چهار شهر و روستای سیستان و بلوچستان ثبت ملی و جهانی صنایع‌دستی هستند

زاهدان- ایرنا- سرپرست اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان از پیگیری و اجرای مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب در دهه ۸۰ خبر و داد و گفت: ثبت چهار شهر و روستای این استان در فهرست ملی و جهانی صنایع‌دستی بخشی از اقدامات انجام شده است.

محمدهادی طهرانی مقدم روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب در دهه ۸۰ با بیان اینکه که یک‌بند آن مربوط به حمایت از صنایع‌دستی و ایجاد صنایع کوچک در منطقه بود، افزود: بر خود لازم دانستیم تا روند اجرایی‌شدن این مصوبات را در حوزه کاری خود بررسی کنیم؛ از این‌رو در ۲۱ سال گذشته اقداماتی پیرامون اجرای این مصوبه در دستورکار قرار داشته که آموزش‌دیدگان ترویجی صنایع‌دستی ۷۴ هزار و ۳۱۸ نفر و آموزش شاغلان صنایع‌دستی ۹۵۳ نفر از جمله فعالیت‌های صورت‌گرفته به شمار می‌رود.

وی ارائه تسهیلات بانکی در راستای حمایت از صنعتگران را از دیگر برنامه‌ها عنوان کرد و افزود: از سال ۹۶ تاکنون یک‌هزار و ۲۹۲ طرح به مبلغ ۹۱۰ میلیارد و ۳۹۹ میلیون ریال ارائه شده، افزون بر آن صدور مجوز کارگاهی و انفرادی برای بیش از ۱۰ هزار کارگاه تولیدی، و صدور کارت شناسایی صنعتگری و جواز تأسیس کارگاه از دیگر برنامه‌ها در راستای اجرای این بند از مصوبه بوده است.

این مقام مسوول ثبت ۲ شهر ملی شامل؛ شهرستان نیمروز به عنوان شهر ملی خامه‌دوزی، شهرستان ایرانشهر به عنوان شهر ملی سوزن‌دوزی، روستای تنگ سرحه شهرستان لاشار به عنوان یک روستای ملی حصیربافی و روستای کلپورگان شهرستان سراوان را به عنوان یک روستای جهانی سفال از دیگر اقدامات انجام شده دانست و ادامه داد: در طی این مدت ۱۹۸ اثر مهر اصالت ملی و ۱۰ اثر مهر اصالت جهانی دریافت کرده‌اند.

وی بیمه ۷۰۰ نفر از صنعتگران صنایع‌دستی از محل بیمه کشاورزان و روستاییان و بیمه تأمین اجتماعی را از دیگر فعالیت‌ها اعلام کرد و گفت: ایجاد و راه‌اندازی چهار بازارچه صنایع‌دستی در کاروان‌سرای ملک شهرستان زاهدان، تنگ سرحه شهرستان لاشار، روستای کلپورگان شهرستان سراوان و بانک ایران و انگلیس در شهرستان زابل همچنین استقرار و راه‌اندازی ۲ خط بسته‌بندی اهدایی از سازمان یونیدو در شهرستان‌های زابل و ایرانشهر از جمله اقدامات در دستورکار در این دوره مدیریتی در راستای تحقق مصوبه معظم له هست و خود را ملزم به اجرایی‌شدن آن می‌دانیم.

به گفته سرپرست اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی سیستان و بلوچستان، شرکت در ۱۰ نمایشگاه خارجی و ۴۵ نمایشگاه داخلی نیز طی این مدت انجام شده است.

وی با بیان اینکه برخی از اقدامات نیاز به تقویت و توسعه بیشتر دارند، گفت: یکی از علت‌های اصلی در عدم اجرای کامل این بند از مصوبه، عدم تأمین اعتبار به‌موقع بوده است.

طهرانی مقدم اظهار کرد: در زمینه فروش صنایع‌دستی در مقاصد ملی و بین‌المللی، معرفی و برندسازی محصولات صنایع‌دستی، بیمه صنعتگران و توسعه فعالیت‌های بسته‌بندی و تجاری‌سازی محصولات صنایع‌دستی برنامه‌هایی در دستور کار است تا بتوان با انجام آنها به تحقق این بند از مصوبه که حدود ۲۱ سال از ابلاغ آن می‌گذرد، عمل کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha