شیلات زیر ذره‌بین تحقیقات کشاورزی

شهرکرد - ایرنا -چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌های رتبه‌دار در تولید ماهیان سردآبی است به خصوص ماهی قزل‌آلای این استان اکنون در کشور شهرت خوبی دارد و حتی برخی از رستوران‌ها نیز در برنامه غذایی خود به کیفیت بالای ماهیان این استان اشاره دارند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با آب و هوایی سرد و خشک و دارا بودن منابع آبی شامل چشمه‌ها، قنوات، چاه‌های کشاورزی، رودخانه‌ها، تالاب‌ها و سدهای مخزنی کشاورزی و برق‌آبی، شرایط آب و هوایی مناسبی برای تکثیر و پرورش ماهیان سردابی و به خصوص ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمانی دارد.

شیلات زیر ذره‌بین تحقیقات

نقش چهارمحال و بختیاری در صنعت آبزی‌پروری

معاون وزیر جهادکشاورزی و رییس سازمان شیلات در سفر به شهرکرد در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا در خصوص سرانه مصرف ماهی در کشور گفت: سرانه مصرف آبزیان در جهان ۲۰/۲ کیلوگرم است که در ایران ۱۳/۸ گرم است.

سید حسین حسینی افزود:مصرف آبزیان در چهارمحال و بختیاری با وجود اینکه این استان یکی از مناطق مهم تولید ماهیان سردآبی کشور است ۸/۹ کیلوگرم است که متوسط سرانه استان پایین است.

به گفته وی، پروتئین آبزیان از ارزش غذایی بالایی برخوردار است که نیازمند توجه بیشتر به مصرف ماهیان و آبزیان است.

۲۶ هزار تن تولید ماهی

مدیر شیلات و آبزیان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز بیان اینکه این استان ۲۶ هزار تن ماهی سردآبی را تولید کرده است، گفت: این میزان از ۴۸۰ مزرعه پرورش ماهی درشهرستان‌های استان تولید شده است.

نامدار ملک‌پور افزود: ۲۰ کارخانه تولید خوراک آبزیان گرم آبی و سردابی نیز در چهارمحال و بختیاری احداث شده است که استان را با تولید سالانه ۳۷۵ هزار تن محصول در خاورمیانه و در کشور رتبه نخست قرار دارد.

وی افزود: ۱۰ کارخانه صنایع فرآوری وبسته بندی ماهی نیز دراستان سالانه ۳۰ هزار تن محصول را روانه بازارهای داخلی وخارجی می‌کنند.

شیلات زیر ذره‌بین تحقیقات

تحقیقات در حوزه شیلات کم است

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیت استان در بخش شیلات گفت: تحقیقات علمی لازم و مطلوب در این زمینه وجود ندارد و کمرنگ است که این امر نیازمند برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری در استان است.

حسین برزگر در دیدار با اعضای مرکز تحقیقات استان افزود: متاسفانه تاکنون اقدامات علمی و تحقیقاتی مطلوبی در حوزه شیلات استان صورت نگرفته است.

وی با تاکید برضرورت انجام فعالیت‌های تحقیقاتی در حوزه شیلات استان اظهار داشت: تحقیقات باید به گونه‌ای باشد که سبب بهبود معیشت مردم و فعالان این حوزه شود.

برزگر با اشاره به اینکه استان رتبه‌ اول تولید ماهی‌های سردابی در کشور را دارد، افزود: هم‌اکنون بیش از ۲۰ کارخانه تولید خوراک آبزیان در استان فعال است و ۵۰ درصد خوراک آبزیان کشور و ۸۰ درصد خوراک میگوی کشور در استان انجام می‌شود.

به گفته وی، هم‌اکنون در استان هفت واحد بسته‌بندی و وجود دارد و ۳۰ هزار بسته‌بندی در این واحد انجام می‌شود که این میزان از استان های جنوبی هم بیشتر و گسترده‌تر است و نبود بخش تحقیقات شیلات آسیب جدی بر این بخش وارد کرده است.

شیلات زیر ذره‌بین تحقیقات

فعال شدن بخش سیلات در مرکز تحقیقات کشاورزی

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری گفت: راه‌اندازی موسسه تحقیقات شیلات با توجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های مهم این استان با وجود داشتن مصوبه دولت پس از ۲ دهه که بر زمین مانده بود، از سال گذشته به جریان افتاد.

حسن جهانبازی روز سه‌شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: با توجه به قابلیت‌ها و ظرفیت‌های این استان در بخش تولید ماهی؛ راه‌اندازی موسسه تحقیقات شیلات در چهارمحال و بختیاری همواره به عنوان یکی از مطالبه‌ها مورد تاکید مسوولان استان به شمار می‌رود.

وی اظهار داشت: براساس سیاست‌های قبلی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی چون سیاست‌گذار حوزه تحقیقات شیلات؛ موسسه تحقیقات شیلات کشور است بیشتر این تشکیلات در استان‌های ساحلی و در حوزه آب‌های داخلی هم در برخی از استان‌ها از جمله کهگیلویه و بویراحمد راه‌اندازی شده است.

جهانبازی ادامه داد: براساس مصوبه هیات دولت در گذشته، وزارت جهاد کشاورزی مکلف شده بود با توجه به رتبه نخست چهارمحال و بختیاری در بخش تولید آبزیان به خصوص ماهی قزل‌آلا، ظرفیت بزرگ استان در بخش تولید غذای ماهی و میگو و برخی مشکلات در حوزه ماهیان داخلی؛ بخش تحقیقات شیلات در استان در قالب ایستگاه تحقیقاتی و یا بخش تحقیقات شیلات فعال شود که این مصوبه همچنان تا پارسال برزمین مانده بود و از سال گذشته با همت دولت سیزدهم دوباره فعال شد.

وی گفت: در همین ارتباط از سال گذشته راه‌اندازی مرکز تحقیقات شیلات در چهارمحال و بختیاری به عنوان یک مطالبه از سوی مدیریت ارشد استان و رییس سازمان جهادکشاورزی مطرح و در زمان حاضر ۷۰ تا ۸۰ درصد از مقدمات افتتاح این مرکز در استان فراهم شده است.

شیلات زیر ذره‌بین تحقیقات

جهانبازی یادآور شد: مهمترین مشکل در بخش راه‌اندازی مرکز تحقیقات شیلات بحث تامین نیروی انسانی بود که در زمان حاضر شرایط جذب یک نیروی نخبه در این بخش فراهم و همچنین در فراخوان سالجاری سازمان تحقیقات فرایند جذب یک نفر عضو هیات علمی با تخصص شیلات نیز فراهم شده است.

وی با اشاره به موافقت تحقیقات شیلات و سازمان تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی براساس دستور مدیریت ارشد چهارمحال و بختیاری اعتبار لازم از محل اعتبارات دانش بنیان برای ایجاد زیرساخت‌های آزمایشگاهی تامین شود.

به گفته جهانبازی، تاکنون خریدهای لازم برای تامین زیرساخت‌ها انجام شده و امید می‌رود با توجه به روند کار زمینه راه‌اندازی مرکز تحقیقات شیلات چهارمحال و بختیاری در نیمه دوم سال فراهم شود.

به گزارش ایرنا، استان چهارمحال و بختیاری با تولید سالانه بیش از ۲۶ هزار تن ماهی قزل‌آلا رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی کشور را در یک دهه اخیر به خود اختصاص داده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha