملی است.

وی از مقبره الشعرا با عنوان گنجینه و سرمایه ای باارزش نام برد و گفت: در دوره جدید مدیریت فرهنگ و ارشاد، تلاش بر این است تا این مکان فرهنگی بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب، به کانون اندیشه و فکر غرب کشور تبدیل شود و تبریز به جایگاه اصلی و واقعی خود بازگردد.

مردم تبریز و آذربایجان با اشعار شهریار زندگی می‌کنند

شهریار شاعری چند وجهی است

استاد دانشگاه تبریز نیز در این مراسم با بیان اینکه قالب ها و مضامین اشعار شهریار، وی را به شاعری چند وجهی تبدیل کرد گفت: این شاعر دوزبانه، هم در زبان فارسی و هم در زبان ترکی شاهکارهای زیادی خلق کرد که هذیان دل و حیدربابایه سلام نمونه بارز آنهاست.

«ابراهیم اقبالی» افزود: منظومه فکری استاد شهریار حول ۲ محور مهم و اساسی ایرانیت و اسلامیت بود و این ۲ عنصر مهم، همواره در اشعار و سروده های وی به چشم می خورد از این رو، شهریار و اشعارش برای همیشه ماندگار خواهند بود.

شهریار جزو اولین شاعرانی بود که از انقلاب اسلامی به عنوان والفجر نام برده و از این انقلاب به عنوان زمینه ای برای طلوع فجر و امام زمان (عج) یاد کرده است.

وی با بیان اینکه شهریار فردی سیاسی نبود، گفت: البته این به معنی آشنا نبودن وی با مسایل سیاسی نبود بلکه وی سیاست خود را بر اصول دیانت استوار کرد و جزو اولین شاعرانی بود که از انقلاب اسلامی به عنوان والفجر نام برده و از این انقلاب به عنوان زمینه ای برای طلوع فجر و امام زمان (عج) یاد کرده است.

اقبالی ادامه داد: شهریار به رغم فشارها، هیچ گاه از انقلاب و اسلام جدا نشد و در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی، در کنار رزمندگان اسلام ماند و حتی حقوقی را که از دانشگاه دریافت می کرد بدون کم کردن ریالی، به جبهه می بخشید.

۲۷ شهریور؛ سالروز وفات استاد محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ملی شعر و ادب ایران نامیده شده است.

استاد شهریار سال ١٢٨٥ هجری خورشیدی در تبریز متولد شد و ۲۷ شهریور ۱۳۶۷ چشم از جهان فرو بست.

مقبره الشعرای تبریز بر اساس اسناد و مدارک تاریخی، مدفن ۴۰۰ تن از شاعران و عارفان نامی ایران زمین از جمله 'شهریار ملک سخن' است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha