به گزارش ایرنا «سید علی قریشی»روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ۹۳.۶ درصد افراد بالای ۶ سال یزد باسواد هستند افزود: ۲۶ درصد سواد اموزان استان در سنین دانش اموزی هستند.
وی تصریح کرد: در سال گذشته ۲ هزار و ۳۱۶ نفر شامل یکهزار و ۵۱۰ نفر ایرانی و ۸۰۶ نفر اتباع خارجی که ۱۹ درصد دختر و ۸۱ درصد پسر بودند در کلاس های سواد اموزی شرکت کردند.
سهمیه سواد آموزی استان سه هزار و ۴۰۰ نفر تعیین شده است
وی گفت: سهمیه استان برای جذب سوادآموزان در سال تحصیلی جاری سه هزار و ۴۰۰ نفر تعیین شده که این سهمیه شامل سه دوره آموزش سواد، انتقال و تحکیم سواد می باشد.
قریشی تعداد آموزش دهنده معاونت سوادآموزی اداره کل اموزش و پرورش استان را ۳۰۰ نفربیان کرد و افزود: ۱۵۰ نفر از این تعداد فعال هستند.
وی با اشاره به شروع جذب بی سوادان و کلاس بندیها از اول شهریور تا آبانماه، گفت: هر ساله ۷۰ درصد حجم ابلاغی کشور در استان تحت پوشش قرار میگیرند که امیدواریم با همکاری مردم و دستگاهها تعداد کلاسهای سوادآموزی استان به ۲۵۰ کلاس برسد.
فعالیت ۶ مرکز یادگیری محلی در یزد
قریشی تعداد مراکز یاد گیری محلی نهضت سواد موزی را ۶ مرکز بیان کرد و گفت: چهار مرکز از این تعداد در یزد، یک مرکز در زندان یزد و یک مرکز هم در مهریز دایر است.
وی ادامه داد: شرکت کنندگان در کلاس های این مراکز علاوه بر سوادآموزی، حرفه های پس از سواد را نیز در زمینه های گوناگون فرا می گیرند.
قریشی خاطرنشان کرد: این کلاسها با توانمندسازی افراد از نظر فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی موجب بهبود زندگی گروه هدف می شود
فعالیتهای جانبی فرهنگی در حوزه سوادآموزی استان یزد
معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش استان یزد با اشاره به برنامههای فرهنگی و ورزشی متناسب با بوم استان معاونت نهضت سواد اموزی اداره کل آموزش و پرورش افزود: این برنامه ها شامل چهارشنبههای فرهنگی یادبود شهید سلیمانی، حفظ صلوات خاصه امام رضا(ع)، حفظ آیه الکرسی، تشکیل گروههای سرود و نمایش و برنامه های ورزشی شامل شنا، فوتبال و طناب کشی است.
قریشی ادامه داد: تقاضا داریم از همه هشمهریان که هر کجا بیسواد وجود دارد به ما اطلاع دهند تا همکاری لازم را جهت تحصیل این عزیزان انجام دهیم و طبق وظیفه ای که به ما محول شده در این مسیر هر گونه کمک و مساعدت را خواهیم داشت .
استان یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما