« احمد حمزه زاده » روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: بر همین اساس وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری توجه خاصی به اجرای برنامه های مختلف و متنوع در حوزه توسعه صنعت گردشگری داشته و آذربایجان شرقی نیز به عنوان یکی از استان های گردشگرپذیر گام های مهم و موثری را در این رابطه برداشته است.
وی یکی از اقدامات مهم دولت سیزدهم برای توسعه گردشگری کشور را رایزنی و امضای تفاهم نامه های مختلف برای حذف روادیدهای گردشگری بیان و اظهار کرد: در نخستین گام این برنامه با حوزه گردشگری روسیه اجرایی می شود که تبریز و آذربایجان شرقی نیز به عنوان یکی از کهن شهرهای ایران زمین برنامه های گوناگونی را برای جذب گردشگران روسی در دستور کار دارد.
حمزه زاده با تاکید بر اهمیت و ارزش گردشگری در جهان امروز، یادآور شد: دولت سیزدهم برخلاف ادعاهای رسانه های معاند و تبلیغات سوء غربی ها علیه جمهوری اسلامی، به رسالت خود مبنی بر توسعه و رشد اقتصادی اهمیت داده و حوزه گردشگری جزو برنامه های محوری این برنامه ها قرار گرفته است.
وی با اشاره به اهمیت روابط دیپلماتیک با کشورهای مختلف و به خصوص کشورهای همسایه و منطقه در حوزه گردشگری، گفت: آذربایجان شرقی در این راستا از مدت ها قبل وارد عمل شده و نسبت به تهیه و تدوین برنامه های جامع برای کشورهای هدف اقدام کرده است.
حمزه زاده ترکیه، جمهوری آذربایجان، روسیه، جمهوری تاتارستان، عراق، جمهوری ارمنستان، چین، ژاپن و تاجیکستان را از کشورهای هدف جذب و جلب گردشگری آذربایجان شرقی اعلام و اضافه کرد: بر همین اساس اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی تولید محتواهای مفید و موثر برای معرفی و شناسایی بناها، اماکن، ظرفیت ها و مختصات گردشگری را تهیه و به سفارتخانه ها و کنسولگری های کشورهای مزبور ارسال کرده است.
به گفته وی محتواهای گردشگری یاد شده به هفت زبان دنیا شامل انگلیسی، عربی، ترکی استانبولی، ترکی آذربایجانی، ارمنی، چینی و روسی تهیه و در سایت اداره کل آذربایجان شرقی بارگذاری و در اختیار گرشدگران قرار گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی یکی از نتایج اقدامات دولت سیزدهم در حوزه گردشگری را افزایش آمارهای مربوط به حضور گردشگران خارجی در استان های مختلف و از جمله این استان دانست و افزود: بر اساس آخرین آمارهای ثبت شده و رسمی طی دولت سیزدهم میزان حضور گردشگران خارجی در آذربایجان شرقی نسبت به آخرین سال دولت قبلی ۱۵۰ درصد رشد داشته است.
حمزه زاده تنوع حضور گردشگران خارجی در آذربایجان شرقی را یکی از ویژگی های مهم این حوزه در استان دانست و با بیان اینکه نزدیکی به کشورهای اروپایی، قفقاز و آسیای میانه و نیز برخورداری از آثار گران سنگ تاریخی و تمدنی سفر به این منطقه را برای جهانگردان لذت بخش کرده است، اظهار کرد: طی ۲ سال اخیر از تعداد ۶۰ کشور جهان از قاره های مختلف توریست وارد آذربایجان شرقی شده است.
وی گردشگران ترکیه ای، آذربایجانی، چینی، ارمنی و روس را جزو بیشترین تعداد گردشگران ورودی به آذربایجان شرقی اعلام کرد.
حمزه زاده اتباع کشورهای آلمان، ایتالیا، لهستان و فرانسه را نیز جزو کشورهای اروپایی برشمرد که دارای بیشترین تعداد حضور و اقامت در آذربایجان شرقی بوده اند.
وی لازمه توسعه کمی و کیفی اقتصاد گردشگری را توجه به زیرساخت ها دانست و ادامه داد: آذربایجان شرقی با توجه به داشته های فراوان و بی بدیل تمدنی، فرهنگی، بناهای تاریخی و اماکن گردشگری در همین مسیر اقدامات مثبت و موثری را آغاز کرده است که تداوم و تقویت آن می تواند تغییر و تحولات بسیار شگرفی را در اقتصاد منطقه داشته باشد.
حمزه زاده شاخت هتل در انواع و درجه های گوناگون، هتل آپارتمان، اقامتگاه ها، اقامتگاه های بین راهی و بوم گردی، مجتمع های گردشگری و توجه ویژه به کیفی سازی این اماکن را از جمله ماموریت های محوری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی برشمرد.
وی خواستار همکاری و مساعدت رسانه ها در اجرای هر چه بهتر طرح ها و برنامه های این اداره کل در راستای توسعه صنعت گردشگری و جلب و جذب گردشگران داخلی و خارجی شد.
بر اساس اعلام مدیر کل میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی طی ۲ سال اخیر تعداد گردشگران خارجی ورودی به این استان افزایش چشم گیری داشته و ۱۳۰ هزار اقامت در هتل ها و سایر مراکز اقامتی استان ثبت شده است که نسبت به ۲ سال قبل از دولت سیزدهم ۱۵۰ درصد افزایش نشان می دهد.
نظر شما