کمال خدری روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه نتایج تعطیلی بازارچه های مرزی استان در ۶ سال اخیر بر روی وضعیت اقتصادی منطقه به خوبی قابل مشاهده است، اظهار کرد: بعد از تعطیلی بازارچههای مرزی بانه، رکود بازار، مهاجرت مردم به ویژه جوانان برای کار به دیگر نقاط کشور و کاهش فروش اجناس و کالاهای مغازههای سطح شهر اتفاق افتاد.
وی با اشاره به اینکه بازگشایی این بازارچهها همواره از مطالبات مردم، بزرگان و معتمدان شهر بود، اضافه کرد: بی شک عدم بازگشایی این بازارچهها بدترشدن وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم را به دنبال خواهد داشت.
فرماندار شهرستان بانه ادامه داد: به طور مستقیم حدود ۲۰ هزار نفر از مردم بانه و اهالی شهرهای اطراف هم چون سقز، مریوان و بوکان از فواید بازارچه های مرزی این شهرستان بهرهمند می شدند.
خدری با بیان اینکه در زمان فعالیت بازارچه های مرزی شاهد پویایی در بازار و تحرک زیادی بین مردم بودیم، یادآور شد: خوشبختانه با پیگیری استاندار کردستان و نماینده مردم شهرستانهایی سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی زمینه بازگشایی مجدد این بازارچه ها فراهم شده است.
وی با بیان اینکه ۲۲ شهریور سال جاری مراسم بازگشایی بازارچه مرزی ههنگهژال بانه با حضور استاندار کردستان و جمع دیگری از مسئولان و مردم برگزار شد، ادامه داد: در این مراسم حدود ۲ هزار نفر از مردم این شهرستان به منظور بیان تشکر و ابراز خوشحالی خود از این اقدام دولت حضور پیدا کرده بودند.
فرماندار شهرستان بانه ضمن تقدیر از شورای تامین استان و شهرستان برای بازارچه مرزی هه نگه ژال، ادامه داد: در انتظار ابلاغ سازوکار اجرایی در بازارچه مرزی ههنگهژال هستیم و به محض دریافت ابلاغیه فعالیت در این بازارچه آغاز می شود.
خدری خواستار همراهی مردم برای بازگشایی بازارچه های مرزی شد و اظهار کرد: برای بازگشایی ۲ بازارچه دیگر این شهرستان از جمله گلهسور به همکاری بیشتری از سوی مردم نیاز داریم چراکه همراهی آنها سرعت این اقدام تاثیرگذار و مهم را زیادتر خواهد کرد.
روستای ههنگه ژال در نقطه صفر مرزی و بخش ننور شهرستان بانه واقع شده است. بانه در ۲۴۰ کیلومتری شمال غرب سنندج قرار گرفته است.
نظر شما