گیلانغرب نماد ایثار و مقاومت

قصرشیرین - ایرنا - شهرستان گیلانغرب در غرب کرمانشاه به عنوان دومین شهر مقاوم ایران نماد مقاومت، ایثار و تسلیم‌ ناپذیری مردمان این خطه خون رنگ است که در چهارم مهرماه سال ۱۳۵۹ مردم این دیار در برابر دشمن بعثی با دستان خالی از سرزمینشان دفاع کرده و حماسه‌ای ماندگار از خود به یادگار گذاشتند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان گیلانغرب در دوران جنگ تحمیلی از سوی رژیم متخاصم بعثی عراق بارها مورد اصابت حملات ناجوانمردانه قرار گرفت و نتیجه ۱۵۰ بار حمله و بمباران هوایی تخریب کامل شهر و ۳۲ روستای منطقه بود که مردمان این منطقه به پاس ایثار و رشادت عنوان دومین شهر مقاوم ایران را از زبان رهبر معظم انقلاب کسب کردند.

بهای پایداری و مقاومت گیلانغربی ها در دوران جنگ تحمیلی ۷۵۰ شهید، بیش از ۲ هزار و ۲۵۰ جانباز، ۱۳۳ آزاده از بین ۱۲ هزار رزمنده داوطلب بود.

سوم مهر ماه سال ۱۳۵۹ پس از اشغال قصرشیرین، لشکرهای چهار و ۱۲ ارتش رژیم بعث عراق به منظور تصرف گیلانغرب پیشروی کرد و اسم عملیات آغاز جنگ را سریع و برق آسا گذاشته بود.

ساعت پنج عصر روز سوم مهرماه از قصرشیرین خبر رسید ارتش رژیم بعثی عراق در حال پیشروی به طرف گیلانغرب است که با شنیدن این خبر، گیلانغربی ها در شهر ماندند و در قالب نیروهای مردمی متشکل از شهرنشینان، روستاییان و عشایر آرایش دفاعی گرفته و آماده رزم شدند.

پیش از رسیدن ارتش رژیم بعثی عراق به ورودی شهر گیلانغرب، مردم با کندن سنگر در مناطق جلوتر از سمت باغ فلاحت تا میدان کنونی مقاومت و تپه ماهورهای اطراف شهر به مقابله با نیروهای متجاوز پرداخته و با سلاح های شکاری و تبر به مبارزه پرداختند.

با دفاع مردم معادلات دشمن به هم ریخت زیرا ارتش بعثی که آمده بود تا ویران کند و بگذرد ولی در ورودی شهر غافلگیر شد؛ در روستاهای اطراف و مجاورت شهر مردم آب را در اراضی کشاورزی رها کردند تا تانک ها و نفربرهای دشمن گرفتار شود، از این رو زمین به شکل باتلاق درآمد و ادوات جنگی دشمن در گل و لای گیر افتاد.

ستاد فرماندهی حزب بعث برای شکستن مقاومت مردم تصمیم جدیدی گرفت و اقدام به بمباران کرد اما مقاومت مدافعان که ترکیبی از مردم و اندک نیروهای رزمنده بسیج سپاه پاسداران بود، تغییری نکرد و لشکر چهارم حزب بعث با مقاومت مردم همیشه مقاوم گیلانغرب زمین گیر شد.

گیلانغرب نماد ایثار و مقاومت

سپس هوانیروز وارد عمل شد تا با رشادت شهید شیرودی حلقه دفاع محکم تر و شکل تهاجمی به خود گیرد که دشمن مجبور به عقب نشینی تا فاصله ۱۰ کیلومتری از شهر شد و رفته رفته زمینه خلق حماسه ماندگار فراهم شد و عملیات های بزرگ «مطلع الفجر، مسلم بن عقیل و انتقام» و آزادسازی نقاط اشغالی را تا آن سوی مرزها محقق ساخت.

عملیات بزرگ مطلع الفجر در آذر سال ۶۰ که منجر به آزادسازی بخش وسیعی از اراضی اشغال شده نظیر ارتفاعات مهم «چغالوند، شیاکوه، تنگه های حاجیان و کورک» به عنوان نقاط استراتژیک منطقه، آغازی بود برای پیروزی های بعدی که منجر به عقب نشینی ارتش بعث عراق تا مرزهای بین المللی شد.

پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل در سال ۶۷ از سوی جمهوری اسلامی ایران، رژیم بعث عراق با سواستفاده از فرصت بار دیگر خاک میهن اسلامی از جمله شهر گیلانغرب را مورد هجوم خود قرار داد. این بار نیز پس از مقاومت دلیرانه نیروهای رزمنده و مردم منطقه، دشمن سرنوشتی جز شکست نداشت و بلافاصله تا مرزهای بین المللی عقب رانده شد.

مردم گیلانغرب به صورت خودجوش با تشکیل تیپ رزمی مسلم بن عقیل (ع) به صورت مستقیم کنترل و دفاع از منطقه را بر عهده گرفتند از این رو این شهرستان در کلام رهبری دومین شهر مقاوم کشور لقب گرفت و اینک کمترین خواسته و مطالبه مردمان ایثارگر این سرزمین ثبت روز چهارم مهر در تقویم رسمی کشور به عنوان روز مقاومت مردم گیلانغرب است.

گیلانغرب نماد ایثار و مقاومت

ثبت روز مقاومت مردم گیلانغرب در تقویم از خواسته‌های به حق مردم

فرمانده ناحیه مقاومت سپاه گیلانغرب در گفت و گو با ایرنا ضمن گرامیداشت حماسه مردم مقاوم این شهرستان در دوران دفاع مقدس، گفت: این شهرستان در روز چهارم مهرماه مورد تهاجم لشکر چهارم ارتش رژیم بعثی قرار گرفت که در دروازه غربی و در پارک فلاحت، مردم و مدافعان شهر متشکل از ۴۰ جوان بومی و غیر بومی در مقابل یک لشکر قرار گرفتند و با مقاومت جانانه اجازه ورود مهاجمان را به شهر ندادند.

سرهنگ پاسدار «محمد جواد نجفی» افزود: اولین مقاومت مردمی در دوران هشت سال دفاع مقدس که شکست نخورد در شهرستان گیلانغرب و تنها پنج روز بعد از شروع جنگ تحمیلی نابرابر صورت گرفت و از این رو گیلانغرب دومین شهر مقاوم کشور به لسان مبارک رهبر معظم انقلاب اسلامی نام گرفت.

وی اظهار کرد: گیلانغرب نگین مقاومت و تندیس ایستادگی و پایمردی دوران هشت سال دفاع مقدس است که مردم این دیار در این دوران هیچگاه شهر را ترک نکردند و با مقاومت جانانه ایستادند و از این رو مقاومت این مردم در تاریخ جنگ ماندگار است.

فرمانده ناحیه مقاومت سپاه گیلانغرب در ادامه گفت: مطالبه به حق مردم این شهرستان ثبت روز چهارم مهرماه به عنوان روز مقاومت مردم گیلانغرب در تقویم کشورمان است که باید این موضوع در شورای فرهنگ عمومی شهرستان، سپس استان و بعد شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و به تصویب برسد.

گیلانغرب نماد ایثار و مقاومت

مقاومت مردم گیلانغرب تمام معادلات دشمن را به هم ریخت

فرماندار گیلانغرب نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: مقاومت مردم این شهرستان در چهارم مهرماه سال ۱۳۵۹ با دستان خالی در مقابل دشمن تا دندان مسلح، تمام معادلات دشمنان را بر هم ریخت و دفاع جانانه‌ مردم غیور و جوانان غیور سپاه در میدان مقاومت در ورودی شهر شکستی مفتضحانه را متحمل بعثی ها کرد.

«وحید محمدی» افزود: رها کردن آب های ثقلی سراب گیلانغرب در زمین های اطراف شهر اقدام بسیار موثری بود که کمتر از مقاومت نظامی نبود، عملی که تانک های پیشرفته دشمن را زمین گیر کرد و اینگونه بود که نام گیلانغرب در تاریخ مقاومت ملت سلحشور ایران برای همیشه ثبت و ماندگار شد.

وی اظهار کرد: چهارم مهرماه برگ زرینی در تاریخ افتخارات دفاع ملت ایران و به ویژه مقاومت به یاد ماندنی مردم غیور شهرستان گیلانغرب است.

به گزارش ایرنا؛ گیلانغرب در غرب کرمانشاه بیش از ۷۲ هزار نفر جمعیت دارد.

شهرستان مرزی گیلانغرب با ۲ هزار و ۵۸۵ کیلومتر مربع گستره، دومین شهرستان بزرگ استان کرمانشاه است که ۱۵ کیلومتر مرز با عراق دارد و از ۲ بخش مرکزی و گواور(شهر گیلانغرب و سرمست با ۲۰۷ روستا و جمعیت بیش از هزار نفر تشکیل شده است.

از مجموع روستاهای گیلانغرب ۱۹۷ روستا دارای سکنه است و این منطقه به عنوان پایتخت ایل کلهر نامگذاری شده که این ایل بزرگ کلهر در غرب کشور ۳۲ طایفه دارد.

۳۱ شهریور تا ۶ مهر همزمان با سالروز آغاز هشت سال جنگ تحمیلی از سوی رژیم بعث عراق علیه جمهوری اسلامی ایران با عنوان "هفته دفاع مقدس" نامگذاری شده است.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۷۷۶ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha