"سید علی قریشی" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طرحی برای ادغام سوادآموزی در مجلس شورای اسلامی در جریان است که در صورت اجرایی شدن این اقدام، بخش زیادی از جامعه ضرر خواهند کرد چون از خدمات این نهاد محروم می شوند.
وی ادامه داد: آموزش دهنده های سوادآموزی ،کوچه به کوچه می روند و این نهاد عرضه محور است و خوشبختانه در این دولت و بخصوص ریاست محترم جمهوری حمایت ویژه ای از این بخش صورت گرفته است .
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد گفت: استان ما یکی از استانهای مطرح مهاجر پذیر کشور است و این دانش آموزان کم سواد که بخشی از اتباع هستند نیز در بین ما زندگی می کنند که ۹۰ درصد از مهاجرین داخل و خارج کشور و ۱۰ درصد یزدی هستند .
قریشی ادامه داد: در سال ۱۳۵۵ تعداد ۲۹۰ هزار و ۴۸۲ نفر از جمعیت استان که ۵۲ درصد را شامل می شود باسواد بودند؛ در سال ۱۳۹۵ تعداد با سواد به افزون بر ۹۰ درصد رسید و تعداد بی سواد نیز ۹۰ هزار نفر بود و در سال ۱۴۰۰ که جمعیت استان یک میلیون و ۱۰۹ هزار و ۲۰۳ نفر بود نیز ۹۳ درصد باسواد و هفت درصد بی سواد بودند که آخرین سرشماری جمعیتی کشور است.
وی افزود: سواد آموزی موقعی فقط خواندن و نوشتن بود ولی الان در بسیای از موارد فرهنگی اجتماعی فعالیت دارد و بخصوص در زمینه مهارت های زندگی و حرفه ای نیز سعی شده یکی از حرفه ها را فرا بگیرند .
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد گفت: از همه مردم درخواست داریم در زمینه معرفی و شناسایی بی سوادان به ما کمک کنند همچنین معلمان سوادآموزی بدون هیچگونه رابطه استخدامی و با حق الزحمه کم در حال فعالیت هستند و برای تبدیل وضعیت این بزرگواران که ۳۰۰ نفر آموزش دهنده و ۱۵۰ نفر معلم خرفه ای هستند درخواست مساعدت داریم تا این مشکل ۱۰ ساله حل شود.
نظر شما