به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای کییف ایندیپندنت، آمریکا پیشتر اعلام کرده بود که ۳۱ تانک به اوکراین خواهد داد ، اما زلنسکی درباره اینکه واشنگتن تاکنون چند تانک در اختیار کییف قرار داده است، اطلاعاتی منتشر نکرد.
همچنین مهمات، تسلیحات ضدتانک و توپخانه به همراه این تانکها به اوکراین تحویل شدهاند. پیش از این آلمان و انگلیس نیز تانکهای لئوپارد و چلنجر خود را به اوکراین فرستاده بودند.
ایالات متحده آموزش کاربری تانکهای آبرامز به نیروهای اوکراینی را در ماه مه در آلمان آغاز کرد. آمریکا میخواهد آموزش خلبانهای اوکراینی برای به پرواز در آوردن جنگندههای اف-۱۶ را شروع کند. احتمال میرود که این جنگندهها اواخر سال جاری میلادی به اوکراین تحویل شوند.
بلافاصله پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، اوکراین یکی از بزرگترین ناوگان تانک در جهان را به ارث برد و حدود ۸ هزار و ۷۰۰ تانک، ۱۱ هزار خودروی زرهی, ۱۸ هزار قطعه توپ و ۲۸۰ فروند هواپیما و ۲۸۰ فروند بالگرد در اختیار گرفت. اما در طول سالها و دهههای بعد، بخش عمدهای از این زرادخانه به کشورهای دیگر فروخته شد، و یا تا حدی برای عبور از رکود اقتصادی و برآورده کردن شرایط معاهده محدودیت تسلیحات متعارف در اروپا, در کورهها ذوب شد تا از فولاد این تجهیزات استفاده شود.
پس از آغاز جنگ میان روسیه و اوکراین در روزهای پایانی ماه فوریه سال گذشته، آمریکا و متحدانش در ناتو به شکل چشمگیری حمایت نظامی از کی یف را افزایش دادند و میلیاردها دلار کمک نظامی به این کشور ارائه کردند.
با وجود هشدارهای ناظران و دیپلماتها مبنی بر اینکه ارائه تجهیزات پیشرفته به اوکراین ممکن است منجر به آغاز «جنگ جهانی سوم» شود، غرب با ارسال خودروهای زرهی سنگین آلمانی، انگلیسی و آمریکایی به اوکراین موافقت کرد.
نظر شما