به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا؛ مجمع عمومی سازمان ملل متحد هر سال با حضور کشورهای عضو در نیویورک برگزار میشود، رویدادی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، برای نخستین بار محمدعلی رجایی در قامت نخستوزیر در سال ۵۹ به مجمع عمومی سازمان ملل حضور یافته بود و تا امروز کشورمان در راستای تبیین مواضع و رویکردهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران و رایزنیهای سیاسی در سطح جهانی در این رویداد مهم شرکت کرده و امسال نیز رئیس جمهور کشورمان برای سی و ششمین بار در صحن این سازمان حضور یافت.
شهید رجایی در نخستین حضور خود در مجمع، سخنرانیاش را با آیه ای از کلام الله مجید «لایحب الله الجهر بالسوء من القول الامن ظلم: خداوند دوست ندارد کسی سخن درشت را فریاد بکشد مگر وقتی که مورد ستم قرار گرفته باشد»، آغاز کرد و از نظام حاکم بر کشورهای جهان سخن گفت.
امروز و در سی و ششمین حضور کشورمان در این مجمع، آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور اسلامی ایران در همان صحن با در دست گرفتن یک جلد کلام الله مجید و تکریم ساحت قرآن در صحن سازمان ملل از اسلامستیزی و آپارتاید فرهنگی به عنوان اقدامی مغایر شأن بشریت یاد کرد و متذکر شد که پشتپرده این نفرتپراکنیها طراحی بزرگتری وجود دارد اما تعالیم قرآنی برای جوامع بشری هرگز نمیسوزد و آتش توهین و تحریف حریف حقیقت نخواهد شد.
این نخستین باری است که رئیس جمهور کشورمان در اقدامی برای تبیین کلام وحی در مجمع عمومی سازمان ملل، قرآن را بالا برده و با اشاره به آموزههای والای قرآن کریم بهعنوان کتاب آخرین پیامبر الهی و محکومیت اقدام موهن قرآنسوزی در اروپا آشکارا بیان کرد که قرآن کریم توهین به عقاید و باورها را منع کرده است و احترام به ادیان را احترام به وجود رسول خدا محمد (ص) میداند.
این اقدام رئیس جمهور در حالی انجام شد که اگر بخواهیم به جریان تاریخی توهین به مقدسات نگاهی بیندازیم، قدیمی ترین و نام آشنا ترین اقدام مربوط به سلمان رشدی در سال ۶۷ بوده، سالی که این نویسنده ملحد بریتانیایی - هندی کتاب ضد اسلامی «آیات شیطانی» را نوشت و در آن شخصیت پیامبر اسلام (ص)، صحابه و همسران وی را در قالب انسانهای دیگر اما با همان نام یا نامهای مشابه، مورد اهانت قرار داد و در همان سال امام خمینی (ره) حکم کشتن وی را صادر کرد که این فتوا تا به امروز بر قوّت خود باقی است و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در سال ۸۳ حکم امام خمینی (ره) را غیرقابل تغییر خواندند.
در سال ۲۰۰۵، «کورت وسترگارد» دانمارکی، طرحی موهون در خصوص پیامبر اکرم در روزنامه «یولندز پستن» منتشر کرد. این کاریکاتور توهین آمیز با حمایت دولت دانمارک در رسانهها به طور گسترده منتشر شد که اعتراض شدید مسلمانان سراسر جهان را در پی داشت. در این سال همچنین گزارشهایی مبنی بر اهانت به قرآن کریم از سوی بازجویان آمریکایی در خلیج گوآنتانامو منتشر شد. این هتک حرمت از سوی بازرسان کمیته بین المللی صلیب سرخ مورد تایید قرار گرفت و تظاهرات گسترده از سوی مسلمانان در واکنش به آن انجام شد.
توهین به مقدسات در غرب که از سابقه طولانی برخوردار است در سال ۸۴ یک مجله دانمارکی در اقدامی هدفمند، کاریکاتورهای موهنی از پیامبر (ص) را منتشر کرد که پس از چاپ این کاریکاتور به سفارتخانههای دانمارک در سراسر جهان حمله شد و در جریان درگیری ها عده زیادی کشته شدند.
این کاریکاتورها یک سال بعد یعنی سال ۲۰۰۶ میلادی (۱۳۸۵ هجری قمری) فیلم مستند کوتاه «فتنه» توسط یک فیلمساز هلندی ساخته شد. شروع این مستند، تصویری از صفحات قرآن کریم است که با تصویری از کاریکاتور موهن آغاز و در آن به آیات قرآن و شخصیت پیامبر(ص) توهین میشود.
در سال ۸۹ و همزمان با نهمین سالگرد حادثه ۱۱ سپتامبر عدهای از افراطی گرایان آمریکا اقدام به سوزاندن قرآن کریم کردند و خشم بسیاری از مسلمانان را برانگیختند. با این اقدام، توجه به قرآن میان مردم دنیا، افزایش یافت و فروش قرآن کریم، در کشورهای غربی، رشد چشمگیری یافت.
جرقه اصلی این قرآن سوزی توسط کشیش تری جونز زده شد ولی وقتی با مخالفتهای افراد و نهادهای متعددی مبنی بر برنامه قرآن سوزی مواجه شد روز ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۰ گفته بود «ما قطعاً قرآنسوزی نخواهیم داشت؛ نه امروز، نه هیچ وقت دیگر» اما در اسفند ۸۹ اقدام به سوزاندن قرآن در کلیسا کرد که با واکنش شدید اعتراضی مسلمانان مواجه شد.
البته در همان سال تعدادی از اسلام ستیزان آمریکایی اقدام به قرآن سوزی کردند. جونز در سال ۲۰۱۱ یک نسخه قرآن را در کلیسای فلوریدا به آتش کشید و تصاویر آن را منتشر کرد. این اقدام را میتوان جزو نخستین اقدامات قرآن سوزی علنی در عصر حاضر دانست که واکنش شدید مسلمانان و حتی غیر مسلمانان جهان را برانگیخت. جونز در سال ۲۰۱۲ در ساخت فیلمی توهین آمیز نسبت به پیامبر اکرم حضور داشت.
پس از یک سال و در سال ۹۰ جری تونز، کشیش ضد اسلامی آمریکایی که پیش از این هم اقدام به سوزاندن قرآن در کلیسای خود کرده بود فیلم «برائت از مسلمانان» را ساخت و چهار سال بعد مجله فرانسوی «شارلی ابدو» بار دیگر کاریکاتورهای موهنی نسبت به پیامبر اسلام (ص) منتشر کرد که پس از انتشار آن، دفتر این مجله در پاریس مورد حمله قرار گرفت و در جریان این درگیری ۱۷ نفر که ۱۲ نفر آنها کارکنان این نشریه فرانسوی بودند - از جمله کاریکاتوریست این مجله که توهین کرده بود - کشته شدند.
در سال ۲۰۱۹، در پی تظاهراتی، تجمع کنندگان نروژی دو نسخه از قرآن را به سطل زباله انداختند. «لارس تورسن»، رهبر گروه افراطی و اسلام ستیز نروژی یک نسخه از قرآن را سوزاند. این گروه افراطی در سال ۲۰۲۰ نیز در تظاهراتی دیگر تعدادی از صفحات قرآن کریم را پاه کردند.
مرداد ماه سال ۲۰۲۲ عدهای اقدام به هتک حرمت قرآن کریم و اهانت به مقدسات اسلامی در مقابل مرکز اسلامی هامبورگ در آلمان و در روز تاسوعای حسینی کردند.
بعد از اهانت به قرآن در سوئد، در سوم بهمن ماه جاری در هلند، «ادوین واگنسولد»، رهبر گروه راستگرای پگیدا، به قرآن اهانت کرد.
همچنین اول بهمن سال گذشته بود که در موج جدید اسلام ستیزی، قرآن کریم مقابل سفارت ترکیه در شهر استکهلم سوزانده شد. این اقدام از سوی دولت و پلیس سوئد دارای مجوز بود که آن را در پوشش «آزادی بیان» توجیه کردند.
این اقدام هتاکانه از سوی «راسموس پالودان»، رهبر اسلام ستیز حزب راست افراطی «استرام کورس» دانمارک صورت گرفت. او چند بار دیگر هم اقدام به قرآن سوزی کرده بود. او در سال ۲۰۱۹ در دانمارک و در سال ۲۰۲۰ در شهر مالمو سوئد این اقدام هتاکانه را تکرار کرد. پالودان در سال ۲۰۲۲ نیز یک نسخه از قرآن را در مقابل مسجدی در سوئد سوزاند.
تداوم این بی حرمتی ها و مجموع این اقدامات اسلام ستیزانه و وهن آمیز که طی سال گذشته و امسال نیز ادامه داشته است، موجب شده که شخصیتهای اسلامی داخلی و خارجی بسیاری نسبت به آن واکنش دهند و هر چند نمایندگان ایران در صحن سازمان ملل به مفاهیمی همچون ارزش های دینی، انسانی، اخلاقی و پرهیز از فرقه گرایی و دامن زدن به اختلافات مذهبی پرداختند اما جلوه دیگری از واکنش ایران در دفاع از مقدسات توسط آیت الله رئیسی در صحن سازمان ملل را در شب گذشته شاهد بودیم.
رئیس جمهور کشورمان با دردست گرفتن یک جلد از قرآن کریم و تکریم ساحت قرآن در صحن سازمان ملل از اسلامستیزی و آپارتاید فرهنگی به عنوان اقدامی مغایر شأن بشریت یاد کرد و متذکر شد: پشتپرده این نفرتپراکنیها طراحی بزرگتری وجود دارد اما تعالیم قرآنی برای جوامع بشری هرگز نمیسوزد و آتش توهین و تحریف حریف حقیقت نخواهد شد.
سخنان آیت الله رئیسی در این مجمع نشان داد جمهوری اسلامی ایران، ضمن اینکه در دیپلماسی اقتصادی و توسعه روابط خارجی برای آرامش و آسایش ملت خود کم نمی گذارد، پایبند به اصول، ارزش ها و مبانی دینی است و هرگز در این رابطه با هیچ فرد، گروه و یا کشوری که نسبت به مقدسات اسلامی و قرآن کریم بی احترامی کنند، مسامحه نخواهد کرد.
نظر شما