۱۰ اسم پرطرفدار در سیستان و بلوچستان/استان رکوردار پایین‌ترین رتبه طلاق در کشور است

زاهدان- ایرنا- نام‌های فاطمه، حلما، عایشه، مریم و زینب برای فرزند دختر و محمد، عثمان، آرسام، محمد عمر و امیرعلی برای پسران بیشترین فراوانی نام در سیستان و بلوچستان را از ابتدای سال به خود اختصاص داده‌اند.

به گزارش ایرنا، با وجود اینکه بیشتر خانواده‌ها ترجیح می‌دهند نام‌های خاص برای فرزندانشان انتخاب کنند و به نوعی در زمینه انتخاب اسامی جدید بین والدین رقابت وجود دارد اما فرهنگ خاص مردم سیستان و بلوچستان باعث شده این استان رکوردار ثبت ۲ نام فاطمه و محمد از سوی خانواده‌ها برای فرزندانشان شود.

رسیدن به قله رفیع کمالات معنوی و انسانی بدون دوستی اولیاء الهی ممکن نیست و این محبت و دلباختگی و ارتباط قلبی مردم در استان سیستان و بلوچستان با ائمه اطهار علیهم السلام از گذشته تاکنون بوده به گونه‌ای که نام محمد و فاطمه همواره در صدر نامگذاری فرزندان این استان بوده است.
بررسی آمار نامگذاری در ثبت احوال سیستان و بلوچستان نشان می‌دهد از ابتدای سالجاری نام "محمد" و القاب آن برای پسران با چهار هزار و ۳۲۰ انتخاب و نام "فاطمه" با ترکیب این نام برای دختران با ۹۶۴ انتخاب برای نوزادان بیشترین فراوانی نام در استان را تا به امروز به خود اختصاص داده است.

تولد ۱۰ نوزاد هر یک ساعت در سیستان و بلوچستان

سرپرست ثبت احوال سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای سال تاکنون ۴۳ هزار و ۷۴۸ واقعه ولادت در این استان به ثبت رسید که از مجموع ولادت‌های ثبت شده ۲۱ هزار و ۱۷۸ پسر و ۲۲ هزار و ۵۷۰ نفر دختر بوده است.
علی رحمتی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان در هر شبانه‌روز به طور متوسط ۲۲۹ نوزاد در سیستان و بلوچستان متولد شده،اظهار کرد: در این مدت هر ساعت تقریباً ۱۰ نوزاد در استان متولد شده‌اند که ۹۸ درصد از ولادت‌های ثبت شده در مهلت قانونی ۱۵ روزه به ثبت رسیده است.
وی خاطرنشان کرد:۵۲۰ مورد از ولادت‌های ثبت شده سیستان و بلوچستان مربوط به نوزدان دوقلو، ۹ مورد سه قلو و یک مورد نیز چهارقلو بوده است.
این مسوول بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون هفت هزار و ۳۴۸ مورد واقعه وفات در سیستان و بلوچستان به ثبت رسیده که از این میزان چهار هزار و ۱۸۴ نفر مرد و سه هزار و ۱۴۹ مورد زن بوده‌اند.
وی با اشاره به تعداد ازدواج و طلاق‌های ثبت شده از ابتدای امسال تا کنون در سیستان و بلوچستان افزود: تاکنون ۱۳ هزار و ۵۸۰ مورد ازدواج و یک‌هزار و ۸۴۴ مورد طلاق در استان ثبت شده است.
رحمتی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان رتبه اول سن ازدواج در کشور را داراست به گونه‌ای که میانگین سن ازدواج در استان برای مردان ۲۵ و برای زنان ۲۱ سال بوده است ، ادامه داد: نسبت ازدواج به طلاق در استان هفت است در واقع به ازای هر هفت ازدواج یک واقعه طلاق ثبت شده است.
به گفته وی سیستان و بلوچستان پایین ترین رتبه طلاق در کشور را داراست و در حال حاضر میانگین سن طلاق در استان برای مردان ۳۳ و زنان ۲۸ است.
سرپرست ثبت احوال سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: این استان رتبه اول جوانترین استان را در کشور داراست به طوریکه ۶۶.۷ درصد جمعیت را افراد زیر ۳۰ سال تشکیل می‌دهند از این تعداد ۲۸.۴ درصد جمعیت استان در گروه سنی جوانان ( ۱۵ تا ۳۰ سال) قرار دارند.
وی افزود: استان سیستان و بلوچستان با ۳.۲ درصد افراد بالای ۶۵ سال، کم سالمندترین استان کشور نیز به شمار می‌آید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha