۲۷ شهریور ۱۴۰۲، ۱۵:۱۶
کد خبرنگار: 1036
کد خبر: 85231669
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آغاز ساخت مرکز آتش‌نشانی در شرق نوشهر

۲۷ شهریور ۱۴۰۲، ۱۵:۱۶
کد خبر: 85231669
آغاز ساخت مرکز آتش‌نشانی در شرق نوشهر

نوشهر- ایرنا - ساخت مرکز آتش نشانی در حوالی روستای"خضر تیره" واقع در کنارگذر نوشهر - رویان موضوعی که از دیرباز جزو دغدغه های روستاییان بخش مرکزی نوشهر بود که با آغاز عملیات ساخت آن در دولت مردمی سیزدهم در واقع به درخواست ۲ دهه اهالی منطقه پاسخ داده شد.

به گزارش ایرنا، بخش مرکزی نوشهر در قالب سه دهستان کجور، خیرودکنار و نارنج بن، ۵۷ نقطه روستایی، یک نقطه شهری، ۶۰ هزار نفر جمعیت بومی و ۱۵۰ هزار جمعیت غیر بومی است و بنابر آمار مستند، طی ۲ دهه گذشته تاکنون نزدیک به ۲۵۰ هزار ویلا متعلق به خوش نشینان تاکنون در این خطه غربی استان ساخته شده است.

این خطه به علت برخورداری از موقعیت های ممتاز و منحصربفردی نظیر همسایگی به جنگل های هیرکانی، دریای خزر، روستاهای سرسبز و بدیع در دامنه عرصه های جنگلی مشرف به ساحل، جاذبه های تاریخی و بوستان های جنگلی از گذشته تاکنون پذیرای میلیون ها مسافر و گردشگر بوده که حضور یکباره میلیون ها گردشگر در بیشتر ماه ها به ویژه نیمه نخست سال به این خطه به طور طبیعی با بروز حوادث طبیعی محتمل نظیر وقوع سوانح رانندگی، آتش سوزی مسکونی، جنگل، مزارع کشاورزی همراه بوده است.

در زمان حاضر ارایه خدمات ایمنی و آتش نشانی به هنگام بروز حوادثی مانند سوانح رانندگی، آتش سوزی بناهای مسکونی، مزارع کشاورزی، محبوس شدن افراد در آسانسور درصورتی اگر در روستاهای شرق نوشهر رخ دهد از سوی ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری نوشهر انجام می گیرد که متاسفانه درصد خسارت ها و آمار تلفات به علت بعد مسافت، ترافیک پرحجم و غیر استاندارد بودن مسیر ها افزایش می یابد.

آغاز ساخت مرکز آتش‌نشانی در شرق نوشهر

موضوعی که سال ها دغدغه اهالی ۲۴ روستای شرق و حتی مسافران و گردشگران سواره رو در کنارگذر نوشهر - رویان بود که از تاخیر در خدمات ایمنی و اطفای حریق آتش نشانان گلایه داشتند و بارها این مساله سوژه رسانه ها هم شده بود اما فقط در حد وعید و وعید باقی ماند و عملی نشد.

بنابراین در زمان بروز حوادث آتش سوزی و یا وقوع سوانح رانندگی، یکی از دغدغه های روستاییان این منطقه نبود مرکز آتش نشانی، امکانات و تجهیزات و نیروهای آموزش دیده آتشان نشان برای امداد رسانی به حادثه دیدگان در این خطه بود و سال ها هم این موضوع سوژه رسانه ها شده بود و مسوولان هم در نشست های مختلف آن را مطرح منتهی فقط در حد مصوبه و حرف باقی مانده بود.

برابر آمار، در محدوده کنارگذر شرق نوشهر، حدود ۲۴ روستا در قالب ۱۰ هزار نفر ساکنند و بنابراین برای دریافت خدمات اطفای حریق در زمان بروز این گونه حوادث تلخ و ناگوار باید ساعت ها در انتظار آتش نشانان شهرداری نوشهر می نشستند، دغدغه ای که سال ها آنان را نگران و رنج می داد.

نمونه آن می توان به وقوع آتش سوزی در مجتمع آموزشی و رفاهی بانک مرکزی در منطقه ساحلی "دزدک " واقع در فاصله حدود ۱۰ کیلومتری شرق نوشهر در فروردین ماه سال ۱۳۹۷ اشاره کرد که متاسفانه به علت نبود مرکز آتش نشانی در حوالی این مجموعه، افزون بر خسارت هنگفت به تجهیزات و لوازم داخلی آن، بلکه در این حادثه دلخراش و دردناک یک نفر جان باخت و فرد دیگری هم بشدت مصدوم و روانه بیمارستان شد.

تا اینکه در سایه همگرایی و هم افزایی مسوولان جهادی دولت سیزدهم، استقبال خوب دهیاران، شوراها این پیگیری ها نتیجه داد و به ثمر نشست و به تازگی عملیات اجرایی این طرح در حوالی روستای "خضر تیره " واقع در مسیر کمربندی "ونوش - رویان " اجرایی شد.

در این پیوند، بخشدار مرکزی نوشهر گفت : موضوع استقرار ایستگاه یا مرکز آتش نشانی در شرق نوشهر سابقه آن به ۲ دهه گذشته بر می گردد چرا که جمعیتی که به یکباره طی این سال ها بدون ثبت شدن آمار آن ها در طرح ملی سرشماری نفوس و مسکن در این خطه غربی استان ویلا ساختند و ساکن هستند در هیچ شرایطی با سرانه و شاخصه های جمعیت بومی منطقه همخوانی ندارد.

ضروت تقویت امکانات و تجهیزات آتش نشانی

یزدان کُرد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : حدود ۲۵۰ هزار ویلا متعلق به خوش نشینان در دامنه جنگل های شرق نوشهر مشرف به دریا ساخته شده بنابراین جمعیت این منطقه از ۶۰ هزار نفر به ۱۵۰ هزار نفر رسیده و به طور طبیعی با ورود این جمعیت شناور به این منطقه، بروز حوادثی مانند آتش سوزی منزل، مزارع کشاورزی، جنگل، سوانح رانندگی اجتناپذیر است.

به تاکید وی تصویت امکانات و تجهیزات ایمنی و آتش نشانی در این منطقه ضروری است.

این مسوول اظهار کرد : در سال های گذشته حوادث دلخراشی در این نقطه شرقی به ویژه سوانح رانندگی در کنارگذر نوشهر-رویان رخ داد منتهی به علت عدم استقرار مرکز آتش نشانی، شاهدان وقوع این حوادث برای امداد رسانی و خدمات ایمنی ناگزیر بودند به آتش نشانان نوشهر پناه بیاورند و بنابراین از آنجایی که زمان خدمات دهی باید در کوتاه ترین مدت انجام می گرفت به علت بعد مسافت و ترافیک ارایه خدمات بموقع امکانپذیر نبود.

بخشدار مرکزی نوشهر گفت : عملیات ساخت مرکز آتش نشانی و خدمات ایمنی در مسیر کمربندی ونوش - رویان در پی درخواست مردم به ویژه اعضای شوراها و دهیاران و تلاش های مسوولان به ویژه فرماندار و نماینده مجلس شورای اسلامی هفته جاری آغاز شد.

صرف ۲ میلیارد تومان برای ساخت ایستگاه آتش نشانی

کُرد افزود : قرار است این طرح در زمینی به گستره حدود ۳۰۰ متر در ۲ طبقه و اعتباری بالغ بر ۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات نماینده مجلس شورای اسلامی، اعتبارات دولتی، مشارکت شوراها و دهیاری برای ارایه خدمات به ۲۴ روستای شرق نوشهر در روستای خضر تیره حومه سی سنگان مدت یکسال ساخته شود و هم اینک خودروی آتش نشانی هم از سوی دهیاری و شورای اسلامی روستای خضر تیره خریداری شده است.

افزایش جمعیت شهرستان نوشهر در پی ساخت و سازهای بی‌رویه در محدوده و حریم شهر، روند روزافزون بلندمرتبه سازی در سالهای اخیر در خطه غربی مازندران سبب شده تا احساس نیاز به خدمات ایمنی و آتش نشانی در مناطق گردشگرپذیر ملموس تر و محسوس تر شود.

برابر شاخص ها، به ازای هر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر باید یک ایستگاه آتش نشانی ایجاد شود در حالی که شهر با جمعیت ۵۰ هزار نفری نوشهر فقط یک ایستگاه آتش نشانی و خدمات ایمنی دارد که افزون بر ارایه خدمات در حوزه شهری بلکه باید به ۵۷ روستای بخش مرکزی هم خدمات ارایه دهد که این رویه به طور عملی ممکن نیست چرا که طبق استاندارد مدت زمان آتش نشانان بر سرصحنه حادثه حدود پنج دقیقه است در حالی که طول نوار ساحلی مرکز شهر تا آخرین نقطه این شهرستان حدود ۴۰ کیلومتر است.

دولت مردمی سیزدهم علاوه بر احداث مرکز تجزیه و مبادلات پستی در نوشهر، صدور مجوز مرز هوایی بین المللی، ایجاد بزرگترین شهر سلامت کشور در رامسر، تسریع در احداث بیمارستان فوق تخصصی تنکابن، گازرسانی به مناطق کوهستانی، احیای مرکز مطالعات ماهیان سردآبی کشور در تنکابن، احداث آزادراه چالوس - رامسر، ایجاد دانشکده علوم پزشکی در تنکابن و راه اندازی پروازهای خارجی در فرودگاه نوشهر از جمله اقدامات جهادی دولت مردمی سیزدهم در منطقه غرب مازندران طی دو سال اخیر بوده که اهالی را نسبت به حل مشکلات زیرساختی هفت شهرستان غربی استان امیدوار کرده است.

شهرستان های نوشهر، چالوس، نور، کلاردشت، عباس آباد، تنکابن و رامسر واقع در غرب مازندران سالانه میلیون ها گردشگر و مسافر را خدمات می دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha