به گزارش گروه سیاسی ایرنا، محسن پاک آیین سفیر سابق ایران در آذربایجان و عضو شورای راهبری مجمع جهانی صلح اسلامی این یادداشت اظهار داشت: این روز به عنوان فرصتی برای طرح و اندیشههای اسلامی و یادآوری گفتمان صلح عادلانه با نگاه به حفظ کرامت انسانی به عنوان گفتمان مشترک جهانی است.
متن یادداشت به این شرح است:
روز جهانی صلح به عنوان فرصتی برای طرح و اندیشههای اسلامی و یادآوری گفتمان صلح عادلانه با نگاه به حفظ کرامت انسانی به عنوان گفتمان مشترک جهانی است.واقعیت این است که ایجاد جهانی مبتنی بر صلح، دوستی و عدالت، آرزوی همه ادیان، انسانها، ملتها و فرهنگها است.در عین حال چالشهای فراوان از جمله جنگ، تروریسم، مخاطرات اقلیمی و زیست محیطی به ویژه خشکسالی، انواع بیماریهای واگیردار، فقر، قدرت طلبی و سلطه جوییهای سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و ایجاد ناامنی در گوشه و کنار جهان، از جمله تهدیدها و چالشهایی هستند که حیات پایدار بشر را نشانه رفته و روز به روز بر ابعاد این تهدیدها به زیان بشر افزوده می شود.
بعد از فروپاشی شوروی و ظهور نومحافظه کاران، قدرت، از اخلاق تهی شد و منفعت طلبی جای عقلانیت را گرفت، بر این اساس آمریکا خود را مدیر و گرداننده نظم نوین در جهان دانست و تحت عنوان هژمونی خیرخواهانه، مداخله در اقصی نقاط جهان و ایجاد جنگ را در صورت به خطر افتادن منافع آمریکا، مجاز دانست.
امروز قدرتهای سلطهطلب به رهبری آمریکا با طرح گفتمانهای غیر عادلانه خود صلح و امنیت را به خطر انداخته و با نقاب صلح علیه صلح اقدام میکنند، در حالی که ایران با طرح گفتمان صلح عادلانه به دنبال راهکارهای «عدالت محور» برای حل بحرانهای جهان است. صلح عادلانه، وضعیت متعادلی است که در آن همه مردم از حقوق حقه خود بهرهمند میشوند. در واقع صلح عادلانه را میتوان نسخهای از صلح اسلامی تلقی کرد که همه جامعه بشریت را خطاب قرار میدهد و به همین دلیل پایدار خواهد ماند.
آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب در دوران دفاع مقدس و در زمان ریاست جمهوری، گفتمان صلح عادلانه را مطرح کرده و تاکید کردند که «صلح، چیز بسیار خوبی است؛ لکن صلح آن زمان خوب است که عادلانه باشد.» در عین حال با توجه به آموزههای اسلامی، اندیشههای امام خمینی (ره) و مطالعه دیدگاههای رهبری میتوان دریافت که امروز جهان بیش از پیش به تحقق صلح عادلانه و به عبارت دیگر صلحی که مبتنی بر عدالت باشد، نیازمند است و در این مسیر آموزههای اسلامی به دلیل محوریت عدالت میتواند راهبردهای اجرایی برای استقرار صلح عادلانه ایجاد کند.
مشکل فلسطین بدون عدالت حل نمیشود، در حالی که این سرزمین در اشغال صهیونیسم است و حق مردم فلسطین پایمال شده، حرف از مذاکره و صلح نمیتواند منجر به صلح پایدار شود چون عادلانه نیست. وضعیت در یمن هم به همین گونه است و طرفداران صلح پایدار، مشکلات مردم یمن را نمیبینند و از مجاهدان یمنی میخواهند که با متجاوز صلح کند، این خلاف عدالت است.
«مجمع جهانی صلح اسلامی» به عنوان یک نهاد صلح دوست و عدالت محور، روز جهانی صلح را به عنوان فرصتی برای طرح و اندیشههای اسلامی در این زمینه و یادآوری گفتمان صلح عادلانه با نگاه به حفظ کرامت انسانی به عنوان گفتمان مشترک جهانی میداند. از نظر این مجمع رعایت حقوق اساسی و متعالی بشر، اساس صلح جهانی و عادلانه است و اقدامات برخی دولتها و تشکلهای سیاسی و مذهبی علیه حقوق بشر و انسانی و توهین به ادیان الهی، محکوم و مطرود است و تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی خواهد بود.
اقدامات برخی افراد، دولتها و سازمان هایی که ناآگاهانه و گاه با هدف ایجاد تفرقه و ناامنی در جهان، علیه حقوق بشر و کرامت انسانی و توهین به ادیان الهی انجام میپذیرد، محکوم و مطرود است و تهدیدی جدی برای صلح، عدالت و امنیت بینالمللی است. امیدوارم نخبگان جهان به گفتمان صلح عادلانه توجه کرده و رسالت خود را برای ایجاد صلح با محور عدالت در اقصی نقاط جهان انجام دهند.
نظر شما